Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2011, 14:49:02
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Sufletul este omul si nu se duce niciunde, cand moare. "Tarana esti si in tarana te vei intoarce" Gen. 3:19, explica foarte clar ce se intampla cu omul cand moare, inca de pe primele pagini ale Bibliei.
Excelenta remarca. Oare cum de nu ne-am dat seama pana acum?...
E chiar mai tare decat ideea ca ne tragem din maimuta!
Si totusi, verificand mai cu atentie, Sfanta Scriptura mi se pare ca are si alte pagini care trebuiesc luate in seama, nu numai primele!
Vechi 28.12.2011, 15:12:16
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

După viață urmează moartea, iar după moarte învierea. Doar în condițiile învierii putem vorbi de o răsplătire (în Rai) a celor drepți, respectiv de o pedepsire (în foc) a celor nedrepți.

Chiar și așa, această "suflare de viață" nu este o entitate conștientă care să-și continiue existența întreruptă de moarte într-o lume presupus paralelă.

Dacă dăm ascultare Sfintei Scripturi, totul devine logic: viața este viață și moartea este moarte. Cele două noțiuni nu se mai amestecă rezultând un amalgam ciudat ce anulează însăși necesitatea învierii. Dacă dogma nemuririi naturale a sufletului ar fi adevărată, învierea ar fi fără sens. Dacă "sufletul" trece într-o altă sferă a existenței - existență în care are parte de sentimente, simțuri, bucurii și tot ce presupune viața (chiar anumite atribute ce-i revin exclusiv trupului) la ce-ar mai fi necesară învierea?
Da,inteleg acum.Totusi,chiar daca nu considerati ca dupa moartea fizica mai exista continuitatea sufletului,credeti totusi in inviere.Asta este important...
Insa tot nu inteleg...daca totul se duce in momentul mortii fizice si omul poate exista doar ca spirit in forma trupului,atunci ce ar mai putea invia,in momentul Invierii?Ca doar tarana fara spirit nu mai se poate numi om...
Vechi 28.12.2011, 15:16:51
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Corect.

Am vrut să demonstrez că Ellen White a spus "cam ce a spus și Biblia" referitor la starea omului în moarte:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl.9,5)

