![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
ce înțelegi prin " credinta are ca scop cognitia"?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dacă ar fi judecate după Legea data oamenilor ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce se mai grabesc unii oameni sa traga concluzii definitive in cestiunile stiintifice, nebagind de seama ca oamenii de stiinta sunt mereu scrupulosi si relativ neincrezatori in propriile lor sisteme cognitive, care raman mereu deschise la nou, la imbunatatire sau schimbare uneori radicala. Deschise, in definitiv, mereu la aportul insusi al lui Dumnezeu! Un om de stiinta patimas si incapatinat sa demonstreze pana in panzele albe ca el si numai el detine "adevarul" nu e om de stiinta, ci nebun de balamuc. Cum de nu pricep asta cei ce contempla de pe marginea stiintei, nu imi dau seama... Cum nu intelegem ca stiinta omeneasca este mereu o cunoastere aproximativa, indiferent de stralucitoarele ei dovezi si aplicatii practice, ingaduite sau de-a dreptul facute posibile de Insusi Dumnezeu Creatorul si Proniatorul. Probabil cei fara "organul tainei" sunt incapabili, dominati fiind de "organul tinei", sa vada in cunoasterea stiintifica un reflex al dorului de Dumnezeu, fara de care nu exista de fapt nici un strop de viata duhovniceasca nicaieri sub soare. Last edited by ioan cezar; 14.10.2012 at 18:17:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Ehee, sunt multe altele care ar fi de vazut si auzit... Dar e mai confortabil sa ramanem inchisi in turnuletul nostru de comoditate si iluzii. Ne protejeaza de frica inceputului explorarii necunoscutului.) Tudor mi-a zis (si ia drept cadou pentru tine vorba asta) ca "Tati, fricosii de a intra in jungla au frica si la rugaciune... nu ajung prea departe... Si mie mi-a fost frica prima data cand am urcat si nu mai stiam unde sunt, dar am fost linistit dupa aceea..." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
majoritatea ateilor sunt agnostici. chiar dacă ei se cred atei 100%. consider ca necredinta nu este un afront. pentru mine este o continuă căutare. chiar dacă unii mă consideră anti-religios. poate sunt. dar așa cum spui, un om trebuie să fie deschis cercetării. ieri mă gândeam să caut un profesor de la care să învăț gramatică muzicii psaltice. nu stiu dacă o s-o fac. dar mi-ar place. dar dacă îmi apar concluziile la care am ajuns până acum și sunt acid, uneori, în comentarii, nu desconsider pe nimeni. fiecare are dreptul la părerea lui, oricât de greșită mi s-ar părea. și o respect, chiar dacă o neg. ufffff, iar am bătut câmpii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu pricepi ca asta e un comportament antisocial (crestine!), o apucatura urata? Unul din cele mai josnice niveluri ale agresivitatii primare (iubitorule de aproapele!). Ti s-a tot explicat, ai tot fost rugat. Inceteaza cu etichetarile, daca mai ai un strop de buna cuviinta! Last edited by ioan cezar; 14.10.2012 at 22:33:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte bine! Onestitatea e o insusire virtuoasa iar eu iti multumesc pentru deschidere. In sfarsit un om nu se ascunde dupa o masca pioasa si jegoasa. Eu cred ca si tine in cautare continua, chiar daca am deja certitudinea personala ca Dumnezeu m-a miluit deschizindu-mi ochii spre El, in Biserica. Ma straduiesc sa devin ceea ce sunt, adica crestin ortodox. Dar imi e greu din pricina vechilor obisnuinte lumesti si sunt inca foarte usor de iritat cand intalnesc nesimtirea si prostia aroganta. Ceea ce e un mare defect al meu, nu o virtute. Ar trebui sa ma ocup mult mai serios de mine, pe linia grea a umilintei, dar nu stiu cum sa suport jigodiile dovedite, caracteropatii... La mine in cabinet stiu cum sa fac, insa in afara imi e tare greu. Jigodiile ma infurie teribil. Nu mai pot vedea pe Dumnezeu in ei, parca sunt cu totul schimonositi si dedati rautatii... In fine, e problema mea grava. Muzica psaltica se poate invata, desigur, sunt materiale destule (carti, CD-uri cu lectii elementare si apoi mai dificile etc.). Gasesti sprijin la facultatea de Teologie precum si la cantaretii din biserici, daca voiesti cu adevarat sa incepi. Succes! E minunata muzica psaltica... Last edited by ioan cezar; 14.10.2012 at 22:37:08. |
![]() |
Tags |
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CREATIE sau EVOLUTIE? | C.tin | Teologie si Stiinta | 550 | 30.09.2017 17:36:17 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|