Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2012, 12:08:04
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Desigur. Nu isi faceau probleme cu privire la ceea ce se intampla dupa moarte. De parca pentru asta isi "practicau credinta" si credeau in Dumnezeu, nu?
Cel mai bun exemplu ar fi cu saducheii, dar de ce sa ne batem capul cu asa ceva, nu?
Practicarea credinței lor viza și aspectul acesta, să nu fim absurzi; însă așa cum am zis, nu-și puneau problemele ridicate de Filon și alți filosofi imortaliști ai secolului.

Mi-ai ridicat la fileu cel mai nefericit exemplu: acela al saducheilor ce nu credeau în înviere. O extremă ce se opune chiar problemei esențiale pentru discuția noastră: după viață vine moartea, iar după moarte învierea! Contemporanii Domnului Hristos credeau Scripturile și învățătura Mântuitorului cu privire la moarte și înviere. Excepție făceau bineînțeles saducheii și imortaliștii filosofarzi.

Și aici îți contrapun exemplul unei femei simple dar credincioase, care deși nu înțelegea cum poate avea loc învierea din moarte, avea o filosofie simplă dar corectă cu privire la chestiune:

"Marta i-a zis: Știu că va învia la înviere, în ziua cea de apoi." (Ioan 11,24)

Citat:
Repet: de ce sa le dea "explicatii savante" cu privire la viata viitoare ca doar nu ii interesa?
Mare meșter ești în crearea perdelelor de fum! Am spus că nu le dădea "explicații savante cu privire la nemurirea ori murirea sufletului", nu cu privire la viața viitoare. Despre această viață viitoare în fericirea Cerului le-a vorbit de multe ori. Să nu confundăm moartea cu învierea și putrezirea mortului cu fericirea veșnică!

Citat:
Am si eu o nelamurire ca in Sf Scriptura nu am gasit: Ce le povesteau cei intorsi din morti? Ca au dormit bine?
Păi ce să le povestească când nu era nimic de povestit? Le povesteau doar că tot ce au văzut a fost chipul lui Isus care tocmai-i chemase la viață. În rest, nimic... nici măcar noapte neagră sau albă... nimic... Nada!

Dacă știi tu cumva că Scriptura vorbește despre altceva, dă acele versete. Dar te rog, nu aceleași perdele de fum de până acum, ci versete concrete cu "nemurirea sufletului", "desprinderea sufletului de trup", călătoria sufletului după moarte prin locurile cunoscute, vizitarea acestuia de către draci înfiorători până "să ajungă la Domnul", și alte basme horror ortodoxe.

Mulțumesc dacă în sfârșit ai înțeles mesajul meu!
... aa și să nu uit: "La mulți ani" și un an nou cu binecuvântări cerești!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31