![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Din modul in care a fost justificat (oficial) proiectul nu transpare decat megalomanie si o proasta constientizare a problemelor spirituale, reale, ale romanilor.
O fi poate si un alt motiv binecuvantat, ascuns ..cine stie. Anul trecut, fiecare parohie a fost somata sa doneze o anumita suma. Au primit cate un chitantier care trebuia sa-l umple, binenteles netaindu-se chitanta pentru mai putin de x ron (nu am retinut suma). Si presiuni sunt sigur ca sunt si vor mai fi pentru ca de buna voie, nu va dona mai nimeni. Sunt curios in schimb cati care fac apologia proiectului au donat si cat. |
|
||||
|
||||
![]()
Vrem Catedrale extrem de somptuoase,dar totusi invatamantul,cu el ce facem? Clar ca buna ziua,seminariile liceale nu sunt destul....Este nevoie si de ciclul primar si gimnazial.
Inaltii prelati ai bisericii ar trebui sa inteleaga acest aspect.Sunt oameni cu multa carte,masterate,doctorate,etc. Pai asa incurajeaza educarea elevului inca de mic in spirit ortodox? cu 1 ora de religie pe saptamana,etc? Hai sa fim seriosi.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Deci: de ce nu deschideți o școală ?
|
|||
|
|||
![]()
Nu are rost sa ne ascundem dupa deget - invatamantul public/laic e un dezastru.
Atat ca si calitate a invatamantului cat si ca disciplina. Despre locul pe care il ocupa latura moral-religioasa si chiar practica nu mai vorbim. Invamantul este calea prin care Biserica se poate implica in societate si face o diferenta reala fara a se amesteca in mizeria luptei politice. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biserica nu construieste scoli ?? Am inteles ca sunteti Romano-Catolic.Pai dupa stiinta mea,ca sa dau exemplul meritoriu de altfel al Bisericii Catolice,mai toate scolile catolice (de la nivel de gradinita pana la universitati) din Occident sunt construite si sponsorizate din fonduri private ,donatii ale credinciosilor cat si fonduri ale bisericii ! Noi aici vorbim strict de scoli private |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Când spuneți "Biserica", nu asta înțelegeți, în fond: preoți și laici ? Preoții, în frunte cu înalții prelați, fac destule: ei învață Sfânta Doctrină, ei administrează Sacramentele, ei conduc poporul credincios spre mântuire. Dar laicii, nu au și ei slujirea lor ? Eu cred că întemeierea de școli și alte așezăminte (altele decât cele rezervate cultului) reprezintă minister laic. Sau minister călugăresc. În niciun caz minister sacerdotal. Părerea mea, nu mi-o luați în nume de rău.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt eu am căutat un topic despre școli din alte motive, dar iată că am dat în altele, și acum m-am întristat... |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar daca nu ar fi somati oamenii sa dea bani, ar fi destui care sa doneze, sunt sigura de treaba asta. Insa, nu prea cred ca ar dona lunar sau o anumita suma. Asta defapt nu mai este donatie, ci e ca si cum platesti o taxa sau o rata. Nu e vina preotilor parohi, caci si ei au primit ordin de sus. Nu puteau sa faca si ei o catedrala mai mica si cu mai putin aur?
![]() Abonamente la ziarul Lumina? Interesant. Dar de ce trebuie? Daca eu nu vreau sau nu imi place acel ziar, de ce sa imi fac abonament? Mie de exemplu imi place revista Familia Ortodoxa ptr. ca contine articole f.interesante, si ortodoxe, dar si legate de problemele cu care ne confruntam noi astazi. Una e sa recomanzi, alta este sa impui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate fi cineva mai jos din lantul educational, nevazut de publicul larg, insaracinat cu treburi administrative care inseamna si o anumita putere deloc formala de a pune presiuni, exploatand ceea ce poate fi si o hiba a ortodoxiei: ascultarea neconditionata (sau poate nu e o tocmai o hiba, dar e dificil de pus corect, dinamic, in practica). Ex. secretari a unor episcopi, protopopi, secretari de protopopi, etc. Nu-i cunoastem, dar uneori deciziile lor ajung material de presa de scandal (rareori insotite si de numele celor cu adevarat vinovati) si in mod sigur, sunt si altele care merita sa ajunga dar nu mai ajung pentru ca cei loviti mai au pe deasupra si taria de caracter de a nu face prea multe valuri.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 28.05.2013 at 16:32:09. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoli ortodoxe | iana | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 27.10.2013 23:04:36 |
Poezii Ortodoxe pentru Android | Carmen FUNIERU | Resurse ortodoxe on-line | 9 | 01.06.2012 11:52:30 |
-3 scoli | + 1 biserica | suntneutru | Generalitati | 57 | 21.01.2010 16:35:43 |
concur clasele I-IV | adichi79 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 18.02.2007 14:36:35 |
|