![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Să știi că iubirea față de apropele e mult mai importantă decât propiul nostru obicei de a nu mânca carne. Și mai cred că "a nu consuma carne" nu ne va mântui mai repede, ci mântuirea va depinde de cum avem sufletul legat de aceste mâncăruri. De exemplu degeaba ești vegetarian și mănânci mult și cu poftă. În cazul acesta mai bine stă cel care mănâncă o bucățică de pește făcând acest lucru ca pe o necesitate sau ca pe o iubire fața de cel care l-a îmbiat cu această bucată de pește. Însă, renunțarea la mâncărurile grele sunt sfaturi pe care le găsim la Sf Apostol Pavel și la sfinții noștri părinți. Să nu ne îngrijim de trup (respectiv ce mâncăruri) mai mult decât de suflet, de biserică, de rugăciune, de spovedanie, de milostenie. Am observat că un vegetarian care nu se ține de biserică, de un duhovnic....foarte ușor poate aluneca în alte capcane...crezând că el este pe calea ca bună. Așadar fără duhovnic suntem pierduți cu toate teoriile noastre legate de cum să mâncăm. Last edited by ovidiu b.; 04.07.2012 at 12:59:21. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
B12 este produsa exclusiv de bacterii. Citat:
Alte surse, exclusiv vegetariene? Tanti ceea din articol zice ea ca a vazut pe un pachet de zmeura produsa de nu's ce firma ca ar contine B12 (chipurile, "naturala"). Sa-mi gasesti si mie un studiu stiintific despre continutul de B12 in zmeura. Intre timp ia si citeste aici: http://www.veganforum.com/forums/arc...-4550-p-3.html "It's been mentioned earlier in the thread about B12 being in fruits. I didn't think that B12 was to be found in any fruits or vegetables. I think it was either Tesco's or Sainsbury's that used to say on the packaging for raspberries that they contained B12, but it's now been removed. " Cu alte cuvinte, asta da articol stiintific cu referinte la studii serioase. Si mai sunt si alte impleticeli asemanatoare, dar banuiesc ca nu s-a obosit nici macar cel care l-a postat sa-l citeasca si cu un ochi critic. Citat:
Daca mergem mai departe cu paralela, ar putea la o adica sa se hraneasca si omul doar cu iarba si fan, nu? |
|
|
|||
|
|||
|
Se pare ca se gaseste in graul incoltit si probabil si alte cereale incoltite.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Un link spre un studiu ceva? |
|
|
|||
|
|||
|
http://www.vitamine-lexikon.de/vitam...obalamin.shtml
Pentru cine stie germana. Acum depinde fiecare ce doreste. Exista pagini de internet (probabiul scrise de vegani) unde se scrie una, si altele medicale si stiintifice unde scrie alta. In general se scrie ca se gaseste numai in produse animale si este produsa de microorganisme, inclusiv in organismul uman. Exista persoane cu nevoi mai ari (anemii, talasemii etc.) care trebuie sa ia mai multe vitamine. Vitaminele B sunt toate f.necesare organismului. Se gasesc si in vegetale. Dar daca o lume intreaga spune ca B12 nu se gaseste in vegetale, sau mult prea putin, asa o fi. Acum nu stiu ce rost au toate aceste discutii pro si contra produse animale. Si in Scripturi sta scris: "cel ce mananca sa nu judece pe cel ce nu mananca si cel ce nu mananca sa nu judece pe cel ce mananca". Dumnezeu ii stie pe fiecare ce pot, ce boli si neputinte au. @ Ovidiu - cei de care vorbesti nu traiau asa mult. Si nici nu munceau asa mult (cu mintea si trupul). Nu mai tot comparati. Depinde de multi factori.
|
|||
|
|||
|
Ce e așa de greu de înțeles? Este evident că a scăzut puterea oamenilor de apărare împotriva bolilor de tot felul, deși mijloacele de vindecare sunt din ce în ce mai bune. Evoluția nu este altceva decât o involuție. Hai să-ți dau un răspuns mai concret. Oamenii mai demult erau mai apropiați de Dumnezeu și mai puternici în fața bolilor, iar ei trăiau mai mult și nu existau atâtea medicamente și spitale cu tot felul de aparaturi sofisticate.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu mai vorbi prostii, Ovidiu.
Oamenii nu traiau mai mult. Erau molimi carew acum sunt eradicate, era mizerie, lipsa de higiena. Mureau de ciuma, de tuberculoza, de varsat, holera si alte cele. Inainte abia ajungeau la 30-40 ani, acum depasesc suta de ani. Cum iti explici asta? Ah, in Rai, da, acolo erau nemuritori si nu mancau nimic. Dar pe pamant si Iisus manca ceva. Cate miliarde erau acum 2000 ani si cate suntem acum? Ah, da, erau (unii) mai apropiati de Dumnezeu. Dar ma cam indoiesc daca aveau taria sa-i vada pe cruce, sa-i duca la ghilotina sau alte pedepse din astea. Cred ca erau mult mai rai ca noi. Daca l-au trimes ei pe Iisus nevinovat la moarte si nu l-au recunoscut a fi Fiul...! Nu mai deschidem subiectul. Si ce e ala isihast? Vitamine se gasesc in multe. Si B-urile intre ele se mai si compenseaza. De ex. scrie ca se compenseaza cu acidul folic (care se gaseste mult in tomate). Mancau si ei ce aveau. Si analize de sange nu le facea nimeni sa vada cat de anemici erau sau ce le lipsea. B-uri sunt multe in cereale, paine si etc. Dar omul este un mamifer omnivor. La inceput traia din fructe, radacini si vanat. Apoi, mai traziu a descoperit agricultura, graul, legumele, painea etc. Eu asa am invatat la scoala? Dar tu?
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 04.07.2012 at 16:46:24. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
11. Și a grăit Daniel către supraveghetorul pe care căpetenia famenilor îl pusese peste Daniel, Anania, Misael și Azaria: 12. "Încearcă o dată cu servii tăi timp de zece zile și dă-ne să mâncăm bucate din zarzavaturi și să bem apă! 13. Apoi să te uiți la chipurile noastre și la chipul tinerilor care mănâncă din bucatele regelui și cum ți se va părea, așa fă cu supușii tăi!" 14. Atunci el le-a ascultat această rugăminte și a încercat timp de zece zile. 15. Și după un răstimp de zece zile, ei arătau mai frumoși și mai grași la trup decât toii tinerii care mâncau din bucatele regelui. 16. Atunci supraveghetorul le-a înlocuit mâncarea lor și vinul - băutura dor - și le-a dat mâncăruri de legume. 17. Și acestor patru tineri le-a dat Dumnezeu știință și pricepere în oricare scriere, precum și înțelepciune, încât Daniel putea să tâlcuiască vedeniile și visele. Oare din ce își luau ei B12...dacă B12 e numai în produsele animaliere? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Deci, dacă nu consumați carnea crudă, nu veți avea parte nici de B12 în mod sigur. Deci vă rămîne să mîncați pește crud și cireșe cu viermi (care conțin și enzime valoroase pentru digestie, enzime anihilate la temperaturi mari).
|
|||
|
|||
|
Citat: