Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2012, 20:29:06
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Vezi tu frate ... cât de ușor ne schimbăm credința ... cât de slabi suntem în credință.

Ia cerceteză-l tu pe părintele, citește Cărarea Împărăției și căteva mărturii ale altor duhovnici despre părintele Arsenie și apoi vino să discutăm.

Apropo Părintele Dumitru Stăniloaie îți spune ceva? Părintele Teofil Părăian? Părerea lor contează pentru tine? Oameni care au fost apropiați de părintele ... restul sunt doar comentarii în neștiință de cauză ...adică din auzite mai mult...
Voi citi lucrarea indicata,desi...la pret e cam scumpa(nu puteau sa o faca mai ieftina ?!) si nu stiu de unde sa o procur !

Ai pretuiesc pe toti teologii si monahii pomeniti de tine (cinste lor !),insa ai pretuiesc deasemnea pe prea-cuviosii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan !

Cum sa nu il cinstim si pretuim pe acest mare traitor,care a stat 14 ani in puscariile comuniste si apoi inca cativa ani buni in pustie,ca sihastru,traind in preajma fiarelor salbatice si aproape sub cerul liber, cuviosul Arsenie Papacioc,un monah lucid,pragmatic, si cu capul pe umeri,chiar si in monahism !!!
Io ce sa fac daca acesti parinti vin sa depuna o marturie,sau mai degraba sa emita o parere, fata de monahul Arsenie Boca, parere,care ai deranjeaza foarte tare pe adeptii sai !
Apropo, e cumva o secta in sanul ortodoxismului , arsenismul ???
Vechi 25.03.2012, 20:52:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Voi citi lucrarea indicata,desi...la pret e cam scumpa(nu puteau sa o faca mai ieftina ?!) si nu stiu de unde sa o procur !
http://librarie.arsenieboca.ro/ro/1/...ma-cararea.php Pentru mine o asemenea lucrare nu este scumpă...te vei convinge după ce o vei citi.

Citat:
Ai pretuiesc pe toti teologii si monahii pomeniti de tine (cinste lor !),insa ai pretuiesc deasemnea pe prea-cuviosii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan !
Eu pe toți îi cinstesc indiferent de ce au zis unii de alții. Nu știi în ce circumstanțe au afirmat cele înregistrate, nu știi cu ce scop, nu știi în ce perioadă a vieții lor. Poate apoi și-au dat seama că au greșit...cine știe.

http://www.youtube.com/watch?v=bCRUSvEmsYA

Citat:
Cum sa nu il cinstim si pretuim pe acest mare traitor,care a stat 14 ani in puscariile comuniste si apoi inca cativa ani buni in pustie,ca sihastru,traind in preajma fiarelor salbatice si aproape sub cerul liber, cuviosul Arsenie Papacioc,un monah lucid,pragmatic, si cu capul pe umeri,chiar si in monahism !!!
Și eu am evlavie la părintele Arsenie Papacioc chiar și după ce această înregistrare, în care nu este de acord întru totul cu părintele Arsenie Boca (la care am mare evlavie). Am avut parte de marele dar de a primi o binecuvântare de la părintele Arsenie Papacioc chiar înainte de a trece la cele veșnice. Așa este a fost un părinte pragmatic, cu capul pe umeri care ne-a lăsat multă hrană duhovnicescă însă părarea mea despre părintele Arsenie Boca nu mi-o poate schimba.

Citat:
Io ce sa fac daca acesti parinti vin sa depuna o marturie,sau mai degraba sa emita o parere, fata de monahul Arsenie Boca, parere,care ai deranjeaza foarte tare pe adeptii sai !
Să treci prin filtrul minții ceea ce auzi, dar și prin filtrul inimii...să-l cercetezi și pe cel despre se aduc acuze, nu numai pe cel care le aduce.

Uite aici câteva documentare:

Arsenie Boca - film documentar - de la minutul 8 vorbește și părintele Stăniloaie - "încă din viața sa îi se spunea Sfântul"

Omul lui Dumnezeu (I)

Omul lui Dumnezeu (II)

Omul lui Dumnezeu (III)

Omul lui Dumnezeu (IV)

Citat:
Apropo, e cumva o secta in sanul ortodoxismului , arsenismul ???
Nu există așa ceva...cel puțin eu nu am auzit, însă sunt mulți care au evlavie a dânsul și de aici probabil și curentul acesta "arsenismul".

