![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte adevarat. Harul lui Dumnezeu se vede in faptul ca EL ne-a iubit mai intai. Motorul relatiei cu Hristos este dragostea LUI pentru noi. P.S. Am impresia ca noi doi avem o intelegere diferita a ceea ce inseamna har. Pentru mine har inseamna darul fara plata/nemeritat pe care ni l-a facut Dumnezeu. Pentru dvs. ce inseamna har? o fi cumva un atribut mistic preotesc? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum 600 de ani si ceva pe cand in locurile de nastere ale adventismului indigenii se omorau ritualic si nu auzisera de Iisus, Sfantul Grigorie Palama si BO au clarificat conceptiile despre har. Harul este o energie divina, o energie necreata ce izvoraste din Dumnezeu. Cel mai elocvent exemplu este la Schimbarea la Fata, cand Iisus si hainele Sale straluceau de prezenta harului. Harul este cel ce apare in icoanele sfintilor ca si o aura in jurul capului. Un sfant ajuns la despatimire poate arata si altora aceasta lumina stralucitoare a harului. Poti citi despre asta la Sfantul Serafim de Sarov, sau mai recent descrisa la Cuv. Paisie Aghiratul: http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...traluceste.htm Acum ca ai aflat adevarul cred ca e timpul sa nu mai pierzi timpul cu filozofia nemantuitoare si sa vii sa experimentezi chiar tu in Biserica lasata de Mantuitor. Uite cat de mult ii iubeste Dumnezeu pe eterodocsii de pe forum, in fiecare zi le spune adevarul, trebuie doar sa faca si ei un pas. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prefer sa raman la intelegerea ca harul este darul fara plata a lui Dumnezeu. Luati Sfanta Scriptura si inlocuiti cuvantul har cu expresia "darul nemeritat si fara plata dat de Dumnezeu". Vedeti daca se potriveste. Nu va sfatuiesc sa inlocuiti cuvantul har cu "aura din icoanele sfintilor". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi incurci subiectul cu atributul, subiectul este harul, iar un atribut al harului este faptul ca e un dar nemeritat si fara plata dat de Dumnezeu. xact acelasi lucru credem si noi despre har, ca ne-a fost dat in dar de Dumnezeu ca se ne putem mantui, fara sa avem vreun merit pentru asta. Se pare ca voi credet ca harul e ceva abstract, filozofic, eu chiar am spus in mesajul trecut ca e un fel de filozofie. Acum sa citam si Sfanta Scriptura: Matei 17 " 2. Și S-a schimbat la față, înaintea lor, și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina." Marcu 9 "3. Și veșmintele Lui s-au făcut strălucitoare, albe foarte, ca zăpada, cum nu poate înălbi așa pe pământ înălbitorul." Luca "29. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind." Aici Sf. Serafim de Sarov explica pe larg despre har. La sfarsit face si minunea cu limina izvorata (nu e in traducerea romaneasca pe net): http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ea_duhului.htm |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu zic ca din moment ce Sf. Scriptura nu ofera aceasta informatie, inseamna ca nu iti este utila. Deci e mai bine sa nu speculezi. Citat:
Practic, pentru a fi lucrator, credinciosul trebuie sa depuna un efort. Efort care este exclus din ecuatia "mantuirii neoprotestante". Sau nu se vorbeste de el. Ceea ce e norma, insasi Luther a desfiintat ideea si o data cu ea mantuirea celor care cred in aceasa minciuna. Citat:
Harul legat de preotie il recunosc pana si NP altfel n-ar avea pastori sau orice credincios ar putea avea dupa bunul plac aceasta functie. Harul care il pune pe om pe calea mantuirii nu se gaseste decat in Biserica. Care nu e institutia aceea imaginara din povestile NP. Citat:
O relatie cu stapanul casei ignorand, uneori chiar dispretuind casnicii sai. Cei care intorc spatele Bisericii il intorc si lui Dumnezeu. Cu atat mai mult celor care aleg o secta in locul Bisericii. Sau ca sa folosesc o expresie care va este voua draga: cei care se lupta cu Biserica se lupta cu Dumnezeu, cei care intorc spate Bisericii, intorc spatele lui Dumnezeu. Desigur, chiar si in conditiile astea pot avea o legatura cu prietenul imaginar caruia ii poti spune Iisus Hristos dar..cat de handicapata este aceasta relatie cred ca poti sa-ti dai si singur seama din ce am scris mai sus. Cu toate virtutile pe care ti le inchipui ca le-ai fi dobandit din aceasta relatie. Una singura: erezia, este suficient ca toata ciorba asta care tie ti se pare ca miroase asa frumos sa se transforme in otrava. Last edited by AlinB; 10.11.2011 at 15:13:55. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a plans Iisus Hristos ? | Marin56 | Intrebari utilizatori | 8 | 23.06.2011 09:26:43 |
Iisus Hristos in contemporaneitate | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 01.12.2010 20:12:58 |
Exista Iisus Hristos? | iustin10 | Generalitati | 104 | 28.09.2010 15:45:28 |
Cum a devenit Iisus un Hristos | ionela7 | Vrajitoria | 19 | 21.09.2010 13:08:18 |
Iisus Hristos | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 09.05.2008 21:30:22 |
|