Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2012, 08:59:40
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
Am incercat sa vorbesc cu prietenul meu de religia mea.. am ascultat amandoi predici si i-am citit din carti dar problema este ca are multe exemple din religia ortodoxa mai putin placute si care le stiu si eu si nu am justificare de exemplu preotii care ajung doar pe bani sa profeseze avem multe cazuri chiar in orasul nostru, studenti la teologie cu un comportament care lasa de dorit, preoti care mereu mi/au zis ca ei sunt eretici si nici sa nu vorbesc cu el ceea ce el nu intelege cum un om poate sa decida atat de radical pentru altul cine se mantuieste si cine nu si multe altele care nu ii convin in religia mea.
El este crestin dupa evanghelie, nu am nimic cu religia lui si nu vad chiar asa multe diferente, au cruce in biserica lor. Nu se roaga la Fecioara Maria dar asta nu inseamna ca nu o considera mama lui Iisus (eu mereu voi avea un loc special pentru Mama noastra oriunde voi fi) In ceea ce priveste sfintii in consider prietenii nostri care se roaga alturi de noi dar consider ca Iisus Hrisos este unicul meu mijlocitor la Tatal .
Parinti mei sunt persoane deosebite, mereu m-au lasat sa aleg ce doresc eu, au incredere in mine ca voi face alegerea corecta in viata. Mama este multumita ca este un baiat bun la ea atat conteaza,(a avut diferite probleme cu tata si nu doreste sa trec prin ce a trecut ea) bunica care m/a crescut multi ani considera ca fiecare om are o parte si ca nu trebuie sa-l supar pe Dumnezeu cu ce imi da.
Parintii lui niciodata nu m-au fortat sa merg la biserica lor si nici nu ma preseaza sa i-au o decizie.
Multumesc tuturor pentru ajutor
Doamne ajuta
Doamne ajuta !
Daca esti bolnav si trebuie sa mergi la medic ce faci ,nu mai mergi pt.ca unii sunt ciubucari sau incompetenti ?
Nicidecum ,cauti cel mai bun medic.
Citeste la postarile cu penticostalii sa vezi cate dari se platesc pt.imbogatirea unor pastori ,la fel pe la adventisti te obliga sa dai zeciuiala
La ortodocsi totul e gratuit ,Hristos iti vrea sufletul curat, cu iubire de aproapele.
Gandeste ce se va intampla daca vei trece la protestanti ,iti vei mai gasi linistea ?
Asa cum gandesti nu cred .
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 09:06:08
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Raoul, pricepe si intelege. Confuzia din sufletul ei nu o va lua nici un ultra-ortodox, sau doi, sau zece dupa cum nici un hiper-evanghelist, sau zece, sau o suta. Pentru ca si unii si ceilalti "trageti" fiecare de ea, in taberele voastre. De cand a deschis fata topicul nici unul din fratii ei ortodocsi nu au chemat-o decat la "ortodoxie". De asta este satula pana la refuz, pana la saturatie. Dar cine dintre voi o cheama la Hristos, mai inainte de orice altceva???

Ama, Cel ce zice "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" iti zice tie urmatorul lucru:

"Vino la mine, tu, cea trudita si impovarata si Eu iti voi da odihna!"

--------------------------------------- Increde-te in Hristos! -------------------------------------

"Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan 14:21)
Raoul a spus destul de clar ,e vorba despre ortodoxie.
Deci va rugam sa intelegeti ca intrebarile despre protestanti le va pune pe un forum protestant.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 09:12:02
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Cand prietenul tau iti va vorbi despre casatorie ar trebui sa ii sugerezi ca vrei sa te casatoresti in biserica in care ai fost botezata .
Il lasi sa se gandeasca mai multe zile pana sa iti dea un raspuns.
Ar fi trebuit de atati ani de cand sunteti impreuna sa ii spui despre botez ,spovedanie ,impartasanie ,sa ii dai exemple din N.T ,despre ce a spus domnul Iisus in legatura cu aceste sf.Taine.
Aceste sfinte taine nu mai exista la secte si culte.

Last edited by anita; 15.03.2012 at 09:16:15.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 09:23:36
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Dar cine dintre voi o cheama la Hristos, mai inainte de orice altceva???
Frate, tot la Hristos o cheamă și ortodocșii. Atâta doar că noi știm că Hristos e nedespărțit de Biserica Sa. Nu e de ajuns să spui „vino la Hristos”, „caută-L în inima Ta”, deși sunt adevărate și importante și acestea. Însă negând Biserica sau dându-i un înțeles mult mai exhaustiv, așa cum o faci tu, nu faci decât să sporești confuzia. Cum să înțeleagă Biserica? Ca tine, sau ca noi? Care este, de fapt, adevărul despre Biserică? Se poate mântui cineva rupt de Trupul lui Hristos? Dacă vrei, pe tema asta se poate discuta pe topicele dedicate, însă probabil discuția nu va ajunge la un final concludent. Aici e vorba de credință și de ascultare. Iar ortodocșii înțeleg să asculte de Părinții Bisericii ca să păstreze legătura harică neîntreruptă.