Conform Scripturii omul este alcătuit din trup + suflare de viață (Facerea 2,7). La moarte, Dumnezeu își retrage suflarea de viață ce i-a dat-o, iar trupul merge în pământul din care a fost luat. Iar sufletul, care e rezultanta unirii celor două elemente... ei bine sufletul e omul viu, ființa umană întreagă... putem spune că "s-a dus" undeva?
interpretare ERONATA a versetelor biblice a lui Helen White.Dar ce sa-i ceri...unde nu este nici Dumnezeu nu cere!
Sa o luam pe rand:
Dacă analizăm cartea Ecleziastul, este evident, că Solomon a descris moartea dintr-un punct de vedere omenesc, al omului de sub soare, al omului care cercetează și concluzionează prin prisma a ceea ce vede cu ochii lui, căci observați ce declară el în Ecleziast 1:13,14:
„Mi-am pus inima să cercetez și să adâncesc cu înțelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. Am văzut tot ce se face sub soare; și iată că totul este deșertăciune și goană după vânt!”
Oare din punct de vedere divin, „totul este deșertăciune și goană după vânt!”? Sau din punct de vedere omenesc? Oare și cerul este deșertăciune? Este oare goană după vânt închinarea și ascultarea de Dumnezeu?
Oare într-adevăr aceiași soartă au și animalele și oamenii? Din punct de vedere a ceea ce vede și observă omul, da, dar din punct de vedere divin, NU, căci omul nu este ca animalele, el a fost creat după chipul lui Dumnezeu, și prin urmare, va fi înviat și tras la răspundere pentru binele sau răul care l-a făcut.
Deci trebuie să înțelegem că Duhul Sfant la inspirat pe Solomon și pe alții (vezi și Iov 14:12), să descrie moartea din punct de vedere uman – profan, și nu din punct de vedere divin. În acest sens observați ce se spune și la: Eclesiastul 9:5,6,9,10: „Cei vii, în adevăr, măcar știu că vor muri; dar cei morți nu știu nimic și nu mai au nici o răsplată, fiindcă până și pomenirea li se uită. Și dragostea lor și ura lor și pizma lor, de mult au și pierit și niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare...Gustă viața cu nevasta pe care o iubești, în tot timpul vieți tale deșerte pe care ți-a dat-o Dumnezeu sub soare, în această vreme trecătoare; căci aceasta îți este partea în viață, în mijlocul trudei cu care te ostenești sub soare. Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuința morților, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune!”
Observăm că Solomon exprimă în aceste texte, mult folosite de Martorii lui Iehova și adventiști, nu punctul de vedere divin, ci unul omenesc, unul pesimist, profan, căci ne întrebăm: Oare oamenii care au murit, li se uită și pomenirea, sau vor fi pomeniți la judecată (Apocalipsa 20:11,12)? Oare ei „niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare”? Sau vor avea parte de înviere? Dacă acceptăm concluzia lui Solomon atunci morții nu vor mai învia. Dacă acceptăm că Solomon aici a exprimat punctul de vedere divin, păi atunci cei morți nu mai au nici o răsplată și nu vor mai învia căci „niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare”. Atunci să mâncăm și să bem căci mâine vom muri (1Corinteni 15:32). Însă glorie lui Dumnezeu, că există o înviere a morților (1Corinteni 15) și astfel este clar că punctul de vedere exprimat de Solomon este unul omenesc și nu divin.
Solomon nu a avut o revelație clară, asupra ceea ce se întâmplă la moartea omului, el a scris fiind inspiraț, însă Duhul Sfant l-a îndemnat pe el să consemneze și să-și exprime astfel punctul lui de vedere omenesc despre moarte (comp. cu Ecleziast 1.13). Chiar de pildă, Solomon își exprima necunoștința la acest capitol scriind următoarele: „Cine știe dacă suflarea fiilor oamenilor se duce în sus și dacă suflarea animalului se duce jos în pământ? Așa că am văzut că nu este nimic mai bun pentru om decât să se veselească de lucrările lui: aceasta este partea lui. Căci cine-l va face să se bucure de ce va fi după el?”
(Ecleziast 3:21-22)
Un om care a primit revelație de sus, nu mai pune întrebarea: „Cine știe dacă”...ci El ar fi spus: „Așa vorbește Dumnezeu”, sau „Am văzut prin Duhul Sfânt următoarele”, sau „Cuvântul lui Dumnezeu m-a înștiințat” ,etc.
Concluziile lui se bazau pe ceea ce a văzut el din viața fizică, însă el nu cunoștea sigur, ce se întâmplă cu spiritul omului sau al animalului, nici dacă va fi o înviere ca omul să se poată bucura „de ce va fi după el?” Doamne ajuta!
Vechi 28.12.2011, 15:19:00
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
La fel de greu îmi este mie să accept o teorie care în plus este și nebiblică, ea fiind importată din filosofia păgână.
Luca 20:37-38 Cornilescu :
Dar că morții învie, a arătat însuși Moise, în locul unde este vorba despre „Rug” când numește pe Domnul: „Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov.”
Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sunt vii.

Tu nu vezi ca asta e scrisa acolo exact pentru tine ca tu ai aceeasi mentalitate ca si cei din vechiul testament ? In alta evanghelie scrie "rau rataciti ".

