![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ideea asta, că politicienii de la Bruxelles sunt băieții răi, pe când politicienii de la Atena sau de la București sunt băieții buni, eu nu o cumpăr.
Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă în Grecia, ca și ceea ce se întâmplă în România, sunt probleme de sistem: democrația își arată propriile limite. Atunci când legislaturile durează maximum 4 ani, se întâmplă ceea ce s-a întâmplat și în Valahia și Moldova în perioada fanariotă, când ne conduceau grecii: jaf național. Inexistența unei politici durabile și duhul schimbării de dragul schimbării și chiar de dragul îmbogățirii rapide este rezultat intrinsec al orânduirii democratice, care nu se bazează pe omul natural, ci are în vedere un om utopic. Monarhistul din mine râde: susțineți că cel mai bun fiu al poporului român este Băsescu, după cum cel mai bun fiu al poporului francez este Sarkozy ? E comic unde s-a ajuns la doar 200 de ani de la "Liberte, Egalite, Fraternite !" Democrația și-a făcut socoteli că poporul, preocupat de viitorul patriei, votează pe cei care prezintă mai multe garanții de a fi preocupați de binele general. În realitate, vulgul votează cu burta niște politicieni demagogi preocupați de îmbogățirea cât mai rapidă, că vin alegerile viitoare și Dumnezeu cu mila. Ați mai auzit ceva de grofii democrați: Crin Halaicu, Viorel Lis, sau acel baron al marmurei și bordurilor al cărui nume, momentan, l-am și uitat ? Și-au luat conturile cu ei și au plecat. În locul lor, vor veni mereu alții. De la Moscova, de la Washington, de la Bruxelles sau aduși de Dâmbovița, pentru mine e totuna. Sunt doar două feluri de a organiza statele: în baza dreptului divin sau în baza dreptului oamenilor. Statul nostru, ca și statul grec, ca și majoritatea statelor din Europa, este organizat în baza dreptului oamenilor. Iar care sunt oamenii, puțin importă: în fond, după natura lor, ei sunt mereu aceiași.
|
|||
|
|||
![]()
Totusi aici era vb de poporul grec si de Biserica lor ortodoxa, nu de clasa politica. Biserica ortodoxa greaca incearca sa intervina si sa ii faca pe politicieni sa inceteze.
Democratie? In Romania? ![]() De cien crezi ca e condus Basescu? Nu de UE si NATO? El e marioneta lor. Ce procuncesc ei, aia si face. |
|
||||
|
||||
![]()
Mie imi pare ca grecii trebuie lasati sa falimenteze, sa suporte pe pielea lor suveranitatea ce le place atat de mult.
Ei au nevoie de imprumuturi externe si taieri masive din cheltuielile statului pentru a nu intra in faliment. Dar, daca vor, ei oricand pot sa spuna pur si simplu: "refuzam sa ne mai platim datoriile". In felul asta si-ar pastra suveranitatea, dar ar exista niste consecinte pe care ei au senzatia ca le pot suporta. Nici un stat, organism international sau banca nu le-ar mai da bani cu imprumut, pentru ca in momentul in care faci ca Argentina, patesti ca Argentina. Revoltele de strada recente nu sunt nimic pe langa ce-ar urma, cand capitalul strain va fugi din tara, cand oamenii nu vor mai avea acces la multe bunuri de larg consum, cand intreaga tara va fi fortata sa depinda de propriile resurse care nu vor acoperi nevoile, cand importurile si sistemul bancar se vor prabusi, cand inflatia va atinge cote alarmante, cand oamenii care acum se plang ca au salarii mici nu vor mai avea unde sa lucreze. Argentina a spus nu comunitatii internationale si dupa mai mult de zece ani nu se poate imprumuta de pe pietele externe, pentru ca pentru ei exista dobanzi prohibitive de 27%. Daca Grecia vrea sa mearga in continuare inainte pe acest drum, n-are decat. Cei ce cer cu atata aplomb independenta financiara a tarii ar face bine sa-si asume consecintele. Nici un stat modern nu poate trai fara acces la linii de credit.
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 05.02.2012 at 11:56:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu te intrebi oare de ce atata batalie sa NU fie lasati sa falimenteze? Oare sa fie din umanitarism si eventual durerea de a suporta 100% pierderile? Oare cand li s-au dat imprumuturile, chiar sa nu fi stiut nimeni ca nu sunt solvabili? Oare "austeritatea" si "default -ul" nu au un numitor comun si acela este saracia? E drept ca saraci au fost si pana acum desi au crezut altceva, dar pentru ca pana acum s-au hranit dintr-o iluzie, dar oare cine i-a lasat sa faca asta? Sa fie ei singurii vinovati? Povestea se repeta identic si la fel cu Romania, imprumuturi conditionate de vanzarea tarii bucata cu bucata in conditiile in care se stie ca PIB -ul nu acopera cheltuielile bugetare si lucrul asta nici nu se va schimba anii urmatori deci este clar ca Romania nu va putea returna acei bani. Daca stai sa te gandesti bine, 100 miliarde de euro nu e mult ca sa cumperi o tara. Mai ales ca e vorba de hartii si valori relative, dar oamenii si o tara intrega, sunt mai mult decat atat. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Depozitul in aur al bancilor este valoarea lor reala. Imprumuta de 50, 60, 77 de ori valoarea acestui depozit, asadar banii nu sunt decat cifre trecute in computere. Nu exista bani si n-au existat niciodata. Bancnotele si monedele noastre nu sunt decat bilete de banca ce-si schimba valoarea reala in functie de inflatie. Dobanzile sunt o forma legalizata de furt. Cei care se folosesc de credite pentru a trai ii intretin pe toti cei care nu muncesc si care o duc mai bine decat truditorul. Cine are minte de priceput pricepe (dar trebuie sa si cercetati ca sa pricepeti ca suntem fum - nu exista decat interese financiare, nimanui nu-i pasa de oameni).
