![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar în legătură cu învierea drepților, eu scriam între ghilimele ”i-a înviat”, cu sensul de trecere din iad la rai. Toți drepții au fost fost eliberați din iad, dar doar o parte au ieșit din mormânt cu trupul, și li s-au arătat oamenilor. De altfel, învierea ”mică” din vremea aceea vrea să arate altceva: Dumnezeu prețuiește atât sufletul, pe care l-a salvat din iad, cât și trupul pe care l-a scos din moarte, și pe care știm că-l va îmbrăca în har, și-l va pnevmatiza la vremea cuvenită, la Marea Înviere. Deci nici trupul nu este lipsit de Mila Domnului, Învierea va fi deplină. Deci, nu am spus că asta e Învierea oamenilor, ci mai mult un semn al biruinței Vieții. Știu și eu să fac distincția. Minunea s-a făcut ca să se vadă clar că Hristos, Cel pe care l-am răstignit noi, e Cel ce dă Viața, chiar din gura ”morților”. Îmi pare rău că exprimarea mea vă incomodează. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Stimate domn, nu e mai simplu, logic și biblic să credem exact ceea ce scrie, anume că aceia erau morți și inconștienți (adormiți) și au fost înviați? De ce să credem că erau într-un Iad plin de flăcări și chinuri (ceea ce nu scrie) și că erau sub formă de "suflete" independente de trup și conștiente (ceea ce iarăși nu scrie)? |
|
|||
|
|||
![]()
Cred că nu încercați să vă bateți joc de mine, nu-i așa? Am pus ghilimelele special pentru domnia voastră, ca să nu credeți că mă refer la învierea cu trupul, pentru că știu că credeți cum credeți, dumneavoastră considerați că dacă trupul rămâne în pământ, atunci e mort de-a binelea/ inconștient/ stins. De aceea termenul folosit l-am considerat impropriu pentru sensibilitatea dumitale doar....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cat Hristos a fost cu trupul in mormant, considerati ca dumnezeirea a fost inconstienta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Învierea aceea din Ierusalim a fost o minune, așa cum a fost învierea lui Lazăr, Învierea fiicei lui Iair, cu precizarea că era ca un ghiocel care vine cu evenimentul ”Primăvara Învierii”. Către ortodocși: dacă mă exprim defectuos, sau incorect, vă rog să-mi atrageți atenția, că eu nu știu cum să-i mai explic amicului nostru, să priceapă mai bine.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Exprimați-vă biblic și o să vă înțeleg. Ba chiar o să vă apreciez și felicit! |
|
|||
|
|||
![]()
Schimbați-vă ochelarii!
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc | C-tin | Generalitati | 27 | 11.10.2017 16:07:48 |
Despre suflet, duh si starea omului in moarte | tricesimusquintus | Secte si culte | 1674 | 06.02.2012 09:56:04 |
Despre suflet | allisa | Intrebari utilizatori | 14 | 20.02.2011 09:58:29 |
Intrebare despre suflet | Adelinaa | Generalitati | 3 | 11.06.2009 11:52:43 |
Despre suflet | silverstar | Generalitati | 64 | 09.01.2007 18:43:52 |
|