![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu faci confuzie între Tainele înființate de Mântuitor și ierurgiile bisericii. Adică sper că faci confuzie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Propun sa sa o lasam balta cu Tainele. Chiar este off topic. Si chiar nu mi se pare atat de important. Punctul meu era doar ca Biserica actioneaza haric si sfintitor in multe domenii, si ca un crestin botezat este si el purtator de har si poate, in spiritul Traditiei, sa incerce sa inteleaga unele lucruri care nu au fost toate neaparat scrise. De asta am zis de taine. Daca folosirea cuvantului taina deranjeaza, poti fgolosi alt cuvant (intr-adevar, mai potrivit aici). Darurile Duhului Sfant, de ex. (de care vorbeste sf. Pavel in 1 Corinteni 14 daca nu ma insel), ar fi poate mai la obiect. Multumesc pentru oferta. Daca ai o vesiune electronica trimite-o, cu placere. Iar eu iti propun sa te mai uiti si pe alte catehisme. De exemplu 'Dumnezeu este viu', facut de o echipa condusa de p. Cyril Qrgenti (dar nu scrie asta pe coperta), a fost tradus pe romaneste. Din pacate nu il am decat in franceza si numai pe hartie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Titlu/An/editura? |
|
||||
|
||||
![]()
Este vorba despre această carte. În plus, orice catehism de pe site-urile episcopiilor/arhiepiscopiilor e cvasiidentic.
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 19.10.2012 at 11:26:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Preia toate categoriile occidentale pentru a exprima adevaruri de credinta. Categorii care nu sunt conforme cu felul ortodox, filocalic, de a vedea lucrurile. Categorii rationaliste si reductoare. Este ca si cum mi-ai propune o imagine pioasa sentimentala in locul unei icoane traditionale. Speram ca BOR si-a facut un catehism mai conform cu Traditia parintilor intre timp. Mihalic, Eugen, Cezar, de ce ma lasati singura in discutia asta? ![]() ![]() Si voi credeti ca Marturisirea de credinta in chestiune este chintesenta ortodoxiei? Ghinionul meu ca sunt bolnava si stau acasa in loc sa ma duc la scoala si sa uit forumul.. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si din nou, ce este rau in a sistematiza credinta? Un sfant nu are nevoie de catehism sau sa i se spuna ca Sf. Biserica are 7 Sf. Taine, si acestea sunt: ... . Dar unui copil sau unui om obisnuit ii este mai usor sa inteleaga ca Dumnezeu isi revarsa harul in multe feluri in lume, dar felul cel mai vizibil prin care Dumnezeu lucreaza in Biserica este prin ceea ce Biserica defineste ca cele 7 Sf. Taine. Asa a creat Dumnezeu creierul omenesc: sa se ghideze dupa categorii, si are o tendinta naturala sa formeze categorii si sa sistematizeze. O sti Dumnezeu de ce. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu se fie puse la rangul de teologie care isi ajunge ei insasi. Pericolul este mare. Nu prea vad de ce pictura traditionala a icoanelor ar avea ceva cu scolastica. Totusi, exista libertate si in aceasta pictura. Nu exista doar un singur tip. Dar iuntr-adevar, uneori este vazut cam rigid canonul picturii icoanelor. Poate deveni o problema.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/liturgi...ive-70670.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot un articol pe aceasta tema a Mitropolitului grec: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...erica-primara/ "În sfârșit, părerea că în Biserică predomină o dublă ecleziologie – primară și ulterioară – aparține așa-numitei „teologii postpatristice”, adică o părere preluată de la protestanți și de la unii ortodocși, care încearcă astfel să nege învățătura Părinților, cultul Bisericii, tradiția isihastă și, desigur, monahismul. Și este surprinzător, într-adevăr, faptul că se operează o protestantizare a teologiei ortodoxe prin elogierea interpretării protestante de către teologii și filosofii care împărtășesc pozițiile de mai sus, prin subminarea Tradiției patristice, bisericești, isihaste, de dragul unei „ecleziologii primare”, care se referă la dumnezeiasca Euharistie, la Împărăția lui Dumnezeu și se sprijină doar pe texte ale Vechiului Testament. Pentru că, după cum se vede limpede, este vorba de o malignitate eretică protestantă care a intrat în organismul unor membri ai Bisericii și nu trebuie să devină o tumoare malignă în Biserică, care să atace organismul acesteia." |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|