Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2012, 22:45:43
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu e blestemat el, ci e pus sa ii blesteme pe altii.

Citat:

"Întrebare: Te lepezi de toti mai marii eresurilor, si împreuna si de împreuna cu aceia si de adunarea, obiceiurile si de toti învatatorii lor, si ca pre niste protivnici sfintei Biserici a rasaritului, îi blestemi pre ei?

Raspuns: Ma lepad, si îi blestem pre ei."

Am randuiala in pdf, dar nu o pot atasa, deoarece e prea mare. Dau insa un link:

http://www.dervent.ro/resurse/randui...%20Calvini.pdf

Inainte de a va indigna de aceste cuvinte, v-as reaminti cuvintele apostolului Pavel din 1Corinteni 5; 1Timotei1-20, sau Galateni 1,9;

In functie de cum inteleg neoprotestantii aceste cuvinte, li se poate explica ce e si cu acele cuvinte din randuiala revenirii la ortodoxie, pe care le incrimineaza.

1.Ce intelegeti stimati neoprotestanti din cuvintele apostolului Pavel din 1Corinteni 5, atunci cand acesta le zice in legatura cu un incestuos: „pe unul ca acesta să-l dați Satanei spre pieirea trupului, pentru ca sufletul să se mântuiască în ziua Domnului Iisus” ?

Doriana, daca tu ai fi trait pe vremea apostolului Pavel si ai fi fost un cetatean din Corint, eventual ruda cu incestuosul, ce ai fi facut? L-ai fi dat satanei asa cum precizeaza Sf. Pavel sau nu? Ce intelegi prin „spre pieirea trupului, pt. ca sufletul sa se mantuiasca”?

2. Dar din cuvintele aceluiasi apostol Pavel din 1 Timotei 1-20?

„Când am plecat în Macedonia te-am îndemnat să rămâi în Efes ca să le poruncești unora să nu învețe învățături străine .... Pe aceasta (credinta si constiinta buna) lepădând-o unii, și-au pierdut credința ; între ei sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat Satanei ca să se'nvețe să nu blasfemieze".

Ce intelegi tu ca a facut Apostolul Pavel cand zice ca i-a dat satanei pe Imeneu si Alexandru?

3.Sau la ce se refera Sf. Pavel in Galateni 1,9 cand zice „anatema sa fie”?
„Dacă cineva vă propovăduiește altceva decât ceea ce ați primit, anatema să fie”
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18