![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu a fost adventist sau nu e cu adevarat ateu? Ca in ceea ce priveste motivele pentru care din adventist a devenit ateu, e prea putin relevant, ceea ce a scris referitor la "Sola Scriptura" este perfect adevarat. Concentrati-va atentia asupra acestor aspecte si incercati sa dati un raspuns competent. Daca aveti. P.S. Putem discuta si motivele pentru care a parasit secta adventista. Se pare ca a divortat si nu a primit aprobare pentru re-casatorie? Este adevarat ca la adventistii de ziua a saptea exista o politie a divortului si mai si decat la catolici? Se fac excluderi in baza faptului ca cineva se recasatoreste fara aprobare din partea gruparii? Last edited by AlinB; 16.10.2012 at 18:41:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se fac excluderi in baza faptului ca cineva se recasatoreste, incalcand porunca Domnului Iisus Hristos (adica, se recasatoreste fara aprobarea lui Dumnezeu - sfindandu-L). "Eu însă vă spun că oricine îsi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, si ia pe alta de nevastă, preacurveste; si cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveste."(Matei 19:9) "Iar celor ce sunt căsătoriti, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: Femeia să nu se despartă de bărbat! Iar dacă s-a despărțit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot asa bărbatul să nu-si lase femeia."( 1 Corinteni 7:10). Nu cred ca este corect sa-i acuzati pe adventisti pentru faptul ca la ei nu se oficiaza curvia, cum se face in alte biserici (unde se oficiaza casatorii pentru persoane care si-au parasit sotul/sotia din alt motiv decat cel al curviei). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Biserica Adventista de Ziua a Saptea nu se ingaduie si nu se oficiaza curvia (asa cum se face in alte biserici). "Eu însă vă spun că oricine îsi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, si ia pe alta de nevastă, preacurveste; si cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveste."(Matei 19:9 - cuvintele Mantuitorului) Poate ne spuneti dvs. cum se numeste oficierea de casatorii pentru persoanele care si-au parasit partenerii de viata (din alt motiv decat curvia)? Daca tinem cont de poruncile Mantuitorului, un astfel de eveniment se poate numi "oficiere de curvie". Daca gresesc, va rog sa ma corectati. P.S. Si acest mesaj a mai fost postat, dar sters (iar userul banat). Daca adevarul supara, nu va razbunati pe cel ce il rosteste. Mai bine rezolvati problema. Last edited by cumatrul; 20.10.2012 at 07:17:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnu' "osutu'" vad ca v-ati ferit ca adventistul de tamaie sa raspundeti la ce zie fostul dvs. membru vizavi de "educatia Scripturistica" servita membrilor
"adunarii" dvs. Ce parere aveti, unde greseste? Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am înțeles aluzia, însă diavolul nu are nicio problemă să facă baie în aghiasmă și să fumeze tămâie. Eu am o problemă: dacă vreau să spun unde greșește, i-o spun personal nu pe acest forum. Am spus deja că-l cunosc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu e nimic nou, am observat-o si la altii care au parasit AZS, prezenta acolo lasa urme adanci si nu te pui pe picioare (spiritual vorbind) prea usor, dupa, unii poate, niciodata. Oricum, e o chestiune personala si nu ma intereseaza. Intrebarea era sa ne spuneti unde a gresit in parerile afirmate despre corectitudinea "Biblica" a doctrinelor care le vehiculati. Era un articol chiar atat de dificil, aveti nevoie sa va ajut cu un rezumat? E uimitor cum va dispare verva in fatza unor lucruri atat de simple. Last edited by AlinB; 20.10.2012 at 00:57:33. |
|
|||
|
|||
![]()
"trebuie"?!? Sugerați o spălare a creierului? Păi stimate domn, eu când am intrat în Biserica Adventistă m-am botezat ca om matur, nu ca bebeluș să nu știu în ce intru! Mai degrabă dumneavoastră ar fi cazul să vă documentați înainte de a face afirmații fără acoperire. Iar documentația s-o faceți la fața locului, nu din bârfele detractorilor.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
faptul ca v-ati botezat la adventisti ati facut-o in urma unor concluzii bazate pe o scanare superficiala a cultelor religioase la care ati avut acces; daca in zona de unde proveniti erau penticostalii in numar mare, acolo v-ati fi dus, dar iata ca adventistii au fost aceia carora le-ati trecut pragul, manat de frustrari si dominat de o ura nefondata fatza de ortodocsi si religia lor. ati dorit un "escape", si s-ar putea ca "writer" sa aiba dreptate cu privire la originea impulsului care v-a propulsat in bratele adoratorilor Ellenei White; nu a fost faptul ca monahismul ortodox e sub standarde ci propria dumneavoastra lupta cu sinele, ati dorit o noua identitate, saturat de vechea personalitate care va aducea frustrari (ati vrut sa fiti "cineva" iar cum in cadrul Ortodoxiei se practica umilinta, ati plecat de la noi pentru a va crea o noua imagine de data asta in randul adventistilor pe care i-ati cucerit usor cu farmecul dumneavoastra personal, iar aceasta imagine noua de lider v-a furnizat adrenalina necesara compensarii efectelor starilor depresive, de care nu ati putut scapa cand erati ortodox, deoarece nu ati invatat ce inseamna sa fii umil in Hristos, doreati ca toate reflectoarele sa fie centrate pe propria persoana, ceea ce in ortodoxism nu este posibil, doar in religii precum adventistii unde se favorizeaza cultul persoanei). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|