![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
A propos de anihilationisti, sa va zic ceva savuros: in satul ardelenesc al tatalui meu sunt, in genere, doua comunitati religioase: ortodocsi si baptisti. "Fruntea satului" e reprezentata de un grup de cateva zeci de oameni, din ambele comunitati, cei mai harnici si intreprinzatori. Bun. La extrema celaalta, aia care consta in a lenevi si sorta paduchii la lumina lumanarii, sunt, bineinteles, ciorile si un...iehovist, decare faceam misto cu totii, chiar si noi copiii. "Avrame, ma, cati martori sunteti ma, osutapatrsutatrudemi sau milioane? Ca-n satu' nost esti tu, ma. V-o luat Dumnezo ca martori la procesu' cu dracu', sau cum ma? Bistos ca va mantuiti tati martorii, asa ziceti voi? Va ia cu farfuria zburatoare?" si alte discusuri in nimicitorul umor taranesc al truditorului care nu crede in vorbe. Ala, care isi batea nevasta pe chestii de "devieri doctrinare" imaginare, si care traia din munca cu ziua prin sat, habar nu avea nici ce sa rapunda, nici de ce e iehovist, nici...nimic. Deopotriva ortodocsii si baptitisti cadeau de acord ca iehovistii sunt evident si extrem de spalati pe creier (bine, termenul taranesc si ardelenesc era altul, nu pot sa il scriu pe forum, cu toata slobozenia mea de limbaj). Deci, cam asta e portretul-robot al anihilationistului in societatea roamneasca, cel putin in ce mai are ea inca sanatos (unele medii rurale si forumuri ca acesta). Daca si colega Doriana, neoprotestanta de confesiune penticostala (desi adve sunt para-crestini, deci nici neope nu sunt, iar penti sunt singurii neope apropiati de Biserica Primara prin faptul ca pun in centrul lor doctrinar un miracol al NT, anume chiar intemeierea Bisericii, dar asta e alt subiect) a remarcat faptul ca adve iti da cu sabatul in ureche la trei minute de cum te vede, iti dai seama...pai nu zic eu bine"drone"? Adica au un automatism si o impietrire a reactiilor pe teme metafizice (cum excelent zice Delia, au organul metafizic lipsa) care mie imi evoca ceva mai primitiv si rigid chiar decat prima masina de calcul invantata de Norbert Wiener. Cu ei nu am nimic ca si frati umani; uneori colegul 99 are un umor de calitate, desi, privind prin/dupa dogme, e aproape de blasfemie cam des.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu cand i-am zis lu' colegu' "osutu'" ca pentru ei Sabath -ul e tema centrala, ma facea ignorant, ca nu stiu eu ce e mai important la ei. Ce drone, astia is struti, vad numai ce vor sa vada, cand nu le mai place ce vad, s-o taiat firu'. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Important si interesant: cei care sunt de acord cu ceea ce spune Catehismul Ortodox, referitor la valabilitatea legilor VT, sunt adventistii. Ortodocsii nu sunt de acord (cel putin asta o demonstreaza cei de pe acest forum). P.S. Acest mesaj a mai fost postat si ieri, de userul moromete. Mesajul a fost sters si userul banat. De ce oare? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar pe acest topic, moromete intreba de ce nu sunt pazite poruncile, iar Delia modifica intrebarea si deviaza discutia strict spre sabat. Dupa toate acestea, adventistii sunt considerati fixisti. Ce ziceti, deschidem o discutie despre fagaduintele Mantuitorului (adevarata si singura noastra nadejde – esenta credintei crestine)? Sunt sigur ca o sa spuneti “nu”. P.S. Acest mesaj a mai fost postat (sub alta formulare) de userul moromete. Mesajul a fost sters si userul banat. Despre asta ce aveti de spus? Caci, dupa cum se vede, dvs. si alti forumisti (Alin, Iluminatul, Delia, Theodor, etc) sunteti buni de flecareala mincinoasa. Va ofer ocazia sa flecariti despre ceva adevarat. |
|
||||
|
||||
![]()
Ați auzit mă? Executarea!
|
|||
|
|||
![]()
Dragos, ce transmite drona, ca e vreo legatura intre invataturi eretice sambetiste si fagaduinte Dumnezeiesti?! Pai mai degraba pot tine un curs despre legatura intre flatulenta de colembola si proportia gazelor rare pe Jupiter. Cu multa placere, mai ales ca pana si cele enumerate pot avea o legatura logica, sa zicem, dar sus-numitele erezii cu ce a zis Dumnezeu...absolut nici una!!!
Cumetre, las-o balta. Wtf, voi nu aveti simtul ala, zis al proportiilor, sau cum s-o fi chemand, care iti spune, fara cuvinte, uneori chiar fara expresii faciale, cand esti "binevenit" sau, dimpotriva "hai, valea" dintr-o grupare umana? Tu ai obiceiul sa mergi la conferinte, petreceri, discutii, etc. neinvitat?!! Pricepi, sau teba sa invat Assembler, Pascal si Khitana ca sa iti explic?! Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 19.10.2012 at 15:25:54. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu zic să începi a învăța!
|
|||
|
|||
![]()
Assembler si altele de fel, da. Chiar am nevoie, caci la programare sunt slab.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dati-mi voie sa anticipez: nu veti avea curajul sa aduceti in discutie fagaduintele Dumnezeiesti de teama sa nu se afle ca se bata cap in cap cu fagaduintele bisericesti (aici intrand si fagaduintele bisericii din care faceti parte dvs.). Ce ziceti? Lasam palavrageala asta emfatica si trecem la lucruri adevarate? Am nimerit intr-o grupare umana? Pai, de ce nu va comportati ca niste oameni. Eu am intrat si nu mi-am depasit patratica ("secte si culte"). Nu credeti ca ar trebui sa ma primiti cu flori (virtuale) si urari de bun venit, cum fac niste oameni adevarati? |
|
||||
|
||||
![]()
Florile de mină-s bune?
![]()
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|