![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte pe scurt: învățătura BC îmi permite să mă rog la Dumnezeu prin intermediul oricărui sfânt creștin, inclusiv unul care a făcut parte dintr-o Biserică Ortodoxă răsăriteană, aflată în stare de schismă cu Sfântul Scaun. Ceea ce nu mi se permite este să aduc cult public, adică instituționalizat în cadrul Bisericii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dvs ati spus asta. Si au am spus ca nu e corect sa spuneti asa ceva in constitiile in care in sfant ortodox nu marturiseste invataturile pe care BC le considera adevaruri de credinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si musulmanii il considera profet sfant pe Mohamed si ca un inger i-a dictat Coranul. Am citit despre marii yogini tibetani, sunt considerati sfinti de acestia. Mormonii il considera pe Joseph Smith profet, invatatura i-a fost data la fel ca lui Moise pe table de divinitate, la fel adventistii pe Ellen White. Una e ce crede fiecare religie sau cult si una e adevarul. NU avem cum sa ne rugam la cei pe care ii considera sfinti in alte religii sau culte, asadar nu ne rugam la Milarepa, Marpa (yogini sfinti tibetani), Mohamed, Joseph Smith, Luther, etc. Last edited by catalin2; 21.01.2012 at 20:34:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Cătălin, ați rămas dator cu două răspunsuri:
1. A fost sau nu botezat Traian ? DA sau NU. 2. S-a mântuit sau nu Traian ? DA sau NU. Până nu veți răspunde scurt, clar și concis, prin DA sau NU, la cele două întrebări de care fugiți ca dracul de tămâie, nu aveți nici o autoritate morală să mai interveniți în discuții legate de problema mântuirii în afara Bisericii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traian nu a fost botezat. Traian a ajuns in Rai. Acum ceea ce spun este doar o parere personala. Am si justificari pe care ma bazez in parerea asta din ce retin ca am citit la un moment dat. Dar cum nu retin exact ce, cum si unde raman la stadiu de pareri. Daca Biserica marturiseste altceva resping parerile mele fara nici o retinere. Este o deosebire intre iertarea pacatelor (care se face pentru cei ce nu au primit credinta crestina, si este si cazul lui Traian, dar si a unor crestini [acum ma refer la ce am citit candva fara sa spun cu certitudine ca asa este, Sf Ioan Casian spunea ca se pot mantui doar monahii, iar mirenilor li se pot doar ierta pacatele]) si au ajuns in Rai, mantuirea care se ofera celor cu adevarat induhovniciti si sfintenie care li se ofera celor cu fapte deosebite si care s-au jertfit pentru Hristos(nu doar martiri, ci toti cei care au renuntat la lume pentru Hristos) .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vă rog să arătați postarea unde ați răspuns simplu, prin DA sau NU, la cele două întrebări.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este postu SF.Anton? | elenaf | Generalitati | 52 | 31.03.2016 11:51:28 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica ortodoxa siriana | dmb | Despre Biserica Ortodoxa in general | 18 | 17.01.2009 22:58:33 |
Biserica Ortodoxa Secreta | mathly24 | Alte Religii | 27 | 28.11.2008 18:29:08 |
Postul Sfântului Anton | mycateo | Generalitati | 2 | 06.06.2008 00:51:40 |
|