Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2012, 19:26:12
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Eu nu vorbesc de lipsa de respect. Am si mentionat: "Cui merita cinstea, dati-i cinstea". Si nici de lipsa iubire fata de parintii trupesti. Cum de ati ajuns la asemenea concluzie?
Ce vreau sa spun este sa va uitati mai bine la invatatura lui Iisus, si in cuvant si in fapta. Ca Invatator, ca Mantuitor, ca Fiu de Dumnezeu a umblat smerit printre oameni, nu a cautat Slava Lui si a ramas tot timpul in ascultare de Tatal. Odata a fost abordat: "Bunule Invatator" - si cum a reactionat Cuvantul Intrupat, Unsul lui Dumnezeu??? A intins el oare mana ca sa-i fie sarutata? El, Dumnezeul tuturor inceputurilor? O, nu... ci plin de smerenie il corecteaza pe acela spunand: "Pentru ce ma numesti bun? Bun e Unul, Dumnezeu!"

Cine are urechi de auzit, sa auda.
Ucenic
E dreptul tau sa ai ce fel de opinii doresti despre ceea ce este scris.De asta ti-ai ales alta cale si iti doresc succes. Dar nu e normal sa arunci cuvinte de genul farisei, mai ales tu care promovezi iubirea.Asta e ceea ce vroiam sa-ti spun.Totusi "fariseii" astia au o traditie de 2000 de ani in spate si milioane de mucenici.
Despre restul poti discuta cu cei care stiu ceva mai mult decat mine si sant destui.Eu doar am vrut sa-ti atrag atentia sa nu deraiezi ...din prea multa dragoste.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2012, 00:59:26
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar nu e normal sa arunci cuvinte de genul farisei, mai ales tu care promovezi iubirea.Asta e ceea ce vroiam sa-ti spun... Eu doar am vrut sa-ti atrag atentia sa nu deraiezi ...din prea multa dragoste.
Cunosc slujitori ai Domnului in biserica ortodoxa, oameni cu frica de Dumnezeu, in viata carora nu esista fariseism, oameni curati, deschisi, sinceri, iubitori de oameni. Nu generalizez. Dar am vazut si... of, lucruri urate ce nu se cuvine a fi spuse. Si nu vreau sa zic ca prin alte culte crestine nu sunt tot felul de deviatii, or fi. Dar nu pot inchide ochii la ceea ce este vizibil in ochii tuturor, la comportamentele deviante, "fariseice" aduse la rang de ritual, gen sarutatul mainilor, plecaciunile (cum am vazut in postarile video despre "Pre stapanul si arhiereul nostru.").

A arata lucrurile urate si a descoperi "fariseismul" nu inseamna lipsa de dragoste. Catusi de putin. Pe astfel de "slujitori", de la care se pretinde ca au ajuns la cunostinta adevarului, Domnul Iisus Hristos ii numeste fatarnici si "morminte varuite".

Dumnezeu nu ne cere sa umblam gatiti si impopotonati, dati cu alifie de mirt ca sa radiem a spiritualitate ci ne cere ca sa veghem tot timpul ca sa fim gasiti imbracati in Hristos.

Gandesc ca se cade sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni.

Si de la Acela care a spus plin de smerenie: "Pentru ce ma numesti Bun? Bun e Unul, Dumnezeu." sa primiti binecuvantari, har si mangaieri.

Fiti binecuvantati, fratiile voastre.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este limbajul bisericesc invechit? marinaileana Intrebari utilizatori 29 21.01.2013 18:00:34
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
"Porunca" primilor oameni George.m Din Vechiul Testament 8 19.03.2012 17:56:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42