![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ati putea da ceva amanunte (concret) asupra programei de la acele scoli ortodoxe din Ucraina sau Rusia, a caror model doriti sa fie luat?
Ce materii se fac acolo, cate ore si ce pregatire (pentru ce) li se asigura. Ca eu totusi nu m-am lamurit. Nu este clar. Doriti scoli in care sa fie copiii pregatiti pentru profesii religioase? Sau sa fie in organizarea, pendenta unei biserici/manastiri? Seminariile sunt licee pentru pregatit preoti si alte profesii din domeniul religios. Inainte vreme existau scoli (chiar cu internate) sub ingrijirea/administrarea maicilor. Adica se faceau ore normale, cu profesori laici, dar in rest totul era in organizarea maicilor, ore de religie, rugaciuni, mers la biserica etc. Se invata lucru manual, gospodarie, bune maniere. Alea era insa scoli pentru fete mai ales. Si nu le pregatea pentru vreo scoala. Pe vremea aia. Astfel de scoli faceau de ex. parintii nostri. Se numeau - pension de fete. Nu stiu cum era pentru baieti. Mai recent au existat in unele tari, tot asa, scoli cu internat, ingrijite de maici. Pentru copii orfani, sau semi-orfani (mame singure care lucrau) si etc. Asta doriti? Inteleg si aprob necesitatea de a invata gospodarie, bune maniere, religie in scoli. Dar pentru asta trebuie scoase ore si materii din alte domenii, pentru ca altfel nu se poate, devin prea multe ore de scoala pe saptamana. Si precis nu se va mai face informatica (f.utila in ziua de azi), biologie, limbi straine, sport, chimie, fizica. Materiile de stiinte naturale nu sunt compatibile cu biserica. Trebuie gandit f.bine. Dupa astfel de scoli copiii vor avea anumite deprinderi si cunostinte deosebite, dar nu vor fi pregatiti pentru un liceu care sa le asigure o profesie, sau pentru o facultate. Copiii vor merge intr-o anumita concurenta la licee si s-ar putea sa nu faca fata. Stiu ca exista in Bucuresti o scoala catolica, pe langa Sf. Iosif. Poate se pot culege informatii de acolo si de la parintii acelor copii, ca sa vedeti cam cum se descurca acei copii mai departe. Nu mi-e clar ce anume se asteapta de la astfel de scoli.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoli ortodoxe | iana | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 27.10.2013 23:04:36 |
Poezii Ortodoxe pentru Android | Carmen FUNIERU | Resurse ortodoxe on-line | 9 | 01.06.2012 11:52:30 |
-3 scoli | + 1 biserica | suntneutru | Generalitati | 57 | 21.01.2010 16:35:43 |
concur clasele I-IV | adichi79 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 18.02.2007 14:36:35 |
|