Dacă vrei să fii de folos celor ce întreabă, bine este să nu strecori concepții străine. Nu pot să nu-l amintesc aici pe Scotland the Brave, care, deși calvinist, aducea argumente din Sfinții Părinți și cita din Biblia Ortodoxă, zidind, în felul ăsta, nu dărâmând.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 10:03:35
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu trebuie sa ne mire mijlocirea "materiei" in ortodoxie.
Dumnezeu, care spune "Sa nu-ti faci chip cioplit" este Acelasi care spune "nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri..." (Exod 20:4)

Iar Iisus Hristos intareste aceasta porunca, acest principiu divin, cand vorbeste femeii samaritence la fantana. Aceasta vine la Domnul intocmai cum omul (crestinul zilelor noastre) isi cauta justificarea inchinarii lui in mostenirea primita de la parintii lui pe care o au de la inaintasii lor... si tot asa de 2000 de ani. Asadar, aflata inaintea lui Iisus Hristos, femeia zice: "Parintii nostri s-au inchinat pe muntele acesta; si voi ziceti ca in Ierusalim este locul unde trebuie sa se inchine oamenii." Dar iata ce raspunde Iisus Hristos, si fiecare sa intelegem bine voia Lui.
"Femeie", i-a zis Iisus, "crede-Ma ca vine ceasul cand nu va veti inchina Tatalui, nici pe muntele acesta, nici in Ierusalim. Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei. Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar."

-------------------------------------------

Iisus Hristos a aratat voia lui Dumnezeu cu privire la inchinare. Iar in antiteza, de-a lungul mileniilor, au aparut astfel de povesti cu mahrame, giulgiuri etc. Cum ar putea Iisus sa se tagaduiasca Singur???

Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 10:08:59.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 10:34:44
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dumnezeu, care spune "Sa nu-ti faci chip cioplit" este Acelasi care spune "nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri..." (Exod 20:4)

Iar Iisus Hristos intareste aceasta porunca, acest principiu divin, cand vorbeste femeii samaritence la fantana. Aceasta vine la Domnul intocmai cum omul (crestinul zilelor noastre) isi cauta justificarea inchinarii lui in mostenirea primita de la parintii lui pe care o au de la inaintasii lor... si tot asa de 2000 de ani. Asadar, aflata inaintea lui Iisus Hristos, femeia zice: "Parintii nostri s-au inchinat pe muntele acesta; si voi ziceti ca in Ierusalim este locul unde trebuie sa se inchine oamenii." Dar iata ce raspunde Iisus Hristos, si fiecare sa intelegem bine voia Lui.
"Femeie", i-a zis Iisus, "crede-Ma ca vine ceasul cand nu va veti inchina Tatalui, nici pe muntele acesta, nici in Ierusalim. Voi va inchinati la ce nu cunoasteti; noi ne inchinam la ce cunoastem, caci Mantuirea vine de la iudei. Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar."

-------------------------------------------

Iisus Hristos a aratat voia lui Dumnezeu cu privire la inchinare. Iar in antiteza, de-a lungul mileniilor, au aparut astfel de povesti cu mahrame, giulgiuri etc. Cum ar putea Iisus sa se tagaduiasca Singur???
Vorbiti de parca nici nu ati fi citit mesajul Annei21.
Daca Hristos ne-a lasat icoana Lui inca din timpul vietii de ce veniti cu interpretari ?
S-a spus de sute de ori ca ne inchinam chipului din icoana ,nu lemnului ,nu ne facem un idol din lemn.
Au fost sfinte icoane care au calatorit pe mare in timpul prigoanei icoanelor ,s-au facut minuni si pana la urma Adevarul a iesit la suprafata ,a invins ,icoanele sunt cinstite si astazi.
Nu inteleg de ce dezbateti un subiect asupra caruia nu mai sunt necesare clarificari.
Daca sunteti de alta parere ,nu avem nimic impotriva sa discutati cu cei de o religie cu d-voastra.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 10:46:30
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Amaaa, prietenul tau are astfel de framantari sau pentru el totul e clar? Vad ca tu te tulburi si esti innebunita din cauza acestor probleme. Dar el? Oare are el aceasta dilema ortodoxie - cealalta confesiune sau doar asteapta de la tine safaci ceva in acest sens? Stii ca intr-un cuplu problemele si responsabilitatile se impart la doi, cand sufera unul, sufera amandoi si nu mai este nimic personal.
Vechi 15.03.2012, 10:52:41
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Bine că există "alte confesiuni" ca să ne învețe care-i mersul cu icoanele!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 10:53:10
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit Fara mincinuni, doamna. Daca se poate.

