Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2011, 19:29:26
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Mă bucură răspunsul tău, frate MariS, ca și al celorlalți care s-au arătat preocupați de problema pe care o avem cu oamenii aceștia. Ca și Ioan Cezar, cunoști bine situația lor și ne-ai împărtășit date importante despre ei.

Mă gândesc că un prim lucru care se poate face pentru ei e să îi observăm. Să vorbim despre ei, pentru că dacă-i ignorăm situația lor nu se va îmbunătăți cu nimic. Dacă va exista o mai mare preocupare pentru ei în societate, poate se va mai mișca ceva.

Ar fi bine ar fi să intrăm în vorbă cu ei, să-i întrebăm de viața lor, să le ascultăm necazurile, iar cei care cunosc câte o poveste a unuia dintre acești sărmani, cum de a ajuns în stradă și cum se descurcă acolo, să o scrie aici.
Da, asa este, frate, nu trebuie sa-i ignoram, sunt totusi fratii nostrii asa vitregiti de soarta, dar nu trebuie sa-i uitam sau sa ne facem ca nu-i vedem. Trebuie ridicata problema permanent si la nivelul intregii comunitati. Din pacate, multi dintre noi avem un mod egoist de-a privi mantuirea: eu primul. Dam din coate si ne punem piedici chiar si in fata Sf. moaste sau cand luam apa sfintita (ca tot se apropie Boboteaza), in loc sa-l lasam pe fratele mai slab inaintea noastra. Nu scapam de egoism nici cand spunem ca mergem pe Cale. Il caram dupa noi tot timpul. Eu in primul rand. Iertati-ma.
Hristos fie in mijlocul nostru!
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? laurastifter Generalitati 47 09.02.2013 05:22:11
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? alex190 Spiritualitatea ortodoxa 14 12.09.2012 21:24:24
Cum putem ajuta? Adriana-Simona Calugarul 15 05.01.2012 01:11:49
Si noi putem ajuta anita Umanitare 2 16.09.2009 19:42:32
Macar o data putem ajuta... maryanast Umanitare 5 29.11.2007 22:25:51