![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ortodoxia ne îndeamna la cautare, la cunoastere (printre care si la cunoasterea de sine), la credinta în Învierea Domnului, dar si a noastra, la vierea (trairea) credintei. În Ortodoxie aflam ca scopul vietii omului este îndumnezeirea, omul fiind creat de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Sa. Ce dragoste poate fi mai mare decât aceasta? În Ortodoxie aflam toate raspunsurile, cu conditia sa le cautam. Ortodoxia nu este o masinarie de propaganda si nu recurge la metode viclene, de transpunere a mesajelor într-un limbaj chipurile actualizat, însa lipsit de vlaga. Si daca generatiile mai tinere nu mai au acces la continutul profund al celor transmise de stramosii nostri, sa le multumeasca celor care au introdus limbaje de împrumut, îndepartându-i de la limba cea vie. Totusi, cine vrea sa afle, sa cunoasca cu adevarat, acela va depasi si problema aceasta ... Ma întreb: oare de ce ar fi mai usor a învata o limba straina decât propria limba în toata bogatia ei? Asa cum se gasesc resurse intelectuale pentru învatarea unei limbi straine, tot asa s'ar putea mobiliza si pentru româna veche. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ar fi si aceasta o idee. Dar cine sa organizeze aceste cursuri?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Bravo domnule, le aveți cu citatele. Le-ati fișat voi, sau le primiți de undeva?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.ebible.ro/ http://www.biblia-bartolomeu.ro/ Si ma rog Domnului ca Sursa Desavarsta, Ultima si Singura Adevarata sa-mi fie El. Inspiratie de Sus va doresc tuturor. |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice?
Pentru ca sunt ademeniti :) Exista momente in care omul se indeparteaza de Biserica, din varii motive, dar nu iasa in afara ei, se rupte total doar daca e ademenit de alti oameni sa o faca. As initia un topic: Care-s metodele de persuasiune ale np? Ce corzi sensibile ating? Last edited by ioanna; 11.06.2012 at 19:42:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iti recomand filmul „Secta” http://catehetica.ro/secta-film-rusesc. (are 3 ore dar merita). „Un film rusesc extraordinar de interesant despre modul în care sectele își racolează membrii din rândurile oamenilor aflați la ananghie. Filmul este foarte bine realizat este educativ pentru părinți și copii în sensul că dezvăluie capcanele și felul în care oameni nevinovați pot ajunge la îndoctrinare și înșelare fiind chiar capabili de sinucidere sub influența. Filmul este inspirat dintr-un fapt real petrecut in Rusia. Pe de altă parte necunoașterea credinței celei adevărate constituie o mare primejdie, deoarece un credincios, un fiu adevărat al Bisericii niciodată nu va fi păcălit de vreo secta, grupare religioasă, guru sau cine știe ce adunare eretică. Vizionare plăcută.” |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu nu ne bate la cap, ci asteapta si din partea noastra ceva, un semn prin care sa-i aratam ca-L cautam sincer. Nu cred sa ramâna cineva fara raspuns, daca-L roaga sa-i lumineze calea catre mântuire. Cine cauta sa afle mai multe despre Ortodoxie gaseste raspuns, slava Domnului! Sunt duhovnici, carti, biserici, manastiri ... Cine cauta, gaseste, însa cine asteapta ca totul sa-i vina de-a gata, poate avea surprize de tot felul. Din cele traite de mine pâna acum, pot spune un lucru: ortodoxia este singura care ne pastreaza mintea treaza cu adevarat; ea nu ne îmbata cu iluzii si nici nu ne cauta în coarne. În Biserica Ortodoxa îl regasim pe Hristos viu si tot ce ne-a pus El la dispozitie pentru mîntuirea noastra: Sfintele Taine, nadejdea Învierii si toate celelalte comori. În acelasi timp, ea ne deschide ochii spre a vedea îngustimea potecii si prapastia deasupra careia facem acrobatii, mai ales atunci când ne vine a ne umfla în pene. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs sunteti acum credincioasa pentru ca ati avut harul ca, la un moment dat, cineva sa va dea mura in gura, sa va spuna ca exista un Hristos care va mantuieste, o Biserica pe care nu ar trebui sa o parasiti si alte informatii de baza. Acum ati crescut mare si ati uitat, nu il mai intelegeti pe cel mic. Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Drumul meu nu face subiectul niciunui topic de aici... Așteptarea mea de la dvs, ca fiind nu nebisericoși, ci mai degrabă tendențioși, este să ne lăsați în pace... Sau dacă într-adevăr vă pare rău că ați descoperit frumusețea ortodoxiei abia după ce ați plecat la np, poate vreți să vă întoarceți? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|