Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2011, 09:31:05
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Am si eu o intrebare foarte serioasa pt cei care stiu- anestezistii chiar se platesc? Adica pe bune, trebuie sa ii platesti, sau e pur si simplu o spaga? Am avut rude care s-au operat si toti vorbeau de banii pt anestezist ca de ceva ce i se cuvine, o plata, nu o spaga.
Mie madam doctorița mi-a spus clar după naștere că trebuie să dau 200 de lei pentru kitul de anestezie, fire șamd.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2011, 11:10:09
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mie madam doctorița mi-a spus clar după naștere că trebuie să dau 200 de lei pentru kitul de anestezie, fire șamd.
Probabil spitalul are un buget redus, care asigura minimul necesar pentru desfasurarea in siguranta a actului medical. Pentru un confort si o siguranta sporita a pacientei, este recomandat sa luati chitul de anestezie de care spune doctorul ( la banii astia cred ca e vorba de un cateter pt administrarea anesteziei epidurale si de un fir de sutura mai de calitate). Desigur, in decursul timpului femeile au nascut si fara anestezie epidurala si fara epiziotomie, dar acum... e alegerea fiecaruia, dar nefiind in cunostinta de cauza, e mai bine sa ascultati ce spune medicul. Firul de sutura e preferabil sa fie unul de calitate, dar sa stiti ca oricum poate sa dea reactii. Si prin spitale se aduc tot felul de porcarii, de calitate indoielnica, pentru a se incadra in buget. Daca doctorul il cunoasteti si e de incredere, luati ce va recomanda ca poate stie mai bine.
Multa sanatate!
Reply With Quote
Vechi 20.09.2011, 13:58:37
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
nu stiu din ce motive anestezia se plateste.Ceea ce stiu e ca anestezistul vine cu trusa pe care o cumpara personal, la care se adauga si "mana de lucru".
Atat era si acum 2 ani: 50 euro.

dar cand sotul meu a fost in spital am cumparat totansament, medicamente, leucoplast de matase.
ti minte o faza comica:eram in spital insarcinata cu cel de-al treilea copil, si am prins chiar sarbatoare Sfantului Nicolae. Si ghici ce cadou am primit de Sf Nicole? Medicamente gratis din partea spitalului, pentru o zi.In rest le-am cumparat pe toate:medicamente, flexule, perfuzii. Singurele elemente gratis erau:vata si spirtul de dinainte de injectii.Atat.
Vechi 20.09.2011, 14:20:47
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Ma intreb ce e de preferat: daca ceva (orice, trusa de anaestezie, medicamente, pansamente, perfuzii, etc) NU exista la un moment dat in spital (proasta dotare, lipsa de fonduri, etc), sau poate ca pur si simplu asigurarea NU acopera exact acel tip de trusa de anestezie dar e cea mai buna, daca acele lucruri pe care medicul nu le are la dispozitie in dotare (sa le poata folosi gratis pt pacienti) insa pot ajuta pe omul bolnav sa scape de suferinta, oare ce vi se pare de preferat: sa va spuna doctorul sa vi le cumparati din banii vostrii sau sa nu va spuna nimic (ca sa nu dea motiv de lamemntare nimanui), ci sa foloseasca exact ce dotare are la dispozitie din spital, ce i-a fost data ca dotare de asigurator, indiferent cat sufera pacientul?
Eu unul as prefera sa-mi spuna ce pot sa imi cumpar eu, daca nu au in spital insa m-ar putea ajuta. Si banuiesc ca din propria lor constiinta majoritatea medicilor, cand stiu ca exista ceva care i-ar putea ajuta pe cei bolnavi, chiar le spun: uite, "asta cumpara-ti tu ca te poate ajuta, costa atat, noi nu avem in spital". Cum ati prefera sa se poarte cu voi?
Vechi 20.09.2011, 14:29:36
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Ma intreb ce e de preferat: daca ceva (orice, trusa de anaestezie, medicamente, pansamente, perfuzii, etc) NU exista la un moment dat in spital (proasta dotare, lipsa de fonduri, etc), sau poate ca pur si simplu asigurarea NU acopera exact acel tip de trusa de anestezie dar e cea mai buna, daca acele lucruri pe care medicul nu le are la dispozitie in dotare (sa le poata folosi gratis pt pacienti) insa pot ajuta pe omul bolnav sa scape de suferinta, oare ce vi se pare de preferat: sa va spuna doctorul sa vi le cumparati din banii vostrii sau sa nu va spuna nimic (ca sa nu dea motiv de lamemntare nimanui), ci sa foloseasca exact ce dotare are la dispozitie din spital, ce i-a fost data ca dotare de asigurator, indiferent cat sufera pacientul?
Eu unul as prefera sa-mi spuna ce pot sa imi cumpar eu, daca nu au in spital insa m-ar putea ajuta. Si banuiesc ca din propria lor constiinta majoritatea medicilor, cand stiu ca exista ceva care i-ar putea ajuta pe cei bolnavi, chiar le spun: uite, "asta cumpara-ti tu ca te poate ajuta, costa atat, noi nu avem in spital". Cum ati prefera sa se poarte cu voi?
exact asa gandesc si eu.Prefer sa imi cumpar eu produse bune, chiar daca ma costa, decat sa primesc niste produse ieftine si proaste, care implicit ma vor costa mai mult, datorita urmarilor nefaste asupra organismului.
Vechi 20.09.2011, 14:46:38
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
exact asa gandesc si eu.Prefer sa imi cumpar eu produse bune, chiar daca ma costa, decat sa primesc niste produse ieftine si proaste, care implicit ma vor costa mai mult, datorita urmarilor nefaste asupra organismului.
Da Lore, dar in cazul asta trebuie sa ii multumim Lui Dumnezeu ca ne-a scos in cale un doctor cu constiinta, care s-a gandit la binele pacientului si a facut chiar mai mult decat a fost pus sa faca (de spitalul angajator, de asigurator) cu dotarea care i-a fost pusa la dispozitie de ei, pentru binele bolnavului, riscand poate chiar o reclamatie (ca nu a facut strict doar ce i-a fost pus la dispozitie). Chiar ar trebui sa multumim Lui Dumnezeu cand intalnim asemenea oameni care se gandesc la binele nostru (riscandu-si-l de fapt pe al lor), nu sa ii mai si improscam cu noroi cand ei au facut tot ce au putut pt binele nostru, cand au facut chiar mai mult decat le-a fost pus la dispozitie ca dotare sa faca. Indiferent de meserie.
Vechi 20.09.2011, 14:52:29
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

sunt de acord ca exista medici buni, slava Domnului am intalnit destui, cum la fel de acord sunt ca in spitalele romanesti e saracie mare:medicamentatia, de cele mai multe ori trebuie sa o cumperi.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea - necesitate sau dorinta? alecsandra_ldc Intrebari utilizatori 28 19.02.2013 22:36:53
spaga in spitale :obicei "crestinesc" roxanapopa70 Reguli generale de utilizare a forumului 88 02.04.2012 23:25:10
greseala sau necesitate? newlifeinyou Generalitati 11 08.08.2011 05:15:16
Botezul in caz de necesitate Mihnea Dragomir Botezul 39 09.06.2011 15:44:12
Economia romaneasca atanasia Generalitati 3 18.11.2008 07:10:47