![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si faci afirmatii certe fara a cunoaste fata respectiva. Dar totusi, scuzele sunt scuze..este de apreciat, aici sunt multi care nu stiu sa faca gestul asta. Si eu am indoieli dar..nu se stie, exista si oameni maturi (maturitate care nu se numara neaparat in ani) si care fac sacrificii constiente si mai mult, continua sa le afirme o data cu trecerea timpului. Chiar am vazut nu de mult un film, bazat pe un caz real, in care un om care era paralizat de la gat in jos se casatoreste si are si 2 copii. E drept ca avea si f. multi bani, insa nu cred ca trebuie sa plecam de la premiza faptului ca natura umana nu poate fi capabila de acte nobile. |
|
|
|||
|
|||
|
eticheta am pus-o, dar asta e realitatea...fata respectiva trebuie sa fie constienta ca se marita cu o persoana cu handicap sever...nu are rost sa ne prefacem ca nu este asa...vecina mea, dupa ce a trecut entuziasmul (a fi sotia unui predicator era o cinste in gruparea respectiva) a suferit foarte mult si apoi totul s-a terminat cu un divort.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si poate in cazul de care vorbesti tu, cauza divortului n-a fost handicapul lui fizic ci poate chiar unul sufletesc, nu neaparat al ei. Last edited by AlinB; 20.02.2012 at 20:15:12. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Si oamenii astia, cu deficiente...au dreptul sa fie fericiti, inchipuiti-va cum se simt atunci cand vad ca prezinta interes pentru cineva, asa cum sunt ei...si ca poate si-au imaginat pana atunci ca nu e posibil, si ca nu li se va intampla lor, ci numai oamenilor normali. Sunt oameni normali, care isi pun problema ca vor ramane singuri, ca nu sunt iubiti, ca nu sunt frumosi, interesanti, etc...daramite acestia pe care dumneavoastra ii condamnati suplimentar!!!!
|
||||
|
||||
|
Si sir Paul Mc Cartney a fost casatorit cu o femeie infirma , fara un picior si a fost elogiat ca fiind un suflet mare . Dar acest suflet mare nu a tinut prea mult deoarece dupa aproape 6 ani a schimbat-o cu una mai tinara si fara vreo deficienta .
In general , cei care sunt cu adevarat induhovniciti , cei care vad in aproapele pe Hristos insusi , cei care sunt cu adevarat iubitori de aproapele chiar daca ar avea eventuale deficiente, sunt extrem de putini . Induhovnicirea , din pacate, nu curge pe vreo teava, ba din contra , este atit de rara !!!! Iar la virsta matura mai greu poti fi pacalit ca o tinara va iubi etern un barbat care are deficiente . Sigur , idea laica este prozaica, mai ales in mentalitatea transoceanica, dar in Romania oamenii sunt inca indubitabil ancorati intro maturitate/realitate ancestrala. Altminteri risti sa traiesti drame. De aceea, de obicei, intr-un asemenea mariaj se suspecteaza alte interese decit iubirea sincera si dezinteresata . Si poate peste citiva ani chiar vom constata cum se poate visa cu ochii larg deschisi la virsta super adulta (adica , despre noi si a noastre pareri) !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 20.02.2012 at 21:46:41. |
|
|
|||
|
|||
|
Până la urmă fetele cuminți mai sunt sau nu la modă?
