Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.10.2012, 14:19:15
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

A propos de anihilationisti, sa va zic ceva savuros: in satul ardelenesc al tatalui meu sunt, in genere, doua comunitati religioase: ortodocsi si baptisti. "Fruntea satului" e reprezentata de un grup de cateva zeci de oameni, din ambele comunitati, cei mai harnici si intreprinzatori. Bun. La extrema celaalta, aia care consta in a lenevi si sorta paduchii la lumina lumanarii, sunt, bineinteles, ciorile si un...iehovist, decare faceam misto cu totii, chiar si noi copiii. "Avrame, ma, cati martori sunteti ma, osutapatrsutatrudemi sau milioane? Ca-n satu' nost esti tu, ma. V-o luat Dumnezo ca martori la procesu' cu dracu', sau cum ma? Bistos ca va mantuiti tati martorii, asa ziceti voi? Va ia cu farfuria zburatoare?" si alte discusuri in nimicitorul umor taranesc al truditorului care nu crede in vorbe. Ala, care isi batea nevasta pe chestii de "devieri doctrinare" imaginare, si care traia din munca cu ziua prin sat, habar nu avea nici ce sa rapunda, nici de ce e iehovist, nici...nimic. Deopotriva ortodocsii si baptitisti cadeau de acord ca iehovistii sunt evident si extrem de spalati pe creier (bine, termenul taranesc si ardelenesc era altul, nu pot sa il scriu pe forum, cu toata slobozenia mea de limbaj). Deci, cam asta e portretul-robot al anihilationistului in societatea roamneasca, cel putin in ce mai are ea inca sanatos (unele medii rurale si forumuri ca acesta). Daca si colega Doriana, neoprotestanta de confesiune penticostala (desi adve sunt para-crestini, deci nici neope nu sunt, iar penti sunt singurii neope apropiati de Biserica Primara prin faptul ca pun in centrul lor doctrinar un miracol al NT, anume chiar intemeierea Bisericii, dar asta e alt subiect) a remarcat faptul ca adve iti da cu sabatul in ureche la trei minute de cum te vede, iti dai seama...pai nu zic eu bine"drone"? Adica au un automatism si o impietrire a reactiilor pe teme metafizice (cum excelent zice Delia, au organul metafizic lipsa) care mie imi evoca ceva mai primitiv si rigid chiar decat prima masina de calcul invantata de Norbert Wiener. Cu ei nu am nimic ca si frati umani; uneori colegul 99 are un umor de calitate, desi, privind prin/dupa dogme, e aproape de blasfemie cam des.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 16:13:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Daca si colega Doriana, (..) a remarcat faptul ca adve iti da cu sabatul in ureche la trei minute de cum te vede, iti dai seama...pai nu zic eu bine"drone"?
Aha, poftim, si altii ...
Si eu cand i-am zis lu' colegu' "osutu'" ca pentru ei Sabath -ul e tema centrala, ma facea ignorant, ca nu stiu eu ce e mai important la ei.

Ce drone, astia is struti, vad numai ce vor sa vada, cand nu le mai place ce vad, s-o taiat firu'.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 14:09:33
cumatrul cumatrul is offline
Banned

Data înregistrării: 19.10.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pardon, observa contextul impus de colegul matale in cele ale "spiritului profetic", pe urma vino cu un raspuns.

P.S.
Esti invitat sa comentezi si tu ce zicea fostul vostru coleg despre ce si cum e de fapt cu scriptareala la adventisti (merge la o adica si la neoprotestanti in general).
Partea aia am vazut ca ai sarit-o.
E prea greu de mestecat?
Am raspuns punctual, fara sa denaturez contextul. Daca doriti un raspuns, in context, concis si limpede, va sugerez sa cititi Catehismul Ortodox, cap. Legea Morala (se gaseste chiar sub nasul nostru, aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html). Veti vedea care legi VT s-au desfiintat sau sunt implinite prin lucrarea Mantuitorului si care legi VT raman valabile.

Important si interesant: cei care sunt de acord cu ceea ce spune Catehismul Ortodox, referitor la valabilitatea legilor VT, sunt adventistii. Ortodocsii nu sunt de acord (cel putin asta o demonstreaza cei de pe acest forum).

