Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2012, 22:11:47
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce scoala au unii. Sigur hai sa declaram ca santem toti crestini si ar trebui sa ne iubim dar sa nu uitam de ce santem aici.Sa tragem cate o zmetie peste bot ortodocsilor de cate ori putem.Sa bagam soparle de genul celei cu fariseii.
Ce mai conteaza ca Pavel se adreseaza nu o data cu apelativul fii sau fiul meu si o data chiar spune despre el ca este parintele celor din Corint.

Nu ca să vă rușinez vă scriu acestea, ci ca să vă dojenesc, ca pe niște copii ai mei iubiți.
Căci de ați avea zeci de mii de învățători în Hristos, totuși nu aveți mulți părinți. Căci eu v-am născut prin Evanghelie în Iisus Hristos.
Deci, vă rog, să-mi fiți mie următori, precum și eu lui Hristos.
Pentru aceasta am trimis la voi pe Timotei, care este fiul meu iubit și credincios în Domnul. El vă va aduce aminte căile mele cele în Hristos Iisus, cum învăț eu pretutindeni în toată Biserica.

Ce conteaza ca si Ioan face la fel de exemplu in a treia epistola :

Mai mare bucurie decât aceasta nu am, ca să aud că fiii mei umblă întru adevăr.

Ce conteaza istoria , 2000 de ani in care cei care au predat invatatura corecta au fost mereu numiti parinti ? Ba chiar si sfintii din VT erau numiti parinti vezi " parinte Avraame din pilda lui Iisus sau parintele nostru David in Faptele Apostolilor.
Atunci sa dau vina pe copisti pentru versetele acestea, care credeam ca sunt ale Domnului:

"Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni. Astfel, isi fac filacteriile late, isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi;
umbla dupa locurile dintai la ospete si dupa scaunele dintai in sinagogi;
le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: "Rabi! Rabi!"
Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
Si "Tata" sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri.
Sa nu va numiti "Dascali"; caci Unul singur este Dascalul vostru: Hristosul.

Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru."

---------------------------

Dar fiecare, dupa cum este indreptatit din adevarul revelat in Scripturi, sa faca intocmai. Numai sa nu se poticneasca si sa nu se indoiasca in inima lui. Caci ce nu vine din incredintare este pacat.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este limbajul bisericesc invechit? marinaileana Intrebari utilizatori 29 21.01.2013 18:00:34
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
"Porunca" primilor oameni George.m Din Vechiul Testament 8 19.03.2012 17:56:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42