Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2012, 10:35:09
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Aceasta idee a oglindirii in celalalt eu nu reusesc sa o inteleg (desi am gasit-o in multe locuri). Dimpotriva, gasesc ca sotul meu este extraordinar de diferit de mine si rar, foarte rar gasesc in el vreun ecou a ceea ce zic sau fac...
Păi asta nu exclude diferența. Este oglindă nu în sensul că este la fel, ci că în el (ea) văd efectul faptelor mele rele sau bune, că dacă îi fac un bine îmi va răspunde cu bine (și viceversa) și, mai ales, că îmi va arăta scăderile, defectele, egoismul, păcatele pe care eu nu vreau să mi le văd.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 10:52:25
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am niste prieteni care vor sa divorteze deoarece unul dintre ei este vadit nemultumit de dezordinea creata de celalalt in casa.Adica totul,dar pana la dezordine si curatenie!
Ciudat!
O alta prietena la lucru(care are mania plantelor ca si mine)spune ca sotul ei o ameninta mereu cu aruncarea plantelor sau cu disparitia lui,caci dupa judecata lui sunt prea multe la numar...

Unde este acceptarea celuilalt cu bune si rele?
Cata superficialitate,unde sunt adevaratele probleme existentiale?
Ori aceste casnicii au erodat din alte varii motive insa frustarile ies la suprafata prin diverse bagatele?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 10:56:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu am niste prieteni care vor sa divorteze deoarece unul dintre ei este vadit nemultumit de dezordinea creata de celalalt in casa.Adica totul,dar pana la dezordine si curatenie!
Ciudat!
O alta prietena la lucru(care are mania plantelor ca si mine)spune ca sotul ei o ameninta mereu cu aruncarea plantelor sau cu disparitia lui,caci dupa judecata lui sunt prea multe la numar...

Unde este acceptarea celuilalt cu bune si rele?
Cata superficialitate,unde sunt adevaratele probleme existentiale?
Ori aceste casnicii au erodat din alte varii motive insa frustarile ies la suprafata prin diverse bagatele?
Cand oamenii n-au probleme reale, improvizeaza.
Sau poate de fapt problema reala este ca s-au plictisit unul de altul si cauta pretexte.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 11:02:12
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau poate de fapt problema reala este ca s-au plictisit unul de altul si cauta pretexte.
Imi par niste motive puerile oricum,cat si exigenta dusa la maxim.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 11:03:38
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Crezi?
In cazul cu plantele cred ca mesajul lui ascuns este "te preocupa mai mult plantele decat ceea ce-mi doresc eu". Vrea atentie, poate.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 11:14:16
romanbun romanbun is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2011
Implicit

Si eu spun cu tarie ca aceasta discutie este interesanta. Viata de familie este foarte complexa si in scurtul timp cat suntem langa cei dragi am dori sa fie ca-n rai. Din ce am observat eu unele din asa-zisele defecte sunt de fapt calitati duse prea departe: mania curateniei sau ordinii in casa este la o persoana cu calitati de a fi curata, ordonata, dar le exagereaza. Ne lipsesc din educatie comunicarea nonviolenta, educatia emotionala, simtul negocierii si altele care ne-ar face intai noua si apoi si celorlalti viata mai usoara.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 11:29:03
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

In realitate,persoana dezordonata are acest defect dar este imposibil sa nu aiba si alte calitati,este absurd si incorect sa o taxam pt un singur defect si sa nu-i luam in considerare celelalte daruri/calitati!
Pana la urma este o nedreptate facuta cuiva!
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 11:41:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Poate si tipa cu plantele exagereaza, dar e urat sa-i spuna ca le arunca. Nu cred ca vrea sa faca asta, (cu toate ca stiu pe cineva a facut-o), dar unele persoane o iau personal. Probabil nu-si da seama cat inseamna pentru ea, si asta e nasol. Daca ajunge sa o faca, ea s-ar putea in sufletul ei a nu-l ierte niciodata. Si asta e o alta problema : tinerea de minte a raului si imposibilitatea iertarii; si e greu de iertat o situatie dinasta pt ca nu ti s-a facut rau numai tie, ci unor "chestii" la care tineai (lucruri, plante, animale, etc, cu cat mai "insufletite" cu atat mai rau). Ma rog, poate e si o oarecare doza de paranoia pe care o avem fiecare dintre no intr-o masura mai mare sau mai mica.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 12:02:13
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
In realitate,persoana dezordonata are acest defect dar este imposibil sa nu aiba si alte calitati,este absurd si incorect sa o taxam pt un singur defect si sa nu-i luam in considerare celelalte daruri/calitati!
Pana la urma este o nedreptate facuta cuiva!
Nu am spus ca nu are calitati, nu cunosc persoanele, din experienta mea persoanele dezordonate aveau si dezordine interioara, in idei, conceptii.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 12:07:14
antoniap
Guest

Implicit

Cunosc un cuplu care a avut mari probleme de comunicare deoarece amandoi erau orgoliosi si mandri. In primii douazeci de ani, orgoliile li s-au accentuat pe masura trecerii timpului. Apoi, ea s-a apropiat de Dumnezeu putin cate putin.

Mai intai el n-a inteles ca schimbarea aceasta a ei este de profunzime, nu de suprafata... In momentul in care ea a inceput sa se roage in prezenta lui, nu pe furis, s-a intamplat minunea. A inceput si el sa citeasca dintr-un acatistier.

Atunci cand ne rugam lui Dumnezeu sa ne arate unde am gresit, vedem in noi insine singuri sau cu ajutorul duhovnicului aspecte la care nici nu ne-am gandit. Dar repet, dupa rugaciune. Caci altminteri diavolul ne face sa credem ca avem cam prea multa dreptate...

Pe masura ce sotii se roaga unul pentru altul cu toata inima, Dumnezeu ii ocroteste mai mult pe amandoi. Prin sot/sotie ne slefuim de orgolii, de egoism, de mandrie, asa cum fac si calugarii in manastire. Daca cerem ajutorul lui Dumnezeu, il vom primi.

Fiecare dintre noi avem de purtat si razboiul nevazut cu duhurile cele rele (manie, pomenire de rau, invidie, desfranare, mandrie, lene, zgargenie etc.) Acestea se indeparteaza prin post si rugaciune. Atunci cand unul cade din pricina acestora, bine este ca sotul/sotia sa-l ajute in primul rand prin rugaciuni.

Altfel primim loviturile cand suntem spovediti si impartasiti si in comuniune cu Dumnezeu si cu un duhovnic si altfel le primim atunci cand ne luptam singuri.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mataniile mirenilor in Biserica Dacian Reguli in Biserica 30 27.04.2012 17:15:11
casnicia alaturi de un necredincios Aspasia Nunta 38 12.12.2010 22:15:41
Ajutatima sa-mi salvez casnicia eduard40 Rugaciuni 6 06.01.2010 16:19:22
Patericul mirenilor Laurentiu Generalitati 17 20.07.2009 09:49:11