Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2012, 12:17:43
Amaaa91 Amaaa91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eu am citit pe forum despre niste penticostali din Statele Unite care s-au imbogatit pe seama ignorantei cotizantilor.
Cred ca nu e minciuna ,pare a fi o marturie credibila.
Am spus aceasta deoarece fata s-a declarat nemultumita de unele manifestari ale unor preoti ortodocsi .
Sincer chiar nu ma intereseaza daca preotii sau pastorii fac averi pe seama cotizatiilor, ei vor fi judecati, nu voi plati eu pentru asta. Cand dau in biserica mea dau pentru ca este nevoie, sunt multe cheltuieli care nu se vad, fara contribuia noastra nu poate functiona o biserica, este pentru noi (in orice confesiune este necesara cotizatia)
M-ai inteles gresit manifestarile nu sunt ale preotilor, ci cunosc personal, mi-a confirmat si duhovnicul meu ca in anumite regiuni ale tarii, ca sa ajungi preot trebuie sa platesti sume (gen la avocati) ca sa obtii o parohie, lucru care nu mi se pare corect, sunt tanara daca nu noi tinerii incercam sa facem ceva cu biserica noastra atunci cine? Lasam biserica lui Dumnezeu sa fie lovita de influenta banilor? (dar aceasta este partea a doua)
Nu stiu sincer ce sa mai spun, deoarece adevarul este clar pentru toti fratii mei ortodocsi care au postat pe forum sa nu ma las de ortodoxie. Dar oricum sa stiti ca fatza de ziua de ieri ma simt mai bine, nu am lacrimi in ochi din minut in minut, rugaciunile voastre a tuturor ajuta, chiar daca sunt din confesiuni diferite si pentru aceasta va multumuesc enorm.
Acum cat priveste decizia mea sunt sigura ca orice voi alege la sfarsit Dumnezeu nu ma va lasa sa ma pierd, este Tatal meu, m-am rugat multi ani. Si orice s-ar intampla voi fi bine si eu si prietenul meu.
Doamne ajuta!
Si inca ceva care spun eu mereu, este usor sa spui ca te iubesc Domane dar trebui si sa demonstrezi.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 12:24:37
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
Sincer chiar nu ma intereseaza daca preotii sau pastorii fac averi pe seama cotizatiilor, ei vor fi judecati, nu voi plati eu pentru asta. Cand dau in biserica mea dau pentru ca este nevoie, sunt multe cheltuieli care nu se vad, fara contribuia noastra nu poate functiona o biserica, este pentru noi (in orice confesiune este necesara cotizatia)
M-ai inteles gresit manifestarile nu sunt ale preotilor, ci cunosc personal, mi-a confirmat si duhovnicul meu ca in anumite regiuni ale tarii, ca sa ajungi preot trebuie sa platesti sume (gen la avocati) ca sa obtii o parohie, lucru care nu mi se pare corect, sunt tanara daca nu noi tinerii incercam sa facem ceva cu biserica noastra atunci cine? Lasam biserica lui Dumnezeu sa fie lovita de influenta banilor? (dar aceasta este partea a doua)
Nu stiu sincer ce sa mai spun, deoarece adevarul este clar pentru toti fratii mei ortodocsi care au postat pe forum sa nu ma las de ortodoxie. Dar oricum sa stiti ca fatza de ziua de ieri ma simt mai bine, nu am lacrimi in ochi din minut in minut, rugaciunile voastre a tuturor ajuta, chiar daca sunt din confesiuni diferite si pentru aceasta va multumuesc enorm.
Acum cat priveste decizia mea sunt sigura ca orice voi alege la sfarsit Dumnezeu nu ma va lasa sa ma pierd, este Tatal meu, m-am rugat multi ani. Si orice s-ar intampla voi fi bine si eu si prietenul meu.
Doamne ajuta!