P.S. Acest mesaj a mai fost postat si ieri, de userul moromete. Mesajul a fost sters si userul banat. De ce oare?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 14:10:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Este posibil ca dupa inca vreo 150 pagini discutia sa avanseze spre carnea de porc. Si dupa inca vreo 150 pagini se poate ajunge la ultima idee fixa a adventistilor, disparitia omului cu totul si cu totul dupa moarte. Dupa vreo 450 pagini, epuizandu-se toate ideile adventistilor, ciclul se va relua.
Adventistii au deschis discutii despre fagaduintele Mantuitorului (revenirea Sa, inviere, raplatire, etc) sau despre puncte comune de doctrina. Interesant este faptul ca astfel de discutii au fost inchise (blocate cu lacatel) imediat. Spre exemplu, topicul acesta http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13265 a tinut doar 14 pag. Apoi buf, inchis. Topicul acesta http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13012 a tinut doar 7(sapte) pagini. Apoi a fost inchis.

Iar pe acest topic, moromete intreba de ce nu sunt pazite poruncile, iar Delia modifica intrebarea si deviaza discutia strict spre sabat.

Dupa toate acestea, adventistii sunt considerati fixisti. Ce ziceti, deschidem o discutie despre fagaduintele Mantuitorului (adevarata si singura noastra nadejde – esenta credintei crestine)? Sunt sigur ca o sa spuneti “nu”.

P.S. Acest mesaj a mai fost postat (sub alta formulare) de userul moromete. Mesajul a fost sters si userul banat. Despre asta ce aveti de spus? Caci, dupa cum se vede, dvs. si alti forumisti (Alin, Iluminatul, Delia, Theodor, etc) sunteti buni de flecareala mincinoasa. Va ofer ocazia sa flecariti despre ceva adevarat.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 14:55:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ați auzit mă? Executarea!
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 15:20:17
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ați auzit mă? Executarea!
Dragos, ce transmite drona, ca e vreo legatura intre invataturi eretice sambetiste si fagaduinte Dumnezeiesti?! Pai mai degraba pot tine un curs despre legatura intre flatulenta de colembola si proportia gazelor rare pe Jupiter. Cu multa placere, mai ales ca pana si cele enumerate pot avea o legatura logica, sa zicem, dar sus-numitele erezii cu ce a zis Dumnezeu...absolut nici una!!!
Cumetre, las-o balta. Wtf, voi nu aveti simtul ala, zis al proportiilor, sau cum s-o fi chemand, care iti spune, fara cuvinte, uneori chiar fara expresii faciale, cand esti "binevenit" sau, dimpotriva "hai, valea" dintr-o grupare umana? Tu ai obiceiul sa mergi la conferinte, petreceri, discutii, etc. neinvitat?!! Pricepi, sau teba sa invat Assembler, Pascal si Khitana ca sa iti explic?!

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 19.10.2012 at 15:25:54.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 15:33:45
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Eu zic să începi a învăța!
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 15:47:21
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu zic să începi a învăța!
Assembler si altele de fel, da. Chiar am nevoie, caci la programare sunt slab. Limba Khitana e moarta demult, iar in limba de lemn mort adventa nu as vorbi nici beat.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 18:29:51
Banned

Implicit

Citat:
e vreo legatura intre invataturi eretice sambetiste si fagaduinte Dumnezeiesti?!
Nu este nevoie sa aduceti in discutie invatatura adventista. Deschideti dvs. o discutie despre fagaduintele Dumnezeiesti. Este foarte important ca aceste fagaduinte sa fie cunoscute asa cum le-a lasat Dumnezeu in Cuvantul Sau (Sfanta Scriptura).

Dati-mi voie sa anticipez: nu veti avea curajul sa aduceti in discutie fagaduintele Dumnezeiesti de teama sa nu se afle ca se bata cap in cap cu fagaduintele bisericesti (aici intrand si fagaduintele bisericii din care faceti parte dvs.).

Ce ziceti? Lasam palavrageala asta emfatica si trecem la lucruri adevarate?

Citat:
Cumetre, las-o balta. Wtf, voi nu aveti simtul ala, zis al proportiilor, sau cum s-o fi chemand, care iti spune, fara cuvinte, uneori chiar fara expresii faciale, cand esti "binevenit" sau, dimpotriva "hai, valea" dintr-o grupare umana?
Am nimerit intr-o grupare umana? Pai, de ce nu va comportati ca niste oameni. Eu am intrat si nu mi-am depasit patratica ("secte si culte"). Nu credeti ca ar trebui sa ma primiti cu flori (virtuale) si urari de bun venit, cum fac niste oameni adevarati?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 19:28:57
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Florile de mină-s bune?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32