Apropo nu știu dacă știai dar în mare măsură Filocalia în limba romană se datorează efortului depus de părintele Arsenie Boca care a adus primele copii ale manuscriselor Filocaliei din muntele Athos și împreună cu părintele Stăniloaie apoi le-a tradus.

Last edited by ovidiu b.; 27.03.2012 at 02:14:36.
Vechi 25.03.2012, 21:10:07
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Să treci prin filtrul minții ceea ce auzi, dar și prin filtrul inimii...să cercetezi și pe cel despre se aduc acuze nu numai pe cel care le aduce.

Filmele documentare le-am vazut sau audiat pe aproape toate !

Mersi oricum pentru linkurile postate,voi citi si cartea in viitor !!!

Pana in final, imi voi face o parere sper ,cat mai obiectiva, asupra tuturor aspectelor delicate sau disputate !!!

Sunt uimit, ca ai avut sansa sa primesti binecuvantare de la parintele Arsenie Papacioc,si te felicit pt asta !

Insa totusi, dincolo de toate aspectele,dincolo de cinstea si respectul purtate acestor mari parinti duhovnicesti, trebuie sa pastram o dreapta masura,si sa nu ne facem fetisuri si idoli din ei intr-un mod deplasat !
Cu toate, ca datorita slabiciunii noastre omenesti,avem nevoie sa ne raportam foarte strans la aproapele nostru, la seamanul nostru, OM , noi trebuie sa stam de veghe,pentru a nu esua in idolatrie,si pentru a ne coordona raportul pe coordonate directe cu Mantuitorul si cu Preamaritul Tata din Ceruri !
Relatia privilegiata, noi trebuie sa o cultivam cu Sfanta Treime (slava ei !) si abia apoi pe locul al n-lea ,daca pot spune asa, cu ceilalti oameni pe care ai pretuim !!!
Acesta e modul ideal, dificil,desigur,de raportare la religios, pe care il vad eu !
Gresesc oare ???
Vechi 25.03.2012, 21:37:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Sunt uimit, ca ai avut sansa sa primesti binecuvantare de la parintele Arsenie Papacioc,si te felicit pt asta !
Să-ți spun cum am auzit de părintele Arsenie Papacioc. Eu anul trecut în primăvară îl cercetam pe părintele Arsenie Boca cautând documentare despre dânsul și inevitabil am dat și de documentarele părintelui Arsenie Papacioc - care mi-au plăcut tare mult și astfel îmi doream să îl văd. Sâmbata seara am primit o binecuvântare de la dânsul, duminica am participat la Sf Liturghie....apoi Marți 19.07 a trecut la cele veșnice...

Soția nu știa mare lucru despre el, doar din ce îi mai povestisem eu...dar după ce am primit binecuvântarea de la dânsul soția a început să plângă - ceva o mișcase - părintele era foarte slăbit, de abia se mișca...

Citat:
Insa totusi, dincolo de toate aspectele,dincolo de cinstea si respectul purtate acestor mari parinti duhovnicesti, trebuie sa pastram o dreapta masura,si sa nu ne facem fetisuri si idoli din ei intr-un mod deplasat !
Cu toate, ca datorita slabiciunii noastre omenesti,avem nevoie sa ne raportam foarte strans la aproapele nostru, la seamanul nostru, OM , noi trebuie sa stam de veghe,pentru a nu esua in idolatrie,si pentru a ne coordona raportul pe coordonate directe cu Mantuitorul si cu Preamaritul Tata din Ceruri !
Relatia privilegiata, noi trebuie sa o cultivam cu Sfanta Treime (slava ei !) si abia apoi pe locul al n-lea ,daca pot spune asa, cu ceilalti oameni pe care ai pretuim !!!
Acesta e modul ideal, dificil,desigur,de raportare la religios, pe care il vad eu !
Gresesc oare ???
Nu greșești .. însă Sfinții au ei grijă să te îndrepte către Sfânta Treime și Maica Domnului spre a le da slavă și spre a le da cinste mai mult decât orice... și asta pentru că ei sunt la rândul lor purtători de Duh Sfânt, ei sunt conectați permanent la Pomul Vieții...

Last edited by ovidiu b.; 25.03.2012 at 22:05:13.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 16:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 22:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 22:42:27