Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Problema e destul de simpla
|
Stiu ca este destul de simpla, dar dvs. o complicati. Simplu: exista o mare diferenta intre modul dvs. de manifestare si roada Duhului Sfant (asa cum ne este aratata in Scriptra - ex: Galateni 5:22,23). Mai puteti spune ca sunteti calauzit de Duhul Sfant (asa cum afirmati intr-o postare anterioara).
Citat:
Tu crezi ca copiii nu au nevoie de Duhul Sfant?
|
Niciodata nu am crezut asa ceva.
Citat:
Auzi, mistretule, ce spune in porunca? Spune cumva sa fie botezati toti in afara de copii?
|
Porunca nu spune nimic nici despre copii, nici despre oameni maturi. Spune simplu:
"si le-a zis: Mergeti în toatã lumea si propovãduiti Evanghelia la toatã fãptura. Cel ce va crede si se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi."(Marcu 16:15-16)
Clar si simplu: botezul este conditionat de credinta celui care se boteaza. " Uite apa. Ce ma impiedica sa fiu botezat?"
"Daca crezi se poate".(Fapte 8:36,37).
Citat:
Asta echivaleaza cu ipoteza ca acesti copii devin oameni doar de la o anumita varsta in sus!!! INCREDIBIL CE ABERATII PUTETI EMANA!!
|
Dupa logica dvs., asa o fi. Dupa "logica" Domnului Iisus Hristos, este total diferit:
"Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci Imparatia Cerurilor este a celor ca ei". (Matei 19:14). De retinut ca
Domnul Iisus Hristos facea referire la niste copilasi nebotezati.
Citat:
Sunt copii la ortodocsi care au trecut peste intrebarile tale de nivel mediocru.
|
Atunci cum se face ca marea majoritate a celor maturi nu stiu raspunde la intrebari extrem de simple? (Ex: se blocheaza total daca ii intrebi ceva despre inviere- despre care marturiseste si Crezul).