![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Daca dvs nu vreti sa intelegeti si sustineti in continuare, desi e evident ceea ce am spus eu, ca spun altceva, e inutil. Eu nu am spus ca ziua a 7-a a saptamanii nu ar fi sambata. Doar ca in decalog nu se precizeaza ziua a 7-a a saptamanii. Se specifica "6 zile sa lucrati" nu si care sa fie ele si "a 7-a" zi, dar iar se mentioneaza care zi a saptamanii sa va odihniti.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Dar in decalog nu se specifica ziua a saptea a saptamanii, eu asta spus. Se specifica "Șase zile să lucrezi", "dar ziua a șaptea este odihna Domnului". |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Un singur text (ele sunt mai multe) demontează această urâtă imagine: "Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." (Mat. 5,17) Citat:
1. că Decalogul ar fi fost abrogat 2. că ar fi fost dată o nouă poruncă cu privire la ziua de odihnă. Deși juridic ar fi nevoie de ambele, nici măcar una din ele nu există în NT. Deci: nu aveți argumente. Citat:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8-10- versiunea ortodoxă sinodală 1914)
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două. Celui care cere de la tine, dă-i; și de la cel ce voiește să se împrumute de la tine, nu întoarce fața ta" (Matei 5: 38-42) Dupa cum vezi unele legi NU mai sunt valabile in crestinism. Au fost desavarsite de Hristos. Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Problema valabilitatii legilor (ca sunt de mai multe tipuri) din Vechiul Testament, este foarte clar si corect explicata in Catehismul Ortodox. Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=10 Incearca sa faci distinctie intre diferite legi (specifice porului evreu, pentru o anumita vreme) si Legea Morala (Cele 10 Porunci), "valabila pentru toate timpurile" (asa cum spune Catehismul Ortodox). Poate ne lamuriti dvs. cum este cu contradictia intre ceea ce invata Catehismul Ortodox, referitor la respectarea Celor 10 Porunci, si practica ortodocsilor (care incalca vadit Porunca a 4-a). Ca fim mai pe subiect, va reamintesc faptul ca adventistii respecta ceea ce spune Catehismul Ortodox referitor la respectarea Celor 10 Porunci. Last edited by grasu77; 17.12.2011 at 14:21:49. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iata ce spune Catehismul Ortodox, referitor la valabilitatea Legii (spicuiesc): """""20. Ce cuprinde legea Vechiului Testament? Legea Vechiului Testament cuprinde porunci morale, ceremoniale si civile, date cu scopul de a intretine comuniunea dintre credincios si Dumnezeu si a pregati pe credinciosi pentru rascumpararea lor prin Hristos. Poruncile ceremoniale, cultul religios al poporului evreu, care doar preinchipuiau lucrarea mantuitoare a Domnului nostru Iisus Hristos, fiind - cum spune Sfanta Scriptura - numai "umbra bunurilor viitoare" (Evr. 10, 1), au incetat odata cu venirea Mantuitorului. Au ramas insa poruncile morale, care formeaza partea cea mai insemnata a legii Vechiului Testament. Decalogul este cea dintai lege scrisa a Vechiului Testament si, totodata, cea mai inalta lege morala data pana la Domnul nostru Iisus Hristos. Ea ramane valabila pentru toate timpurile, fiindca cele 10 porunci sunt poruncile legii firesti, pe care Dumnezeu le aduce la cunostinta credinciosilor intr-un chip mai limpede si mai hotarat. 21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului? Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, pentru a-si castiga mantuirea, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci. """""""""""""""" Acum, este limpede ca Legea Morala (Cele 10 Porunci) este "valabila pentru toate timpurile"? Revin la o intrebare legitima: de ce nu respectati invataturile din Catehismul Ortodox, referitoare la Legea Morala (Cele 10 Porunci Dumnezeiesti)? Adventistii o fac. Este bine sau gresesc? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Despre insemnatatea Invierii Domnului ne vorbeste Sfantul Apostol Pavel, si pe larg si in amanunt, in 1 Corinteni 15:12-58. Si, nu pomeneste absolut nimic despre sarbatorirea zilei in care a inviat Domnul (mai ales ca inlocuitoare a singurei zile binecuvantate si sfintite de Dumnezeu - ziua a saptea). Daca totusi vreti sa sarbatoriti Invierea Domnului, asa cum ne invata Sfintii Apostoli, nu va ramane decat sa aveti o puternica credinta in revenirea Domnul si invierea celor morti. Asa ne invata Sfantul Apostol Pavel (vedeti versetele din 1 Corinteni). Nu sa reducem insemnatatea Invierii la o sarbatorirea unei zile nascocite de oameni (nicidecum poruncita de Dumnezeu). |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Scosul la biserica de catre nasi | maria32 | Nunta | 14 | 09.07.2015 17:09:53 |
| Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 17:45:29 |
| Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 47 | 10.11.2012 01:16:56 |
| Contradictii Biblice | julline | Generalitati | 99 | 09.07.2010 00:24:23 |
| Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 02:49:13 |
|
|