Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2012, 12:19:06
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
La topicul de care vorbești cred că s-au dat replici corespunzătoare. N-aș vrea să fii mâhnit din pricina intervenției mele de mai sus.
Nu-i bai,stati linistit,sunt mahnit cand vad alte lucruri,nu cand ma mustra un ortodox.Atunci cad pe ganduri si ma gandesc la ce am gresit.Poate ca dumneata,fiind mai bland,vei reusi sa nu dai cu bata in viespile sectare,dupa cum spunea Parintele Arsenie Boca.Sper ca nici dumneata sa nu te fi intristat din pricina vorbei mele taioase,sa ma ierti in acest caz si fie ca viitorul sa arate ca eu ma insel si blandetea celor ca dumneata sa aiba castig de cauza.Doamne ajuta!+
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 12:57:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Nu-i bai,stati linistit,sunt mahnit cand vad alte lucruri,nu cand ma mustra un ortodox.Atunci cad pe ganduri si ma gandesc la ce am gresit.Poate ca dumneata,fiind mai bland,vei reusi sa nu dai cu bata in viespile sectare,dupa cum spunea Parintele Arsenie Boca.
Tu imi aduci aminte de o vorba pe care am citit-o cred ca pe forum: dintre un om plecat din ortodoxie si unul sincer plasat in afara ortodoxie, il voi respecta mai mult pe cel din afara. Daca unii au tradat Ortodoxia, o parte din vina o avem si noi (preotul, familia, comunitatea). E trist cand un frate pleaca si adera la alte confesiuni si dureros cand se intoarce ca fratele Cain sau cand vine ca Abel, dar tu-l vezi Cain.

Last edited by ioanna; 06.06.2012 at 13:02:01.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 13:06:22
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Tu imi aduci aminte de o vorba pe care am citit-o cred ca pe forum: dintre un om plecat din ortodoxie si unul sincer plasat in afara ortodoxie, il voi respecta mai mult pe cel din afara. Daca unii au tradat Ortodoxia, o parte din vina o avem si noi (preotul, familia, comunitatea). E trist cand un frate pleaca si adera la alte confesiuni si dureros cand se intoarce ca fratele Cain sau cand vine ca Abel, dar tu-l vezi Cain.
Sora daca eu sunt cel care greseste asa sa fie.Numai ca ma uit in jur si limitele Adevarului sunt tot mai indepartate parca,tot mai flexibile si maleabile,pana in ziua cand se vor fisura cu totul.Sa stiti ca valul poate lovi casa zidita pe stanca in mai multe feluri.Direct,daca-i infuriat,incercat sa sara peste ziduri daca-i turbat sau se infiltreaza usor,pana ajunge la mortarul care tine caramizile legate.Daca mortarul a fost bine zidit atunci apa se va prelinge pe zid,il va uda dar nu il va surpa.Daca nu din piatra se va face nisip si tot nisipul arata la fel.Sa ma iertati si considerati ca toata vina-i doar la mine.Doamne ajuta!+
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 13:24:16
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Sa stiti ca valul poate lovi casa zidita pe stanca in mai multe feluri.Direct,daca-i infuriat,incercat sa sara peste ziduri daca-i turbat sau se infiltreaza usor,pana ajunge la mortarul care tine caramizile legate.
dar in riposta tii cont de modul si intensitatea cu care esti lovit si nu folosesti statia de pompe, pentru a scoate apa infiltrata in zidarie.

Last edited by ioanna; 06.06.2012 at 13:32:24.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 15:18:26
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Sunt de acord cu tine. Doar oamenii care au traire autentica in Hristos pot sa le descopere altora Ortodoxia.

Acum cateva luni bune scriam:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=21

Ieri Adriana a scris:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=356

Ce pot sa mai spun? Minunata e lucrarea Domnului.
Amin. Am mai citit si eu astfel de relatari. Si intotdeauna a fost vorba de
Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
intalnirea cu ortodoxia si cu ortodocsii adevarati, smeriti si necunoscuti, despre care nu vorbeste nimeni niciodata,
De aceea este nevoie de oameni care traiesc credinta.

Citat:
Daca unii au tradat Ortodoxia, o parte din vina o avem si noi (preotul, familia, comunitatea). E trist cand un frate pleaca si adera la alte confesiuni si dureros cand se intoarce ca fratele Cain sau cand vine ca Abel, dar tu-l vezi Cain.
Acesta este unul din motivele pentru care am scris. Eu consider ca Hristos se poate descoperi omului prin intermediul mai multor culte crestine. Exista insa multi ortodocsi care nu isi cunosc credinta, sau care cauta, asa cum se pricep, si nu gasesc. Si dau numai in garduri, pentru ca nu au intelepciune, si nu e nimeni sa ii ajute. In aceste situatii vine un np si ii intinde mana, omul se lumineaza ca intelege in sfarsit ca exista un Hristos care a venit sa il rascumpere, apoi se boteaza la np. Acum apar in sfarsit si fratii ortodocsi, dar numai ca sa-l faca tradator, cautator de cale larga, batjocoritor, sectant eretic, etc. Si sa se intrebe de ce nu se intoarce inapoi...Dar nici pentru acel fost ortodox nu a fost usor sa caute ca nebunul si sa nu gaseasca nicaieri un raspuns sau un ajutor in timp ce era ortodox. Si pentru multi ranile sunt inca adanci...

