Citat:
În prealabil postat de DragosP
Scutește-mă te rog de predici d'astea sfornăitoare și sforăitoare, că la mine nu ține.
Caută mai întâi să-ți răspunzi la ultimele mele două întrebări din postul meu anterior.
|
Intrebarile tale fiind:
Citat:
Tu crezi că-L păcălești pe Hristos făcând "cununie" dar nebotezându-te?
|
Sunt botezat, deci intrebarea ta
nu are rost. A pune premiza ca botezul meu este valid sau invalid depinde de multe lucruri, intre altele fiind pus intr-un raspuns anterior al meu:
Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata
Daca Duhul Sfant e ceea ce ne motiveaza sa ne rugam, sa iubim aproapele, sa postim, probabil ca multi crestini il au, cu acceptul ortodoxilor sau nu. Daca Duhul Sfant poate fi doar la botezul ortodox, si cineva ce nu are "sansa" de a fi botezat ortodox, face totul doar din bunavointa, ca si cum as fi un ateu, probabil ca intrebarea nu numai ca e pe pozitia 3, dar nu trebuia pusa deloc.
Nu de alta, ca Iisus a zis, "Bunatate doresc, nu jertfa".
|
Deoarece se pare ca ai atacat "gramatica" si "traducerea" Scripturii, dar nu ai discutat paragraful anterior, se pare ca raspunsul l-am pus in intelegerea mea.
Citat:
Chiar atât de puțină judecată ai???
|
Despre ce parte? De a nu sti toate detaliile canonului ortodox - nefiind ortodox - si sa intreb daca un lucru e posibil sau nu? De a discuta optiunea si pozitia BOR asupra unui subiect? Daca e legata aceasta intrebare de intrebarea anterioara, daca iei raspunsul abia dat, intrebarea ta nu are fundament (logic). Esti inginer electronist, poti sa intelegi ca daca tai un circuit inainte, nu merge toata discutia.
Legat de secte si culte, am pus in primul post, ca prefer sa nu zic ca sunt sectant sau membru a unui cult, deoarece aceste cuvinte inseamna altceva:
Citat:
Buna ziua, sunt neo-protestant (prefer in locul de sectant, deoarece definitia ar insemna ca suntem separati dintr-o biserica, pe cand sunt ortodoxi ce sunt secte, prin ideea ca accepta traditii neaceptate in biserica mama, si nici de cult, deoarece nu avem un conducator ce conduce cu autoritate ceea ce credem)
|
Nu am zis la ortodoxi schismatici (desi unele ramuri din ortodoxie clar sunt!) deoarece ataca caracterul persoanei, fara a ataca punctele de vedere ale acestuia. Vezi aici:
Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata
|