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu am totusi o nedumerire: De unde se stie continutul scrisorii? Inainte de a o trimite arhiepiscopul a dat copy - paste punand-o astfel pe net? Sau oare conducerea Greciei a publicat-o ca sa ne arate noua ce mult ii pasa Bisericii?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poti sa vezi si ce alte articole contine acest site ortodox din grecia ca sa iti faci o idee. Patriarhul Daniel nu pune anunturi, scrisori etc. pe siteul patriarhiei respeciv basilica? Daca chiar pui sub semnul intrebari daca scrisoarea este reala ori ba, scriele celor de la romefa ca sa te convingi. Cu sigurata iti vor raspunde. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aurul din depozite e una, bacnotele sunt altceva, nu exista nici o legatura directa intre una si alta. Si da, bacnotele emise de o tara sunt practic depozite, cu o valoare reala in functie de piatza si fara dobanda pozitiva - ele de obicei poarta doar inflatie, alta forma de impozitare a statului emitent asupra celor care le folosesc. Dobanzile nu sunt furt - pentru a circula acei bani banca trebuie sa faca profit. deci dobanda la depunere va fi intotdeuna mai mare decat cea la imprumut. Cat de mare este aceasta diferenta, asta este problema. Aici intervin povestile cu riscul de tara si alte jocuri politice in care sunt implicate si firmele de asigurari, etc. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu oricine se imprumuta la banca este un dator vandut.
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Nu stiu detaliile dar ce intelegi prin ascuns? Nu s-a facut tamtam pe la noi cu "am mai luat x miliarde de la FMI"? Banii aia nu trebuiau sa se regaseasca in niste bilanturi publice? Esti sigur ca nu este un alibi pentru grecul de rand la modul "n-am stiut" decat "nu ne-a interesat"? Citat:
Citat:
Pai de ce ne-am imprumutat pana acum? Ca avem cheltuieli mai mari decat veniturile. S-a schimbat ceva anul asta sau se va schimba la anul? Nu, deci.. Citat:
Acum cateva luni mentionam cazul unui oras care a investit in infrastructura - a imprumuta peste 2 milioane de Euro pentru a schimba bordurile, a inlocui asfaltul trotuarelor cu pavaj, a renova centrul, a inlocui stalpii de iluminat cu altii noi de 5000euro bucata (desi cei veci erau functionali bine mersi) etc. Ca sa nu mai vorbim de autostrazi la preturi SF care se construiesc in ritm de melc si care chiar daca ar fi gata, n-are ce sa circule pe ele decat marfa de import ca investitii pentru creat locuri de munca Doamne fereste sa se faca, trebuie sa vina strainul cu 1-2 milioane de euro sa faca fabrica, miliardele luate de la FMI nu sunt bune pentru asa ceva. [quote] Sau un stat care are de rezolvat problemele unui sistem ineficient de pensii, ori de asigurari de sanatate.[quote] Nu ineficient, ci corupt sub patronajul politic. Este ineficient nu pentru ca sistemul in sine este ineficient, ci pentru ca este plin de indivizi pusi pe criterii politice si care au un singu scop - sa se imbogateasca peste noapte. La fel am fost mintiti si imediat dupa '89 - ca Statul nu poate administra intreprinderile (desi le-a administrat f. bine pe timpul lui Ceausescu) si ca ele e musai sa fie privatizate si atunci vom munci bine si vom fi platiti bine. Rezultatul ? Industria vanduta (pardon, privatizata) pe nimic si apoi distrusa sistematic. Nici vorba de locuri de munca bine platite sau macar locuri de munca. Acum - aceeasi minciuna, privatizati si va va fi bine, singurul rezultat concret a fost cresterea pretului la produse si servicii concomitent cu scaderea calitatii pe alocuri, altceva bun, concret, nu s-a intamplat. Am suficiente exemple in acest sens, dar cred ca stii si tu f. bine. Daca ai contra-exemple, chiar te rog. Ori, asta nu se poate schimba peste noapte. De ce? Pentru ca politica nu se schimba. Citat:
Crezi ca cei care i-au imprumutat pe cei in cautare de credite imobiliare din SUA fara a fi solvabili, nu stiau ca n-au de unde sa returneze? Stiau, dar au pasat problema in alta mana, facand profit din asta, pana s-a spart tocmai la cei mai putin vinovati de aceasta problema. Oare nu stiau cei care au imprmutat grecilor si imprumuta acum romanilor ca n-au resurse sa dea acei bani inapoi? Vezi mai sus despre starea noastra economica, venituri vs cheltuieli si cum se va schimba in viitor actualul bilant negativ (adica nu se va schimba ca nu are de ce). Sigur ca ei stiu. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Paisie Aghioritul vol 1(din 5) -Cu durere si dragoste pentru omul contemporan | bin000 | Resurse ortodoxe on-line | 13 | 07.04.2016 23:05:41 |
Drama copiilor infestati cu HIV - izolare si durere | viozebil | Intrebari utilizatori | 0 | 26.01.2011 10:01:45 |
O scrisoare!! | Templier Knight | Generalitati | 4 | 23.01.2011 12:33:45 |
durere si Nadejde | emili76 | Generalitati | 18 | 30.12.2009 18:37:13 |
|