![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
"Iatã darã au rãmas sãrbarea sâmbetei nãrodului lui Dumnezãu." - Biblia de la Bucuresti, 1688. "Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905. Citat:
Ai mai primit raspuns la intrebarile astea, de multe ori (chiar mai complete decat cele de acum). Ce vrei sa demonstrezi prin repetarea acstor intrebari, care contin si afirmatii nedevarate? Citat:
"""""""20. Ce cuprinde legea Vechiului Testament? Legea Vechiului Testament cuprinde porunci morale, ceremoniale si civile, date cu scopul de a intretine comuniunea dintre credincios si Dumnezeu si a pregati pe credinciosi pentru rascumpararea lor prin Hristos. Au ramas insa poruncile morale, care formeaza partea cea mai insemnata a legii Vechiului Testament. Decalogul este cea dintai lege scrisa a Vechiului Testament si, totodata, cea mai inalta lege morala data pana la Domnul nostru Iisus Hristos. Ea ramane valabila pentru toate timpurile, fiindca cele 10 porunci sunt poruncile legii firesti, pe care Dumnezeu le aduce la cunostinta credinciosilor intr-un chip mai limpede si mai hotarat. 21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului? Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, pentru a-si castiga mantuirea, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci. """""""" Verifica si citeste mai mult aici: http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism30.html Mi se par corecte si in acord cu Sfanta Scriptura, acele invataturi din Catehismul Ortodox. Tu, ce parere ai? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Ziua Domnului este Duminica, dupa cum ne consemneaza si scrierile sfintilor parinti apostolici, si dupa cum si sfantul Ignatie zice "sa nu mai tina sambata, ci ziua Domnului"... Ziua Domnului si dupa lexiconul grecesc se refera la ziua Noului Testament.Doar in Noul Testament gasesti referire la Ziua Domnului, aceasta formulare si sintagma aparand mai ales in Noul Testament.Ziua Domnului nu se refera la sambata, ci la duminica Ziua impropriata lui Iisus Hristos prin Invierea Sa. "Asadar cei care au trait in randuielile cele vechi, si au venit la nadejdea cea noua, sa nu mai tina sambata, ci ziua Domnului, in care si viata noastra a rasarit prin El (Hristos) si prin moartea Lui, pe care unii o tagaduiesc." Sf Ignatie , Epistola catre Magnezieni Citat:
Evrei 4:7Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". Evrei 4:8Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi. Evrei 4:9Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Contextul vorbeste de o noua zi si de o alta zi si voi spuneti ca ramane aceeasi zi.Cuvantul grecesc pentru Sabatul evreiesc(sambata) este Sabbaton.Cuvantul grecesc folosit aici este Sabbatismos, care inseamna "o odihna sabatica" "o odihna de tipul Sabatului" "o praznuire Sabatica" "o odihna ca cea de Sabat" ; Deci ramane o praznuire sabatica, nu praznuirea vechiului sabat,nu aceeasi ci praznuirea unui nou Sabat, a zilei hotarite si alese de Dumnezeu. Sabbaton[SIZE=3]([/SIZE]σάββατον) -[SIZE=4][SIZE=2]
[SIZE=4][SIZE=2]
http://www.searchgodsword.org/lex/gr...gi?number=4520 Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by Danut7; 08.05.2010 at 23:14:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai vasalie, nu-ti mai face de lucru cu indivizi ca Danut7, care sper sa primeasca o "pauza" de la admin pentru exhibare de "dreapta credinta" la nivel de limbaj.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stai linstit. Danut7 este in siguranta. Si pe tricesimus... l-a facut carpaci si mai nu stiu cum, si tot nu a patit nimic (nu stiu daca nu a fost dat afara chiar trice..., ca si el a fost nevoit sa-si inoiasca numele de foarte multe ori). |
|
|||
|
|||
![]()
"Ziua Domnului este Duminica, dupa cum ne consemneaza si scrierile sfintilor parinti apostolici. Ziua Domnului nu se refera la sambata, ci la duminica Ziua impropriata lui Iisus Hristos prin Invierea Sa."
Domnul Isus insusi a zis: "Și zadarnic Mă cinstesc ei, învățând învățături ce sunt porunci ale oamenilor". Vrei sa spui ca acest Sf. Ignatie ce a poruncit schimbarea nu era un om? cine era de si-a permis sa schimbe ceea ce era scris de Dumnezeu insusi? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Asta poate sa o spuna gazda, nu musafirul!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Gazdă este cel care deține spațiul forumului, doamnă Miha Anca. Iar noi ceilalți, suntem toți musafiri. Mai poftiți sau mai nepoftiți, ce e drept. Vă socotiți gazdă deoarece vă credeți ortodoxă ? Greșiți. Ca să fii ortodox, trebuie să fii mai întâi creștin. Mă iertați că vă zic așa, pe șleau: am identificat prea puține semne de creștinism la dv și nu cred că în postările lui Isus aș fi citit ceea ce am avut prilejul să citesc în postările dv.
Ori poate că vă credeți gazdă în virtutea numărului mare de postări și a vechimii prezenței aici ? În cazul acesta, îmi amintiți de atâtea exemple de chiriași, care, stând ei ani mulți pe o proprietate (unii, din 1948), ajung să creadă că sunt gazde și că musafiri sunt ceilalți !
|
|||
|
|||
![]()
Si detineti cumva acest spatiu, domnule Dragomir?!?
Oricum credinta mea nu mi-o poate lua nimeni, nici macar un catolic. In rest raspund precum Arhanghelul Mihail: Sa te certe pe tine Domnul! (Iuda 1,9) Last edited by Miha-anca; 23.06.2010 at 01:33:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc! imi voi face comanda si daca nu reusesc mai caut. si daca tot nu reusesc iti voi cere ajutorul. "Ti-am mai recomandat dar se pare ca ai ignorat "Calauza in Credinta Ortodoxa" a parintelui Ilie Cleopa." Imi cer scuze. Azi mi-am facut cont pe acest site si nu ma descurc prea bine.