![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai pretuiesc pe toti teologii si monahii pomeniti de tine (cinste lor !),insa ai pretuiesc deasemnea pe prea-cuviosii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan ! Cum sa nu il cinstim si pretuim pe acest mare traitor,care a stat 14 ani in puscariile comuniste si apoi inca cativa ani buni in pustie,ca sihastru,traind in preajma fiarelor salbatice si aproape sub cerul liber, cuviosul Arsenie Papacioc,un monah lucid,pragmatic, si cu capul pe umeri,chiar si in monahism !!! Io ce sa fac daca acesti parinti vin sa depuna o marturie,sau mai degraba sa emita o parere, fata de monahul Arsenie Boca, parere,care ai deranjeaza foarte tare pe adeptii sai ! Apropo, e cumva o secta in sanul ortodoxismului , arsenismul ??? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=bCRUSvEmsYA Citat:
![]() Citat:
![]() Uite aici câteva documentare: Arsenie Boca - film documentar - de la minutul 8 vorbește și părintele Stăniloaie ![]() Omul lui Dumnezeu (I) Omul lui Dumnezeu (II) Omul lui Dumnezeu (III) Omul lui Dumnezeu (IV) Citat:
Apropo nu știu dacă știai dar în mare măsură Filocalia în limba romană se datorează efortului depus de părintele Arsenie Boca care a adus primele copii ale manuscriselor Filocaliei din muntele Athos și împreună cu părintele Stăniloaie apoi le-a tradus. Last edited by ovidiu b.; 27.03.2012 at 02:14:36. |
|
||||
|
||||
![]()
Să treci prin filtrul minții ceea ce auzi, dar și prin filtrul inimii...să cercetezi și pe cel despre se aduc acuze nu numai pe cel care le aduce.
Filmele documentare le-am vazut sau audiat pe aproape toate ! Mersi oricum pentru linkurile postate,voi citi si cartea in viitor !!! Pana in final, imi voi face o parere sper ,cat mai obiectiva, asupra tuturor aspectelor delicate sau disputate !!! Sunt uimit, ca ai avut sansa sa primesti binecuvantare de la parintele Arsenie Papacioc,si te felicit pt asta ! Insa totusi, dincolo de toate aspectele,dincolo de cinstea si respectul purtate acestor mari parinti duhovnicesti, trebuie sa pastram o dreapta masura,si sa nu ne facem fetisuri si idoli din ei intr-un mod deplasat ! Cu toate, ca datorita slabiciunii noastre omenesti,avem nevoie sa ne raportam foarte strans la aproapele nostru, la seamanul nostru, OM , noi trebuie sa stam de veghe,pentru a nu esua in idolatrie,si pentru a ne coordona raportul pe coordonate directe cu Mantuitorul si cu Preamaritul Tata din Ceruri ! Relatia privilegiata, noi trebuie sa o cultivam cu Sfanta Treime (slava ei !) si abia apoi pe locul al n-lea ,daca pot spune asa, cu ceilalti oameni pe care ai pretuim !!! Acesta e modul ideal, dificil,desigur,de raportare la religios, pe care il vad eu ! Gresesc oare ??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Soția nu știa mare lucru despre el, doar din ce îi mai povestisem eu...dar după ce am primit binecuvântarea de la dânsul soția a început să plângă - ceva o mișcase - părintele era foarte slăbit, de abia se mișca... Citat:
Last edited by ovidiu b.; 25.03.2012 at 22:05:13. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
Mari duhovnici si sfaturile lor | Iubirea | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 26.07.2010 22:42:27 |
|