![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu nu stiu ce intelege fiecare prin "ortodoxie", dar daca prin "crestinism" intelegem toti acelasi lucru atunci unirea credintei se refera la aderearea la crestinism. [....] Eu am replicat ca m-am lamurit cu religia si cu biserica, iar el mi-a raspuns: <Dar eu nu te-am trimis la biserica, eu ti-am urat sa il descoperi pe Hristos.>" [...] La un moment s-a ivit ocazia sa le spun ceva in genul: <<Numai Dumnezeu stie Adevarul.>> Si acum, atentie la raspunsul pe care ei l-au dat : <Ba nu. Ortodoxia este adevarul.>" Si va spun ca, asistand la aproape 2 ore de teologhisire intre ei, sunt convins ca intre ortodoxia mea si ortodoxia lor e o mare diferenta. Sau, pasajul urmator te-a facut sa ma consideri ecumenist!... Tragedia omenirii vine din aceea ca sunt destui cei care fac negot cu Harul lui Dumnezeu si cauta sa detina monopolul cunoasterii pentru "castig urat". Din cauza unora ca acestia sunt toate dezbinarile si galceava. Sau sa fie faptul ca mi-ai trunchiat mesajul si ai scos pasaje din context, ca sa demonstrezi ceva ce nu exista? Urat! Foarte urat! Despre ochiul rau care vede cele rele, ai auzit? Last edited by leonte; 14.11.2012 at 20:30:34. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca nu te superi, o sa iti dau un sfant, daca ai duhovnic vorbeste cu el. Am observat ca ii judeci aspru pe ceilalti (nu in acest mesaj, in aproape toate), de obicei asta se intampla cand cineva crede ca a ajuns aproape de sfintenie. Parerea mea e ca e bien sa vorbesti cu duhovnicul, daca vrei sa o iei in consideratie. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din punctul meu de vedere, grosul celor care isi zic ortodocsi, catolicii, protestantii, sectantii, etc. NU sunt crestini! Sunt turme pastorite de niste lupi in piei de oaie, fariseii vremurilor noastre. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca pentru tine ortodox= fie obedient BOR, fie obedient Stilistilor, pentru mine tu esti un roman ortodox nu crestin ortodox. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci, care e diferenta intre roman-ortodox si crestin-ortodox, dupa tine? |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 04:18:26 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
|
|