Dacă fetele cuminți nu mai sunt la modă, atunci ce fel de fete sunt la modă? A fost o vreme când erau la modă fetele cuminți? Ce înseamnă ”fată” cuminte? Ce înseamnă modă (în privința fetelor)? De ce ar trebui să fie la modă fetele cuminți? A fi sau nu fi o fată cuminte ține de moștenirea genetică, educație, cultură, sau altceva (menționați ce)? Care e trăsătura care face diferența , calitatea de bază a unei fete cuminți? O fată cuminte poate deveni rea și invers?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exista sabloane promovate mai ales prin mass media, iar fetele sunt indemnate sa se conformeze acestora sau risca sa fie marginalizate, ridiculizate etc... Normalitatea este definita social. Dar FIRESCUL il gasim doar in ortodoxie. Ortodoxia este firea omului, iar firescul femeii il gasim tot aici, nu in lume. Cumintenia inseamna si intelepciune si ascultare (calitatile de baza ale fetei cuminti). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
A fost o vreme cand vedeai o dorinta mai mare de casatorie ( in contextul in care cei care vor sa-si "traiasca viata" linistiti in plan sexual, nu se avantau in casatorii ). Mie mi se pare greu sa facem un profil al "fetei cuminti". Ea poate avea diferite tipuri de personalitati, de stil vestimentar, de pasiuni etc. Asemanarea ar fi ca vorbim de fete care vor relatii serioase, carora sa se dedice cu tot sufletul, isi doresc, cel mai probabil, o familie. Nu cauta parteneri doar pentru a face rost de experiente in domeniu, ci pentru a-si gasi "jumatatea". Nu vor sa faca pe nimeni sa sufere/ nu se joaca cu sentimentele oamenilor. Sunt oneste, deschise, iubitoare, iertatoare, poate chiar nu sunt egoiste. Si in contextul site-ului pe care ne aflam, sunt credincioase. La fel cred ca sunt si "baiatii cuminti". Din cate am observat in jurul meu, problema nu ar fi ca majoritatea oamenilor vor sa insele, sa dezamageasca, sa-i rameasca pe altii, sa se joace cu sentimentele lor... multi isi doresc relatii frumoase, dar la un moment dat, chiar si cei mai buni si sinceri dintre ei, devin afecati de maladia secolului nostru... li se pare ca pot oricand gasi mai bine decat ce eu, li se pare ca nu ai cunoscut destule persoane ( nu au avut destule relatii) inainte de a fi siguri ca persoana de langa ei este potrivita. Sau ca pur si simplu sunt prea tineri pentru casatorie ( care in ochii multora este egala cu sinuciderea sociala.. ce prostie )... Si uite asa dau cu piciorul la relatii minunate, de ani de zile, si poate chiar la persoana cu care ar fi avut un viitor minunat, o relatie cat se poate de perfecta. Sa ne intrebam acum... oare stim ce vrem cu adevarat de la viata noastra ? Pentru ca daca am fi siguri de ceea ce ne dorim, nu am mai alerga dupa cai verzi pe pereti, ca si cum traim vesnic si am avea timp sa le incercam pe toate si sa facem orice. Trebuie sa ne alegem un drum si sa-l parcurgem cu iubire. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt suflete mari chiar daca nu sunt crestini sau n-au gasit credinta adevarata. Mult mai mari decat altii care se lauda ca au gasit-o si n-au reusit sa-si vindece cu ea sufletul. Iar daca noi chiar am aflat credinta adevarata, datori suntem sa ne rugam pentru ceilalti, sa nadajduim pentru ceilalti, sa credem in ceilalti. Indoielile daca le avem (toti avem) in cazuri de genul asta nu trebuie spuse cu voce tare - sunt o impietate. Chiar daca am avut propriile esecuri, in unele cazuri ireparabile, nu inseamna ca nu trebuie sa pierdem speranta, macar in dreptul altora chiar daca pentru noi insine nu mai putem face mare lucru. Last edited by AlinB; 21.02.2012 at 12:59:23. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mai este martisorul la moda? | alexdu | Generalitati | 15 | 19.10.2025 00:30:43 |
| Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 20.12.2012 00:17:02 |
| Dragobetele saruta fetele | shakalu1 | Intrebari utilizatori | 0 | 25.02.2010 19:02:17 |
| Care va fi moda de anul acesta? | Anca-Miha | Generalitati | 55 | 01.02.2009 08:11:19 |
|
|