Voi care cititi asa mult Apocalipsa nu stiti de ce are omul nevoie de inviere ? Unde vor locui dreptii dupa inviere ?Nu vor avea nevoie de un trup ?( Ma rog ...cei care vor locui .)
Nu poti citi in ce consta invierea ? Nu-ti explica Pavel ? Cum in locul trupului asta stricacios o sa ai un alt trup duhovnicesc ? (daca o sa ai,Doamne ajuta ! )
Vechi 28.12.2011, 15:39:13
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Nu poti citi ca trupul Mantuitorului are si alte insusiri dupa inviere ? Poate trece prin lucruri ,poate "dispare "desi este totusi trup.

De ce sunteti tulburati si pentru ce se ridica astfel de ganduri in inima voastra? Vedeti mainile si picioarele Mele, ca Eu Insumi sunt. Pipaiti-ma si vedeti ca duhul nu are carne si oase, asa cum Ma vedeti pe Mine ca am

Ce inseamna "duhul nu are carne si oase " ? Suflarea de viata ? Adica daca Iisus ar fi aparut ca o "suflare de viata " nu ar fi avut trup ? Sau inseamna ceva mai mult decat suflarea de viata ?
Vechi 28.12.2011, 16:06:29
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Da,inteleg acum.Totusi,chiar daca nu considerati ca dupa moartea fizica mai exista continuitatea sufletului,credeti totusi in inviere.Asta este important...
Insa tot nu inteleg...daca totul se duce in momentul mortii fizice si omul poate exista doar ca spirit in forma trupului,atunci ce ar mai putea invia,in momentul Invierii?Ca doar tarana fara spirit nu mai se poate numi om...
Tocmai ca suflarea de viata este chiar entitatea constienta , adevarata noastra identificare iar moartea prespune doar dezbracarea de trupul material , atita tot iar invierea imbracarea altuia sau aceluiasi daca mai poate fi inca intro forma in care sa poata fi purtat.
Daca totul s-ar stinge atuncui care suflete locuiesc in locuinta mortilor iar de acolo Dumnezeu sa le scoata sau sa le viziteze Iisus s sa le vesteasca ce au nevoie?

Nu spune in Apocalipsa ca mortii care nu inviaza precum si cei care "ndesavirsiti mor in Domnul " vin (reincarnati se intelege) abia peste miile de ani -ca doar nu Imparatia divina ci cea a alui Hristos de pe pamint care va fi in vremurile frumoase promise de dupa sfirsitul necazurilor si catastrofelor.
Vechi 28.12.2011, 16:21:48
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Luca 20:37-38 Cornilescu :
Dar că morții învie, a arătat însuși Moise, în locul unde este vorba despre „Rug” când numește pe Domnul: „Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov.”
Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sunt vii.

Tu nu vezi ca asta e scrisa acolo exact pentru tine ca tu ai aceeasi mentalitate ca si cei din vechiul testament ? In alta evanghelie scrie "rau rataciti ".

Voi care cititi asa mult Apocalipsa nu stiti de ce are omul nevoie de inviere ? Unde vor locui dreptii dupa inviere ?Nu vor avea nevoie de un trup ?( Ma rog ...cei care vor locui .)
Nu poti citi in ce consta invierea ? Nu-ti explica Pavel ? Cum in locul trupului asta stricacios o sa ai un alt trup duhovnicesc ? (daca o sa ai,Doamne ajuta ! )
Pavel nu a fost f elocvent insa daca studiezi cu atentie tot pasajul el se refera si la diferenta dintre trupul omenesc si trupul unui animal cit si trupul ingeresc deci cei care inviaza primesc trup fizic omenesc ) -cu conditia sa fie deja morti fara trup iar noi astilalti vii deja impreuna cu ei primim si trup de lumina adica aura aceea de sfint invizibila creata de duhul sfint care lucreaza prin fiecare si care se suprapune peste trupul fizic
Trupul de lumina este primit in momentul botezului sfint insa pentru asta mai trebuie sa fii si in viata adica cu trup fizic caci in locuinta mortilor nu se intimpla nimic este doar o pauza -"stop joc".

