![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adica tu vrei sa spui ca chivotul din viziunea lui Ioan era chiar chivotul pe care l-a facut Moise? L-a teleportat cumva Dumnezeu in cer? De unde stii ca este vorba chiar de acel chivot? Mai, mai! Cand vine vorba de sufletele pe care le-a vazut Ioan in aceeasi viziune e ceva simbolic, acum cand vine vorba de chivot e ceva literar. De unde stii ca nu e ceva simbolic? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt si argumente "sola Scriptura". Vezi ce scrie la Geneza 2:2,3 (despre ziua a saptea, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, si in care Dumnezeu S-a odihnit). Apoi, ca sa afli care este aceasta zi a saptea, vezi Iesirea 20:8-11 (unde este repetata ideea sfintirii, binecuvantarii si odihnei in ziua a saptea- din cartea Facerii). Ca sa intelegi care este aceasta zi a saptea, unele traduceri ortodoxe spun: "Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi si vei face toate lucrurile tale. Iara a saptea zi, sambata Domnului Dumnezeului tau...... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezau cerul pamantul si marea si toate cate sunt in eale, si odihni in ziua a saptea ..." (Iesirea 20:8-11, Biblia de la Bucuresti, 1688). Acum, sa nu-mi spui ca acea zi a saptea, in care Insusi Dumnezeu S-a odihnit la creatie, nu este sambata. Si, ca ultim argument: tine tu ziua a saptea din calendarul ortodox actual si din Biblia ortodoxa. Nu este nevoie sa te contrezi cu mine. Dar, am impresia ca tu ai ceva impotriva zilei a saptea (si, implicit, impotriva Poruncii lui Dumnezeu). Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu ai de unde sa stii ca chivotul lui Moise e o copie al chivotului vazut de Ioan in viziune. Adica poruncile din chivotul ceresc sunt la fel ca cele din chivotul lui Moise?Ideea asta ma face sa rad. Sincer. Adica Dumnezeu le-a dat porunca ingerilor: Sa nu furi...Sa nu fi desfranat...Să nu dorești casa aproapelui tău; să nu dorești femeia aproapelui tău, nici ogorul lui, nici sluga lui, nici slujnica lui, nici boul lui, nici asinul lui și nici unul din dobitoacele lui și nimic din câte are aproapele tău... Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ... Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, etc? Asta vrei tu sa zici? Amice ma faci rad! |
|
|||
|
|||
![]()
Daca vin cu argumente ortodoxe, se cheama ca sunt smecher?
Citat:
Iti mai dau o Biblie ortodoxa (cea de la 1914) in care se spune la fel :"Adu-ti aminte de ziua sambetei ... iar ziua a saptea este sambata Domnului Dumnezeului tau .." Ai ceva impotriva acestor traduceri ortodoxe? Daca sunt incorecte, argumenteaza. Citat:
Citat:
Ai grija sa nu plangi amarnic. Cele 10 Porunci nu sunt pentru ingeri, ci sunt pentru tine. Poti fi pus in fata lor, in ziua judecatii (de asta chivotul este in cer, in Templu lui Dumnezeu - Apocalipsa 11:19) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am sa fiu pus in fata chivotului la judecata? Asta de unde ai mai scos-o? A avut o astfel de viziune Helen White? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate stii ca "sambata" este corespondentul romanesc a ebraicului "sabath", care inseamna odihna. Deci, sambata = odihna. Citat:
Am inteles. Unele Biblii ortodoxe trebuiesc corectate iar Catehismul Ortodox contine erori. Greu mai esti de multumit. Nici macar invataturile ortodoxe nu o pot face. Citat:
Cat despre Ellen White, sa-ti povestesc ceva: zilele trecute, a fost la noi in comunitate presedintele conferintei (Lucian Cristescu). Un vechi si respectat membru al bisericii a fost intrebat (cu un scop) ce crede despre Ellen White. Acesta a declarat, public (au auzit multi raspunsul sau) ca nu crede in invataturile si profetiile Ellenei White, ci el crede numai in Scriptura. Ghici ce a patit acel membru al bisericii. Iti spun eu. Ulterior, deoarece a dat dovada de multa intelepciune, prin cunoasterea Scripturii, a fost felicitat de presedintele conferintei. Asa ca, te rog mai lasa intepaturile cu Ellen White si altele. Nu stii nimic despre adventisti (nici despre cat cerceteaza sau ce atitudine au) si totusi te lansezi in afirmatii jignitoare la adresa lor. |
|
||||
|
||||
![]()
daca sabath in limba romana inseamna odihna, atunci de ce sa-l traducem cu sambata? In originalul ebraic este trecut termenul sabath asa ca trebuie sa-l traducem corect. Editorii acelor biblii ortodoxe au tradus gresit termenul sabath, iar noile traduceri sunt corecte. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt acolo scrie "ziua odihnei", sambata e un cuvant romanesc, un om neinstruit nu stie ca e vorba de sabat, odihna. Iar "sambata Domnului Dumnezeului tau" este de fapt "odihna Domnului Dumnezeului tau". Iar acum spune daca ortodocsii nu respecta intcmai acelcitat, sau ce incalca de acolo. Zice sase zile sa lucram, iar a saptea e ziua de odihna, ziua inchinata Domnului. Exact asta fac si ortodocsii, sase zile lucreaza (nu toti), iar in ziua a saptea, care acum e Duminica se odihnesc si se gandesc la Domnul. Citat:
In al doilea rand e vorba de o exprimare la figurat, doar adventistii cred ca pana la Moise s-a tinut ziua de odihna de la facere si ca zilele au picat exact in acele date. Asadar adevntistii din SUA v-au pacalit pe voi si v-ati convertit, acum ati invatat aceeasi lectie fara analiza rationala proprie si o repetati si altora care au mai putine informatii ca poate se pacalesc si ei. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinti cu moaste | Seraphim7 | Moaste | 4 | 04.11.2011 19:22:06 |
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? | Marius22 | Generalitati | 11 | 12.08.2010 17:06:14 |
sfinti...chinezi? | mariamary | Moaste | 3 | 03.03.2010 13:23:00 |
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 20.04.2008 18:14:32 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|