![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde am zis eu ca despatimirea se face cu forte proprii? Ba chiar au contraire. (desi sotul meu perfect era fumator dintotdeauna. Fuma infernal, dar macar nu in casa. Copilul meu se ruga de el sa nu mai fumeze. Seful il ruga (lucra in spital si fuma!), directorul il ameninta ca desface contractul de munca.. Nimic nu-l convingea. Pana cand intr-o zi a spus "destul". A lasat pachetul pe masa si nu s-a mai atins. Ei, eu sunt un om rau structural. Ma irita orgoliul fara acoperire. M-am gandit ca se crede prea tare si i-am lasat pachetul acolo. Venea seara acasa, ii puneam mancarea in fata langa tigari.. nu le atingea. A durat jocul acesta mai mult de o saptamana. Nu a mai fumat. Sotul meu gaseste placere in propria lui vointa si chiar are o vointa de fier). Revenind.. citatul dat de mine ii apartine parintelui Seraphim Rose care a scris mult pe tema ortodoxiei confortabile, afectate de cautarea facila a "trairilor duhovnicesti". Cand ajung acasa dau sursa. Cat despre sfantul din siria.. Nu stiu ce vrei sa spui. Tragea cate un fum intre doua plansuri? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu va ocupati. Preferati rautati oarecare. Rautatile dumneavoastra vor trece; cu vremea, cu harul Domnului. "Plansurile", insa, vor ramane. In veci. Fie-va dat sa le traiti, aici, in trup! AMIN+ Last edited by ioan cezar; 16.02.2012 at 01:00:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu trebuie sa fii pustnic ca sa iti amintesti pacatele. Asa zisii parinti sociali (Ioan, Vasile, etc.) ii indeamna pe toti crestinii spre aceasta. De asemenea nu e ceva prea inalt sa iti doresti a invata cum trebuie sa se petreaca aceasta amintire a pacatelor astfel incat ea sa fie ziditoare si sa nu fie spre vatamare sufleteasca. Multumesc celor care au incercat sa contribuie la lamurirea problemei pe care am ridicat-o, experienta si opiniile lor mi-au fost de folos.
Daca mai sunt si alte persoane care au de impartasit vre-o cunostinta pe care au dobandit-o in vreun fel sau altul, fie ea aparent neimportanta, sau vreo nedumerire legata de aceeasi tema, le rog sa o faca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre jocul cu sotul si cu tigarile... Daca ati fi fost clienta mea, in nici un caz nu v-as fi recomandat asemenea aberatie. Dar nu ati fost, nu sunteti, nu veti fi. Nu voiesc sa mai conversez cu dumneavoastra pe acest forum. Imi displaceti mult. Nu va mai raspund la afirmatii. |
|
|||
|
|||
![]()
Tigarile: doar un exemplu ca se poate si cu vointa.
Ascultarea: este o calitate ce denota deschidere catre altul etc.. Nu tine de o practica (psiholog). Doar am exprimat o mirare. "imi displaceti mult".. Multumesc de apreciere. Spor in rugaciunea inimii, plangerea pacatelor, coborarea mintii in inima (asta cu clienta, mi se pare o afirmatie stranie. La ce bun un psiholog dupa ce avem duhovnic? Sa ne imparta stiinta lumeasca despre psihic?) Last edited by anna21; 16.02.2012 at 18:33:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Totusi cine sunt filocalicii forumului pana la urma?
|
|
|||
|
|||
![]()
In sens larg, toti crestinii.
In sens restrans... Domnul stie! Dar de ce nu voiti sa dam curs rugamintii lui Vlad? El a ridicat acolo o problema exceptionala! De ce risipim vremea cu nimicuri... |
|
|||
|
|||
![]()
A dat o piatra si zece intelepti nu o pot scoate!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sau 10 filocalici!
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Faurit intru primenirea forumului | glykys | Generalitati | 92 | 26.02.2013 10:29:00 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Reguli de folosire a forumului. | admin | Reguli generale de utilizare a forumului | 1 | 14.01.2011 18:08:27 |
O intrebare pentru teologi sau pentru cei care cunosc | Delirul | Generalitati | 7 | 21.02.2010 19:51:02 |
Media de varsta a utilizatorilor forumului | Hector | Generalitati | 4 | 02.05.2009 11:31:23 |
|