De aceea este nevoie ca ortodocsii sa aiba grija macar de ortodocsi, sa ii observe cand au probleme spirituale si sa ii ajute, pentru a evita plecarea lor prin alte parti. Pe langa ortodocsi, sunt multi oameni nascuti in familii np care nu au cunoscut niciodata dragostea lui Hristos. Ei au idei np, desigur, dar daca ne impiedicam de ele nu ii putem ajuta. Pentru unii np va fi poate prea tarziu sa le vorbesti despre ortodoxie, fie pentru ca nu vor mantuirea, fie pentru ca au gasit-o deja. Insa mai puteti inca salva multi ortodocsi care se gandesc sa plece din ortodoxie, avand grija de sufletele lor. Si chiar np de care bisericile lor nu au grija, caci pe masura ce s-au inmultit, si np au devenit neglijenti cu fratii lor...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 15:54:36
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
In aceste situatii vine un np si ii intinde mana, omul se lumineaza ca intelege in sfarsit ca exista un Hristos care a venit sa il rascumpere, apoi se boteaza la np. Acum apar in sfarsit si fratii ortodocsi, dar numai ca sa-l faca tradator, cautator de cale larga, batjocoritor, sectant eretic, etc. Si sa se intrebe de ce nu se intoarce inapoi...Dar nici pentru acel fost ortodox nu a fost usor sa caute ca nebunul si sa nu gaseasca nicaieri un raspuns sau un ajutor in timp ce era ortodox. Si pentru multi ranile sunt inca adanci...
Daca fratele plecat se intoarce ca fratele Cain si incepe sa-ti demonteze credinta, practicile, sa-ti persifleze tot ce ai tu mai sfant si mai curat, unii nu se vor putea abtine, iar el se va alege cu epitete de genul celor enumerate de tine. Daca el crede ca Hristos poate fi descoperit in oricare cult crestin, pentru ca El le curpinde pe toate prin universalitatea lui concreta si transcendenta ce depaseste orice forma religioase, atunci sa ne lase sa-l descoperim asa cum noi ne-am ales. Daca el a abandonat cautarea in propriul cult pentru ca n-a gasit raspunsuri si nici ajutor, extinzand-o in altele, altii cauta in continuare in limitele Ortodoxiei.

Last edited by ioanna; 06.06.2012 at 16:03:27.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 16:09:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca fratele plecat se intoarce ca fratele Cain si incepe sa-ti demonteze credinta, practicile, sa-ti persifleze tot ce ai tu mai sfant si mai curat, unii nu se vor putea abtine, iar el se va alege cu epitete de genul celor enumerate de tine.
Eu nu am vorbit de cei plecati, ci de cei ce inca sunt in casa, dar flamanzesc. Sau de cei care nu au fost niciodata in casa. Exista totusi si unii care au fost in casa, au plecat, dar se pot intoarce. E posibil insa ca inainte sa se intoarca sa iti strige "Unde ai fost frate cand eu am avut nevoie de tine?" Sa nu te superi. Are dreptul sa strige si el, nu numai sa i se strige ca e tradator...
In plus, stim amandoua ca unii sunt atacati fara macar sa atace ceva sfant. Numai pentru ca nu sunt ortodocsi.
Citat:
Daca el crede ca Hristos poate fi descoperit in oricare cult crestin, pentru ca El le curpinde pe toate prin universalitatea lui concreta si transcendenta ce depaseste orice forma religioase, atunci sa ne lase sa-l descoperim asa cum noi ne-am ales.
Nu toti oamenii cred la fel, dar toti am vrea sa fim lasati in pace sa facem ce vrem. Stiu ca unele lucruri dor, dar va trebui totusi sa le auzim. Nici mie nu imi place tot ce aud, dar admit ca imi poate fi ceva dreptate chiar si (mai ales) in vorbele care nu imi plac...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 16:17:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Inteleg ca te-a afectat ca am spus “tradarea Ortodoxiei”, referindu-ma la inconsecventa fata de aceasta. E valabil si pentru ortodocsi, la fel cum nu suntem feriti de atitudini sectare si eretice in cadrul B.O (mai ales sectare)

Last edited by ioanna; 06.06.2012 at 16:19:40.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 16:24:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Inteleg ca te-a afectat ca am spus “tradarea Ortodoxiei”, referindu-ma la inconsecventa fata de aceasta.
A, chiar nu m-am referit in special la tine. Am auzit atat de des acest termen incat nici nu mai stiu de la cine... Vorbeam numai in general.

E drept ca toti ne-am nascut avand in noi pacatul protoparintilor nostri, care L-au tradat pe Dumnezeu si au fost inconsecventi. Tocmai de aceea ar trebui sa avem intelegere fata de ceilalti oameni. Cei care L-au cunoscut pe Hristos incep sa ii semene Lui, renuntand la tradare si capatand din credinciosia Lui. Iar lumina din ei ii va face si pe altii sa isi doreasca renuntarea la inconsecventa. Cam asa se raspandeste lumina in lume. Cautand sa devenim asemenea lui Hristos, pentru ca si altii, vazandu-ne, sa isi doreasca sa fie asemenea Lui.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos a inviat! Neagu Andrei Sfintele Pasti - Invierea Domnului 73 09.05.2024 11:29:28
Hristos a inviat! florin7 Intrebari utilizatori 12 02.05.2012 11:44:58
Hristos a inviat! si pentru membri altor confesiuni crestine mihailt Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 6 09.04.2010 01:20:01
Hristos a inviat! bmd Biserici Protestante 8 28.05.2009 16:22:39
Hristos a inviat! princess Calugarul 0 29.05.2008 22:18:35