Si inca ceva care spun eu mereu, este usor sa spui ca te iubesc Domane dar trebui si sa demonstrezi.
Eu spuneam ca orice ar face unii din preotii ortodocsi ,asta nu e un motiv pt.a ne indeparta de Dumnezeu.
Sunt si preoti care merg in parohii sarace ,sau in biserici daramate si care cu mult efort dar si ajutor de Sus reusesc sa le renoveze.Si asta fara sa dea nimic ,nimanui.
Incearca sa citesti un acatist folositor sau sa vorbesti cu maica Siluana ,o buna sfatuitoare a tinerilor.
Ea te va invata ce sa faci pt. a -ti aduce prietenul la ortodoxie.O gasesti si poti vorbi cu ea prin internet.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 12:28:36
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Cotizatia este necesara atunci cand sunt de facut anumite lucrari in biserica ,dar da fiecare dupa puteri.
Sunt si persoane mai instarite care dau mai putin sau de loc ,dar biserica nu ii obliga sa dea ceva.
Eu am fost la tara .la o Sf.Liturghie ,duminica.
La sfarsit parintele a spus care e situatia banilor pt.acoperis ,cat s-a strans ,cat mai trebuie dat ,el nu a luat nimic pt.el.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 12:51:35
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Cotizatia este necesara atunci cand sunt de facut anumite lucrari in biserica ,dar da fiecare dupa puteri.
Sunt si persoane mai instarite care dau mai putin sau de loc ,dar biserica nu ii obliga sa dea ceva.
Eu am fost la tara .la o Sf.Liturghie ,duminica.
La sfarsit parintele a spus care e situatia banilor pt.acoperis ,cat s-a strans ,cat mai trebuie dat ,el nu a luat nimic pt.el.
Nu inteleg de ce crezi ca eu ma uit la aceste lucruri.. si incerc sa ma corectez daca ti/am dat impresia. Sunt o persoana care incerc sa vad ce este bun in oameni si asa voi fi mereu chiar daca poate inseamna uneori sa nu vezi adevarul, este un risc pe care imi asum. Nu am cautat niciodata lucruri negative in religia mea sau altele, repet nu eu raspund.
Din ceea ce vad eu aici si imi pare foarte rau, mai mult il supar pe Dumnezeu pentru ca am postat. Domnul nu iubeste aceste discutii aprinse, nu vrea dezbinare ci unire. Este atat de greu de asteptat maxim 100 de ani sa vedem cum este in realitate dupa ce murim si sa ne vedem de treaba noastra si sa ne iubim toti unii pe altii. Iubirea intre noi e ceea ce doreste Dumnezeu , iar ce am vazut eu in viata mea si pana acum a fost in unele cazuri, nu generalizez o iubire doar din cuvinte, nimic mai mult.
Nu vreau sa devina mai tensionant decat e, dar cam asa am trait eu 5 ani de zile, am fost judecata si extrajudecata mereu, dar nu imi pasa, ci sunt fericita ca macar lupt in fiecare zi din viata mea pentru Hristos, fac ceva pentru Hristos ma gandesc mereu, ma rog de fiecare data cand am ocazia. Probabil daca nu aveam aceasta situaitie eram mai lasatoare iar comuniunea mea cu Dumnezeu nu era aceeasi.
Acum cand ma gandesc ca Iisus este alaturi de mine si ma iubeste asa cum sunt . Cand sfintii si Maica Domnului se roaga Tatului sa fiu puternica alaturi de toti pe care ii cunosc, nu ma tem de nimic. Domnul stie ca este primul in viata mea si ca in minte mea de copil, chiar daca gresesc uneori vreau doar sa fiu alturi de El, de creator, acolo unde trebuie sa fiu, motivul pentru care exist si sunt pe pamant.
Il iubesc pe acest baiat nu pentru cum arata, ci pentru ca noi doi am reusit mereu sa crestem in credinta in Hristos. Atunci cand am avut probleme mereu mi-a amintit ca Iisus a murit si pentru mine si sa nu ma dau batuta, si eu la fel l-am ajutat. Am ascultat predici atat ortodocse cat si crestine, am fost la slujbe in ambele biserici si nu ne/am judecat unul pe altul ci ne/am acceptat. Cand te casatoresti cu cineva parerea mea este deoarece alturi de acea persoana ai posibilitatea sa cresti, sa fie Dumnezeu in viata ta.
Imi pare rau daca am suparat pe cineva, si daca sunt incapatanata. Aveti credinta in Dumnezeu ca ma va calauzi.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 13:24:13
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Este atat de greu de asteptat maxim 100 de ani sa vedem cum este in realitate dupa ce murim si sa ne vedem de treaba noastra si sa ne iubim toti unii pe altii. Iubirea intre noi e ceea ce doreste Dumnezeu , iar ce am vazut eu in viata mea si pana acum a fost in unele cazuri, nu generalizez o iubire doar din cuvinte, nimic mai mult.
Eu cred ca tocmai de aceasta iubire de care vorbesti este vorba. Situatia este atat de trista si de grava incat imi vine sa plang. E ca si cum mi-as vedea propria sora pregatindu-se se desprinda de mana Mantuitorului, alegand un alt... mantuitor. Si poate eu bravez. Daca plang sau nu, n-ai tu de unde sti, dar daca pleci, Mantuitorul va plange cu siguranta dupa tine. Ramai in turma Lui si du-ti Crucea ta. Roaga-L sa te lumineze. Tu acum deja nu mai apartii in intregime de Biserica noastra, desi asa crezi. Participand altor adunari, te-ai autoanatemizat. Consulta-te cu duhovnicul, ca o buna crestina, si-ai sa vezi. Sunt multi ortodocsi, in special monahi care plang indelung cand vad astfel de rupturi... Eu sunt pacatos si nevrednic si probabil ca nu te pot iubi indeajuns ca sa plang atat, iar lacrimile mele sa-L induplece pe Mantuitor sa-ti arate Calea cea dreapta. Desi mi-e mila de tine, nu pot sa spun decat: "Fie tie dupa credinta ta." Fara sa-ti dai seama, ai o sansa uriasa sa te desavarsesti si sa devii mai mult decat oricare dintre noi si mai mult poate decat un preot mirean: sa revii in sanul bisericii tale si sa-L aduci si pe prietenul tau. Cum iti va rasplati Dumnezeu, nici nu realizezi. Ce vei pierde daca vei pleca dupa el? Probabil abia dupa ce vei inchide ochii vei intelege si unde-i Mantuitorul, si cat a muncit vrajmasul ca sa te smulga din staulul Lui. Gandeste-te bine la asta.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 16:31:11
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
sunt fericita ca macar lupt in fiecare zi din viata mea pentru Hristos, fac ceva pentru Hristos ma gandesc mereu, ma rog de fiecare data cand am ocazia...
Domnul stie ca este primul in viata mea si ca in minte mea de copil, chiar daca gresesc uneori vreau doar sa fiu alturi de El, de creator, acolo unde trebuie sa fiu, motivul pentru care exist si sunt pe pamant.
Pastreaza ceea ce ai, Ama - Hristos primul in inima ta. Si facand astfel, si tu si prietenul tau, veti putea face fata oricaror provocari. Constientizez ca ele vor veni, indiferent ce alegere veti face. Uitandu-ma numai la topicul acesta ma cutremur intelegand ce discutii infrunti in realitate in viata ta. Eu m-am rugat pentru tine si continui sa ma rog in zilele ce vor veni. "Hristos in noi, nadejdea Slavei" - spune Cuvantul. Pastreaza ce ai - Hristos in inima ta, Ama pentru ca nimeni sa nu-ti fure bucuria mantuirii.

