![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Preferi sa crezi...As vrea si eu sa cred insa eu prefer sa caut.Nu trebuie sa existe o destinatie prestabilita,mergand poti afla oricand destinatia,poti gasi oriunde,ratacindu-te poti gasi chiar ceace cauti..
|
|||
|
|||
![]()
A fost o forma mai diplomata de a-i scrie lui Iustin. In crestinism Dumnezeu e in afara materiei create, in panteism (hinduism, etc.) divinitatea lor e in toate lucrurile.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si tu ai convingerea ca divinitatea exista in forma in care umanul o catalogheaza?
|
|||
|
|||
![]()
Numai in forma in care ni s-a revelat. Din cauza ca oamenii s-au departat de Dumnezeu din cauza pacatelor acestia nu mai puteau sa gaseasca singuri adevarul, asa ca au devenit idolatrii, inchinandu-se la zei. Domnul a revelat adevarul, mai intai lui Moise, apoi pana la Iisus si dupa aceea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Crede si nu cerceta. Cercetand poti afla. Ratacirile nu sunt egale cu cautarea. Nu gasesti ceva la intamplare decat intr-o forma abstracta. Concret e greu sa spui ca ai gasit la intamplare si mai ales ca ai gasit ce cautai.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin gandire rupta de inima, intr-adevar, nu pricepem nimic si riscam sa punem ghilimele acolo unde, de fapt, aflam ca, dimpotriva: cugetarea noastra lumeasca e cu ghilimele. Lucrurile duhovnicesti se cugeta duhovniceste, Seraphim... Domnul fie cu noi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crede si nu cerceta | anna21 | Despre Sfanta Scriptura | 343 | 04.01.2016 16:34:17 |
"Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 12:29:18 |
Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 14:08:26 |
cine crede in soarta ? | pocoo | Vrajitoria | 46 | 18.07.2011 21:09:02 |
Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 12:41:01 |
|