![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am de gand sa ma intorc la manifestarea "standard" a falsei piosenii sectare: induce o stare de pasiv-agresivitate. Si la un moment dat explodez. Dvoastra.la ce presiune ati ajuns? Iar daca pana si copiii au nevoie de Duhul Sfant de ce nu-i lasati sa fie botezati? Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nicidecum. Modelul este Domnul Iisus Hristos.
Citat:
Ce credinta poate sa aiba un bebelus? Haideti sa fim seriosi. Si pentru botezarea "nemaurilor" conditiile botezului au ramas aceleasi (prezentate de Sfanta Scriptura): credinta in Evanghelie, marturisirea credintei si pocainta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt beneficii care se adreseaza in exclusivitate unei anumite categorii de oameni, categorii exclusiviste de oameni, care au atins un anumit nivel de initiere? Citat:
Daca da, de ce a mai fost necesara instituirea Botezului? Una cu siguranta mai mare decat a ta. Last edited by Illuminatu; 05.09.2012 at 17:14:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Problema botezului a fost arzatoare pentru inima mea. Simteam nevoia sa fac un legamant cu Dumnezeu, marturisindu-mi credinta in jertfa Mantuitorului, murind fata de pacat si nascandu-ma pentru o viata noua (vedeti Romani 6:2-14). Eram in stare sa fac acest legamant (constient si responsabil ) cu Dumnezeu in orice biserica (chiar daca nu-i impartaseam doctrina). Apoi, voiam sa-mi vad de drum cautand doar la caile Domnului (care sunt aratate in Sfanta Scriptura).
Din fericire, Dumnezeu mi-a scos in cale o biserica a carei doctrina o consider biblica. Am facut legamant cu Dumnezeu (prin botez) in aceasta biserica, a carui membru am devenit si am ramas. Cam astea sunt "beneficiile" botezului pentru mine. P.S. Cand am spus ca am murit fata de pacat, sa nu se inteleaga ca as fi un neprihanit (doar sangele Domnului imi poate da neprihanirea). Sa se inteleaga ca am declarat razboi pacatului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-a venit din senin aceasta nevoie sau ati ascultat vreun "pocait" care v-a dat de inteles ca nu erati in Biserica adevarata si ca trebuia neaparat sa va botezati din nou ca sa va nasteti la o viata noua? Vedeti, in acest moment al ravasirii psihologice create de sectari vi se cere tam-nesam sa va botezati ca sa va nasteti din nou. De ce nu ati consultat un preot in acele momente? V-ati lasat dus de nas de un neica nimeni care s-a trezit peste noapte apostol si v-a cuprins frica: ati lucrat influentat fiind de frica! Adica irational! Si veniti sa ne acuzati ca bebelusii nostri sunt botezati fara a avea ratiune? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu credeti ca ar fi bine sa nu va lansati in teorii nefondate? Asa cum sunt acum asa am fost si in momentul alegerii mele de a ma boteza in BAZS. Dau cumva impresia unui ravasit psihic? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|