Citat:
Il iubesc pe acest baiat nu pentru cum arata, ci pentru ca noi doi am reusit mereu sa crestem in credinta in Hristos.
Cititi in continuare impreuna Sf.Scriptura si nu incetati a va ruga impreuna. Cata vreme imi voi mai aduce aminte, o voi face si eu.

Domnul Iisus Hristos sa fie desfatarea inimilor voastre. Indraznesc sa va dau amandurora acest verset foarte potrivit pentru cei cinci ani de prietenie cat si pentru o intreaga vesnicie, alaturi de Hristos.

"Caci suntem bine incredintati ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu care este in Iisus Hristos, Domnul nostru." (Romani 8:38,39 - parafr.)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 17:34:00
Junior Member

Implicit

Cam asa este .. greu gasesti pe cineva care sa iti vorbeasca frumos..si de cate ori am deschis subiectul acesta in viata mea cu persoane atat din religia mea cat si din alte confesiuni am ajuns pana la urma tot in lacrimi.. chiar ma doare suntem toti persoane, Iisus a venit pentru toti si sa fie atata cearta si dezbinare.
Si sa stiti dl Mosh-Neagu ca sunt foarte multi tineri care se pastreaza curati in fata lui Dumnezeu chiar daca sunt de multi ani impreuna... din contra ar trebui sa va uitati la ce este bun in tinerii de astazi..
Ca ortodoxa mereu am privit cu putina `invidie` cand eram mai micutza deoarece verisoara mea este catolica si ei faceau saptamanal intalnire cu preotul lor si discutau toti tinerii, faceau studiu. Iar la mine in oras in toate bisericile ortodoxe in care am fost si am intrebat acelasi lucru nu se face... (nu stiu ori nu este timp ori nu sunt tineri)
Nu am vrut ca postarea mea sa conduca la cearta ci sa fie spre crestere spirituala atata tot.
Domane ajuta
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 17:57:16
ovidiu b.
Guest

Implicit

Dragă ori e albă ori e neagră? Ar trebui să-ți dea de gândit faptul că acei "creștini" din rândul cărora face parte și iubitul tău îți hulesc credința. Se pare că nu ai citit ceea ce ți-am dat.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 18:11:56
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ar trebui să-ți dea de gândit faptul că acei "creștini" din rândul cărora face parte și iubitul tău îți hulesc credința.
Ar trebui sa-ti dea si dumitale de gandit faptul ca acei "creștini" din rândul cărora face ea parte hulesc credința prietenului ei.
Asta e lumea in care traim. Nu sunt vinovati cei doi tineri pentru schismele, afuriseniile si certurile dintre bisericile din care fac ei parte.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 18:30:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Cam asa este .. greu gasesti pe cineva care sa iti vorbeasca frumos..si de cate ori am deschis subiectul acesta in viata mea cu persoane atat din religia mea cat si din alte confesiuni am ajuns pana la urma tot in lacrimi.. chiar ma doare suntem toti persoane, Iisus a venit pentru toti si sa fie atata cearta si dezbinare.
Si sa stiti dl Mosh-Neagu ca sunt foarte multi tineri care se pastreaza curati in fata lui Dumnezeu chiar daca sunt de multi ani impreuna... din contra ar trebui sa va uitati la ce este bun in tinerii de astazi..
Ca ortodoxa mereu am privit cu putina `invidie` cand eram mai micutza deoarece verisoara mea este catolica si ei faceau saptamanal intalnire cu preotul lor si discutau toti tinerii, faceau studiu. Iar la mine in oras in toate bisericile ortodoxe in care am fost si am intrebat acelasi lucru nu se face... (nu stiu ori nu este timp ori nu sunt tineri)
Nu am vrut ca postarea mea sa conduca la cearta ci sa fie spre crestere spirituala atata tot.
Domane ajuta
Da, Ama, discutiile se aprind pentru ca desi cei de alte confesiuni spun (viclean, manati de duh strain) ca este "totuna", ortodocsii stiu ca esti in pericol de moarte. Lepadarea de ortodoxie este lepadarea de Hristos, fie si numai pentru motivul ca te lepezi de Sfantul lui Trup si Sange, prezent in Taina Euharistiei.

Pai Hristos se da pe Sine Insusi pentru curatarea si sfintirea noastra, iar noi Il lepadam?
Stii bine ca nu toti cei ce spun "Doamne, Doamne" ajung mantuiti. dupa cum stii si vrasmasul se poate preface in inger de lumina pentru a duce in ratacire.
Te pui in situatia celui care vrea sa-si astampere setea cu un pahar de apa desenat.

Ca in alte confesiuni gasesti doar concepte si discutii despre Dumnezeu, dar nu prezenta lucratoare a Harului.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Simboluri religioase in marile religii Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 24.07.2011 17:03:45
alte religii ralluka Alte Religii 5 26.02.2009 04:44:40
Inmormantarea la celelalte religii tigerAvalo9 Generalitati 19 18.02.2009 23:08:38
well , daca tot e despre alte religii Nitro Alte Religii 7 14.06.2007 13:18:16