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Citeste la postarile cu penticostalii sa vezi cate dari se platesc pt.imbogatirea unor pastori...
La ortodocsi totul e gratuit
Doamna, dupa cum bine stiti Hristos uraste minciuna. La fel o uraste si Biserica Sa.
Daca se poate, incercati sa va aparati religia fara sa folositi minciuna.

Si mai vedeti ca, din pricina ochelarilor confesionali ati facut o confuzie: prietenul domnisoarei ortodoxe NU e penticostal.

Last edited by penticostalul; 15.03.2012 at 10:55:26.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2012, 10:56:28
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Raoul a spus destul de clar ,e vorba despre ortodoxie.
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Aici e vorba de credință și de ascultare. Iar ortodocșii înțeleg să asculte de Părinții Bisericii ca să păstreze legătura harică neîntreruptă.
Fratilor si surorilor in Hristos. Sa rezumam. Voi o chemati pe Ama si pe prietenul ei ca sa se casatoreasca si sa vietuiasca in biserica ortodoxa. Asta este si dorinta Amei, dar cum ramane cu prietenul ei? Sa nu mai vorbim de parintii lui, fratii lui din biserica. Tot asa ar trebuie sa tinem cont si de parintii si fratii Amei. Ea si prietenul ei vor sa uneasca in ei si in viata lor ceea ce parintii, fratii si prietenii fiecaruia dintre ei nu pot. Doua lumi diferite, antagonice in slujire si inchinare. Un alt fel de Romeo si Julieta. Si totusi ei se iubesc.... Iar iubirea aceasta este vie, frumoasa, bucuroasa pana cand vine vorba de oficializare. Sudura aceasta care trebuia sa dea confort aduce cu ea confuzie...

De aceea am zis, zic si voi zice. Pentru ca nici unul din ei nu va renunta la bagajul "mostenit", casatoria aceasta, si de se va infaptui, pleaca de la un compromis. Daca de la temelie zidesti stramb, cum va fi zidirea aceea peste ani?

Ama si prietenul ei sunt in fata dilemei care le da aceasta confuzie:
(1) renunta el la crestinii dupa evanghelie in favoarea ortodoxiei;
(2) renunta ea la ortodoxie in favoarea crestinilor dupa evanghelie;

Dar in toata agonia aceasta cine este in preajma acestor copii sa le spuna ca Hristos vrea mai intai de toate inima lor si mai apoi slujirea lor. Iar acest "mai apoi" nu este un termen temporal ci prioritar. Hristos mai inainte de toate, caci noi suntem madulare in acelasi Unic Trup, dar Capul este El. Si in acest Trup cu ce este mai putin important un deget decat un ochi? Si daca renunti sa mai fii ochi si alegi ca sa fii unghie, doar de dragul degetului, nu ramai oare in acelasi Trup?

Cu ce te vezi tu ortodoxule, mai desavarsit in inchinarea ta decat un indonezian proaspat intors de la voodoo la Hristos? Vedeti cum stiti voi sa atarnati lanturile dogmelor si stransorile formelor pe trupurile acestea plapande? Dragoste este asta? La asta v-a chemat Hristos?

Haideti, daca vreti in adevar sa nu marim confuzia Amei, sa parasim fiecare tot ceea ce ne desparte ca si crestini si sa ne unim prin Singurul care ne poate uni - Hristos, intr-un lant de rugaciune pentru acesti copii. Sa le spunem si lor sa o faca impreuna cu noi. Si sa nadajduim ca Cel ce S-a rugat Tatalui ca toti sa fim Una, va asculta ruga noastra. Eu am certitudinea ca daca copii acestia isi pun toata nadejdea inimilor lor in Singurul care poate aduce izbavire, viata de sot si sotie poate incepe ca si un singur trup sub binecuvantarea Singurului care o poate da, Iisus Hristos.

Dumnezeu sa le ajute la aceasta. Amin.

Last edited by ucenic; 15.03.2012 at 11:20:21.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Simboluri religioase in marile religii Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 24.07.2011 17:03:45
alte religii ralluka Alte Religii 5 26.02.2009 04:44:40
Inmormantarea la celelalte religii tigerAvalo9 Generalitati 19 18.02.2009 23:08:38
well , daca tot e despre alte religii Nitro Alte Religii 7 14.06.2007 13:18:16