![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
formulat corect de ioanna. scuze.
|
|
|
|||
|
|||
|
ma clarific (mi-e greu deseori sa ma exprim exact prin acest intermediu)
(1) Biserica e Una (nu doua sau mai multe) - dar biserica nu e o institutie care poarta o denumire ci Trupul lui Hristos, Mireasa lui Hristos. Din ea fac parte toti aceeia care fac voia Tatalui. (2) Fireste ca Maica Domnului, Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu (cata vreme a fost umbrita de Duhul Sfant) ce S-a zamislit din ea este de Fiul lui Dumnezeu, Cuvantul intrupat, care era mai inainte de toti vecii. Last edited by ucenic; 30.01.2012 at 23:56:51. |
|
|
|||
|
|||
|
Fac un mic apel catre cei de aici, sa nu fiti acizi fata de ucenic pt ca chiar daca invatatura dlui este, probabil, gresita pe alocuri, intentiile dlui sunt fara doar si poate bune. Cel putin asa mi se pare mie... asta am dedus din discutia de aici.
|
|
|
|||
|
|||
|
aveti dreptate, altfel nu ar fi durat discutia atatea ore :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Domnul nostru Iisus Hristos sa va binecuvinteze!
|
|
|
||||
|
||||
|
Tocmai de aceea am mentionat, daca a citit postarea respectiva, ca si mie mi se pare un tip de treaba, iar aciditatea mea este indrepatata doar impotriva unora dintre invataturile pe care le marturiseste biserica din care face parte si nu sunt atacuri perosnale. Asa intaleg eu (poate gresit) a apara ortodoxia. Stiu ca cea mai buna cale este exemplu personal, dar....
|
||||
|
||||
|
Citat:
E corect sa spunem ca nu se pot mantui cei care o hulesc pe Maica Domnului spunand ca nu este Nascatoare de Dumnezeu?
|
|||
|
|||
|
Citat:
(1) (Datorita acestei intrebari s-au intrunit multe concilii de-a lungul istoriei crestine si au fost mari schisme. Daca aici ne agitam, ne invartosam si ne "ciufulim" unii la altii, in vechime au fost prigoniri si chiar ucideri din pricina acestei intrebari.) Raspunsul meu: Da. Nu cred ca Dumnezeu ne va judeca pentru ca nu am inteles corect manifetarea trinitara a Dumnezeirii Lui, ci mai degraba ca n-am fost sub ascultarea Lui. (2) Raspunsrile mele: a) Nu. Nu se pot mantui. Daca in inima ta, prin afirmatia: "Nu este Nascatoare de Dumnezeu!" vrei sa infirmi Dumnezeirea lui Hristos... atunci Nu. Hristos trebuie crezut si marturisit ca Fiu al Omului precum si ca Fiu al lui Dumnezeu. b) Da. Se pot mantui. Daca din nestiinta (desi crezi si marturisesti Dumnezeirea Lui Iisus Hristos) si din ignoranta, nu intelegi, nu pricepi Taina aceasta nu cred ca vei fi condamnat pentru hula. c) Hula?.... numai hula impotriva Duhului Sfant este fara de iertare. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Idem punctul de mai sus. Lepadarea de credinta nu se iarta.
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Dumnezeu nu a aratat niciunde in Sf.Scriptura ca judeca ceea ce eu nu inteleg corect (chiar si intre noi oameni, vorbind - ce dreptate este aceasta?) ci cu siguranta ma va judeca pentru ca atunci cand am inteles pe deplin voia Lui, refuz sa fac intocmai. 3. Credinta mea nu este doctrinara, dogmatica (si te rog, intelege-ma ca nu pot continua fara promovez invataturile confesiunii mele) ci este conform Crezului. Pentru mine -vorbesc iarasi in numele meu- aceasta "credinta" reprezinta "incredintare" eu cred ca... si mai cred ca... Ori eu am inteles ca pentru incredintari nu exista judecata. Cat priveste Marturia mea de Credinta - Crezul, aceasta este ceea ce ma defineste inaintea oamenilor ca si crestin. Eu nu vreau decat sa raman in voia lui Iisus Hristos! Facand asa stiu ca orice incredintari voi avea, nu voi gresi. El mi-a dat Duhul Sau Cel Sfant ca sa ma calauzeasca, sa-mi descopere si la nevoie sa ma mangaie. Binecuvantat fie Numele Sau in veci! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 18:26:18 |
| Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 11:17:23 |
| Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 22:05:09 |
| Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 20:37:18 |
|
|