Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.10.2012, 14:25:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Ce-ar fi sa te opresti din a spune tu cine si ce e fiecare? Ce tot pui etichete, cine te-a solicitat sa pui persoane intregi in borcan?
Nu pricepi ca asta e un comportament antisocial (crestine!), o apucatura urata? Unul din cele mai josnice niveluri ale agresivitatii primare (iubitorule de aproapele!).
Ti s-a tot explicat, ai tot fost rugat. Inceteaza cu etichetarile, daca mai ai un strop de buna cuviinta!
Nu stiu despre ce vorbesti, cred ca ai inceput sa exagerezi foarte tare. De cand esti pe forum nu ai citit ca Dumitru a spus chiar el ca nu e credincios? Eu i-am facut chiar un compliment spunandu-i ca e agnostic, nu ateu (definitia e in DEX). Te-am rugat pe celalalt topic sa nu mai avem un dialog, poti te rog sa nu-mi mai comentezi mesajele de acum incolo?
Vechi 15.10.2012, 14:33:31
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Te-am rugat pe celalalt topic sa nu mai avem un dialog, poti te rog sa nu-mi mai comentezi mesajele de acum incolo?
Și uite așa, ușor ușor, vei ajunge să nu mai accepți dialogul decât cu cei care sunt de acord cu tine.

Cred că domnul Ioan Cezar este cel mai calificat să ne spună ce diagnostic sugerează un asemenea simptom.
Vechi 15.10.2012, 15:24:34
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Nu stiu unde sa pun link-ul de mai jos. Urmariti-l, va rog.
S-a intamplat in 1976 cand echipa exploratorului Jean-Pierre Dutilleaux a intrat pentru prima oara in contact cu tribul Toulambis(Papua, Noua Guineee). Prima data cand doua civilizatii separate aveau sa intre in contact una cu cealalta. Camera imortalizeaza neincrederea, scepticismul, teama si mai apoi curiozitatea...
Un crampei din istoria umanitatii!
http://www.videoman.gr/7402
Domnule Mosh-Neagu ma bucur ca ati adus si dvs in atentie acest documentar deosebit de important din punct de vedere antropogenetic filocalic.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=611
Aborigenii din jungla amazoniana: prima intalnire cu "omul modern" "civilizat".
http://www.youtube.com/watch?v=xd0I1...eature=related
Consider ca acest film confirma afrimatia invataturii filocalice: "omul este animal indumenzeit".

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 15.10.2012 at 15:38:33.
Vechi 15.10.2012, 15:32:23
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ce înțelegi prin " credinta are ca scop cognitia"?
Credina are ca scop cognitia (cunoasterea, relationarea personala cu) Domnul Iisus Hristos.
"Noi am crezut si am CUNOSCUT ca TU esti Hirstosul, Fiul lui Dumnezeu cel viu" Ioan 6
"Demult auzisem vorbindu-se despre TINE insa acum Te-a cunoscut ochiul meu, de aceea ma smeresc pocaindu-ma in sac si cenusa" Iov 42

Doar cel ce il cunoaste pe Hristos poate ramane langa EL, intru EL. Deci credinta nu are un scop in sine ci scopul credintei este cunoasterea inechivoca a Sfintei Treimi.

Si "dracii cred si se cutremura" (Iacov 2) dar ei nu cunosc pe Hristos ci doar il stiu.

Credinta "oarba" cu tendinte "extremiste" "fanatice" de tip fariseu, saducheu... nu este de folos, dimpotriva nu poate aduce roada si nici cunoasterea lui Dumnezeu. De aceea Hristos Iisus insusi spune "vai voua"... celor care inchideti calea cunoasterii lui Dumnezeu intru iubire.
Din nefericire si in Sfanta Biserica sunt multi cu cuget si comportament fariseu si saducheu care evident nu cunosc pe Hristos Iisus si harul Duhului Sfant...

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Vechi 15.10.2012, 15:34:06
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
diferența e că maimuța nu are Legea.
dacă ar fi judecate după Legea data oamenilor ...
Diferenta este ca ontologic maimuta nu poate conlucra cu harul Duhului Sfant, ca nu se poate hristifica... caci nu este chip al pecetii: Iisus Hristos.

Doamne ajuta.
Vechi 15.10.2012, 15:34:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Și uite așa, ușor ușor, vei ajunge să nu mai accepți dialogul decât cu cei care sunt de acord cu tine.

Cred că domnul Ioan Cezar este cel mai calificat să ne spună ce diagnostic sugerează un asemenea simptom.
De ce doresc sa raresc mesajele cu Cezar am explicat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=763
Userul catolic, care a initiat discordia, a venit sa-si admire realizarea. Si lucrarea demonilor este asemantoare.

Last edited by catalin2; 15.10.2012 at 15:37:37.
Vechi 15.10.2012, 21:55:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Cea mai buna solutie si crestineasca !

Citat:
De ce doresc sa raresc mesajele cu Cezar am explicat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=763
Userul catolic, care a initiat discordia, a venit sa-si admire realizarea. Si lucrarea demonilor este asemantoare.
Mosul de pe forum a postat o ruga de folos , iar atunci cand cineva ne tulbura intr un fel sau altul , in loc sa-i raspundem cu nervi si suparare postam :
"Doamne, da-i sanatate, intelepciune si mantuire robului tau, cutare, si iarta-ma pe mine nevrednicul ca iar m-am lasat tulburat, in loc sa inteleg ca toti suntem rodul mainilor tale. Iar daca eu inteleg aceste lucruri, iar el nu, nu el e de vina, ci eu, Doamne. Macar el are o scuza fiindca nu pricepe, dar eu ce scuza am cand pe toate le fac din mandrie si proprie vointa? Iti multumesc, Doamne ca mi-ai scos in cale astfel de oameni prin care sa ma pot indrepta eu, pacatosul si mai ales ca tu chiar vrei ca eu sa ma mantuiesc, dar eu indaradnicul, ma tot razvratesc impotriva oranduielilor tale!"

Last edited by cristiboss56; 15.10.2012 at 22:01:18.
Vechi 15.10.2012, 23:05:49
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mosul de pe forum a postat o ruga de folos , iar atunci cand cineva ne tulbura intr un fel sau altul , in loc sa-i raspundem cu nervi si suparare postam :
"Doamne, da-i sanatate, intelepciune si mantuire robului tau, cutare, si iarta-ma pe mine nevrednicul ca iar m-am lasat tulburat, in loc sa inteleg ca toti suntem rodul mainilor tale. Iar daca eu inteleg aceste lucruri, iar el nu, nu el e de vina, ci eu, Doamne. Macar el are o scuza fiindca nu pricepe, dar eu ce scuza am cand pe toate le fac din mandrie si proprie vointa? Iti multumesc, Doamne ca mi-ai scos in cale astfel de oameni prin care sa ma pot indrepta eu, pacatosul si mai ales ca tu chiar vrei ca eu sa ma mantuiesc, dar eu indaradnicul, ma tot razvratesc impotriva oranduielilor tale!"
In cazul lui Cezar chiar ma rog pentru el de cateva luni, dar asta e, dupa disputa cu tine nu s-a mai comportat rezonabil.
Vechi 16.10.2012, 00:08:19
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
In cazul lui Cezar chiar ma rog pentru el de cateva luni, dar asta e, dupa disputa cu tine nu s-a mai comportat rezonabil.
Iata o observatie de finete...
Sunt de acord cu remarca, multumesc pentru feedback.
Vechi 16.10.2012, 05:49:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Iata o observatie de finete...
Sunt de acord cu remarca, multumesc pentru feedback.

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45