Deci gresit s-a inteles a primim desavirsirea deplina asa deodata cele 7 trepte ale sfinteniei intro secunda , asta nu este afirmata decit in presupuneri chiar daca si ea este tot un dar, dar acest dar necesita lectii de viata si lectii spiirtuale predate una cite una pina la asimilarea deplina in personalitatea noastra. Tocmai da aceea trebuie sa mai traim inca odata sau ori de cite ori este nevie pina ceea ce este al nostru pus deoparte sa ni se da pina la ultima lingurita.

De aceea este nevoie sa participam la Imparatia lui Hristos care va imparati pe tot pamintul aici pe pamint impreuna cu noi, de aceea vom mosteni calauzirea caci avem nevoie -calauzure au nevioie doar orbii ca noi caci daca am fi ca ingerii am vedea singuri si nu am fi orbi ci noi am fi calauzele si bratele lui Dumnezeu care ii spriina pe cei slabi.

Last edited by Mihai36; 28.12.2011 at 16:26:44.
Vechi 29.12.2011, 08:58:38
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, eu nu sunt ipocrit. Faptul a ea a avut probleme mentale, o zice chiar EA, nu era nevoie ca eu sa o fi consultat sau sa fiu medic. Si apropos, eu lucrez cu tineri si copii cu probleme mentale asa ca am experienta cand vine vorba de astfel de probleme.
Din vasta ta experiență cu tinerii aceia, crezi că vreunul din ei ar putea produce peste 100.000 de pagini de să zicem bastonașe și liniuțe? Nu vorbesc de lucrări în domeniul religiei, sănătății, educației și vieții de familie...

Citat:
Iar acum sa-ti zic ce zicea "profetul" White despre morti:
"Sufletul este muritor, numai Dumnezeu este nemuritor. Viata vesnica este darul lui Dumnezeu prin credinta in Hristos. Starea sufletelor dupa moarte este aceea de inconstienta. Va fi o inviere a celor drepti, cat si a celor nedrepti. invierea celor drepti va avea loc la a doua venire a lui Hristos; invierea celor nedrepti va avea loc cu o mie de ani mai tarziu, la incheierea mileniului".
Asta ca sa vezi ca nu sunt pe dinafara si...numai un naiv ar lua de bune scrierile acestei femei. Doamne ajuta!
Nu doar că ești pe dinafară, dar te informezi cu privire la "citatele din White" de pe saituri dubioase. De ce nu cauți direct la sursă?

Vechi 29.12.2011, 09:03:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Îmi pare nespus de rău, dar la această întrebare nu știu să vă răspund, căci face parte din miracolul învierii. Dacă aș putea să dau o explicație științifică ori măcar logică, aș putea să-l și reproduc. Doar Dumnezeu deține secretul acestui miracol.
Vechi 29.12.2011, 09:11:28
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Prietene, stii foarte bine ce a zis White despre starea omului in moarte, nu mai e nevoie sa repet eu. Am zis insa ca ea a zis tampenii pt ca ce poti astepta de la un om cu probleme mentale. Doamne ajuta!
Marturiseste omul ca a suferit un accident in copilarie si acum tu, atotstiitorule, il cataloghezi ca a avut probleme mentale.

Hai sa facem o comparatie intre felul cum scrii tu (facand afirmatii de pe pereti - avand doar o bruma de cunostinte, culese cine stie de unde) si felul armonios, clar, cursiv in care scrie Ellen White (cea despre care zici ca a avut probleme mentale). Deschide o carte, aici:
http://www.intercer.net/egw/ (iti recomand "Calea catre Hristos" - care este o lucrare mai scurta, ce poate fi citita de orice crestin - din cate stiu, nu are nimic specific adventismului).

Spune-ne la ce concluzie ai ajuns. Cine are cu adevarat probleme mentale? Ellen White sau tu?

Last edited by grasu77; 29.12.2011 at 09:25:50.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31