![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Apocrifele sunt cărți pretins sfinte, pe care Biserica nu le recunoaște ca inspirate și autentice și nu le admite în Sfânta Scriptură." Apocrifele au fost cartile neautentice care totusi erau semnate de pseudo-apostoli/pseudo-prooroci! Cu toate astea, CEA MAI MARE PARTE DIN SFANTA TRADITIE, de la sarbatorile Maicii Domnului (Nasterea, Intrarea in Biserica, Adormirea), pana la vietile anumitor sfinti biblici (Bunica Maicii Domnului -Sf. Miriam-, Sf. Ana, Sf. Ioachim, Sf. si Dreptul Iosif, vietile apostolilor, s.a.m.d.) sunt preluate de catre Parinti DIN apocrife (de pilda Evanghelia lui Iacov). Si in afara de apocrife, in Istoria Bisericii au existat nenumarate scrieri, paralele textului biblic. Hronografele si Sfanta Traditie sunt alcatuite de Sfintii Parinti si reprezinta informatiile preluate din alte surse (apocrife, istorice, revelatorii, s.a.), filtrate prin Scriptura si intarinte prin descoperiri dumnezeiesti. Daca esti ortodox si afirmi ca sunt "apocrife", fie esti paralel cu terminologia, fie ... nu esti ortodox. Oricum ai lua-o, afirmatia e o aberatie totala. Mi-ai aratat informatiile colaterale cu privire la Turnul Babel. Parintele Celopa le pomenea si am si o filmare despre Serpii Maicii Domnului din Grecia, facuta de cei de la Sihastria, unde este citit fragmentul mentionat de tine. Voi intari ceea ce Parintii au crezut si scris: elementele de mitologie au TOATE adevaruri in ele. De altfel se numesc "mitologie", "legende" din vremea "stralucitilor" liberi-cugetatori, atei, istorici comunisti si ceilalti de genul. La Sfintii Parinti (si vezi in Vietile Sfintilor) au existat si exista monstrii nevazuti, serpi uriasi, balauri terestrii sau acvatici (care sunt ascunsi astazi, au fost prezenti in antichitate si vor reveni la Judecata). Si pe picturile din bisericile vechi apar la scena judecatii astfel de dragoni si dinozaurii, dar si alte soiuri de animale uriase sau hidoase. Sunt catalogate drept taine, iar durerea este ca Sf. Parinti au fost cenzurati din punctul asta de vedere. Cu alte cuvinte, Biserica - astazi - exclude toate aceste aspecte. Pentru cei credinciosi, in vietile sfintilor apar marturii cum ca anumiti pustnici si asceti AU VAZUT astfel de creaturi. Pentru cei credinciosi inca exista Hronograful tradus in ruseste de Sf. Dimitrie al Rostovului (deci nu de vreun eretic). Pentru ceilalati sunt basme, fantasme, la fel ca cele din Vechiul Testament cu oameni purtati de ingeri, teleportari, pesti uriasi care inghit oameni, vrajitori, serpi transformati in toiege si toiege transformate in serpi, s.a.m.d. Uiti din nou ce spun Sf. Parinti: Grecii au luat de la Moise!!! (astronomie, elemente religioase, istorice, s.a.m.d.)
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
or fi luat doar ceea ce au vrut ei, grecii, ce le-a folosit lor și vicleniilor lor, dar cum crezi tu că oameni strălucitori în logică și în gândire n-au priceput ei logica din ceea ce a scris Moise în scripturi, în Facerea? Deci nu au luat nicidecum ce scrie în scripturi ci ce a fost de folos idolilor și 'zeilor' pentru a păcălii o gLume întreagă pe care a încercat s-o cucerească și s-o supună folosindu-se de toate mijloacele și mitele, prin violatori ca Agamemnon și vicleni ca Ulise și criminali superstițioși ca Ahile și toți ceilați regi greci care și-au transformat mândria deșartă și păcătuirile spurcate în acte foarte eroice (v. Legendele Olimpului, care sunt o batjocură adusă lui Dumnezeu, dreptății Lui și la adresa sfințeniei batjocurind întregul neam omenesc băgâdnu-l în idolatrie și hulă fără limite) și culminând cu Alexandru Macedon care a supus toată gLumea prin legea sabiei și a suliței și a vicleniei răutății. Cum Adevărul și logica din cartea Facerii a lui Dumnezeu prin Moise nu are nimic în comun cu logica gânditorilor greci sau egipteni rezultă foarte clar că grecii nu au luat de la Moise în sensul că l-au crezut și apoi l-au ascultat pe Dumnezeu ci că tot ce au luat ei din Scriptură nu au luat cu bună credință ci au luat spre a-l contrazice și a-i demonstra prin tot felul de viclene și absurde demonstrații că se înșală și că minte, deci așa au luat ei neștiind că pe ei înșiși s-au înșelat și surpat! Cei ce au luat cu adevărat cunoaștere de la Moise și de la Solomon spre credință și înțelepciune au fost dacii, geto-dacii și dacii liberi, căci Zalmoxis nu era decât un om înțelept care a călătorit în Grecia și mai departe și a ajuns și a stat pe la curțile slăvitului rege Solomon ca să se înțelepțească și apoi aducând învățătura bine înțeleasă de el în Dacia au preîncreștinat poporul geto-dac pregătindu-l pentru încreștinarea de mai târziu venită prin Apostolii trimiși de Dumnezeu, popor drept, smerit și curajos care a întemeiat primul stat creștin de răsărit prin Menumorout, cu credință apropiată de ortodoxismul de mai târziu lepădând eresurile apusene și vicleniile și interesele lăcomiilor Bizantine și fanariote de mai târziu. Last edited by vsovivivi; 10.12.2012 at 10:07:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Pierdere de timp fraților, pierdere de timp. Acum două zile, am discutat cu un părinte de la o mănăstire problema aceasta legată de teoria PP și teoria PS. A început să-mi zâmbească, spunându-mi că ar trebui să mă preocupe alte probleme mult mai importante decât acestea, repectiv păcatele mele, legătura mea cu Hristos și cu aproapele meu, ce fac eu să fiu plăcut lui Hristos și cum slujesc aproapelui. Apoi a continuat ideea că poți crede în oricare din cele două teorii, asta cu nimic nu-ți va împiedica mântuirea, căci nicăieri nu ai să găsesâști o aseamenea condiție necesară mântuirii. Într-un cuvând mi-a dat de înțeles că mă preocupă lucruri deșarte. În final mi-a amintit de Columb și călătoria lui în jurul Pământului și de faptul că Mântuitorul s-a întrupat pe Pământ și nu pe o altă planetă și că Pământul din punct de vedere duhovnicesc este centrul universului. Apoi mi-a lăsat libertatea de a trage o concluzie, fără a încerca să mă convingă care din cele două teorii sunt adevărate...
ps: deși am dorit să păstrez anonimatul părintelui, doresc să precizez că este un părinte tânăr foarte ducumentat, un trăitor al rugăciunii și al vieții de mănăstire |
|
|||
|
|||
![]()
De asemenea fiecare poate crede în orice dorește fără însă de a apela la jigniri și judecăți pesonale inutile de care vom da seama la judecată.
Este dureros când asiști la judecăți împotriva sfinților părinți...noi cei care nici măcar nu am ajuns la nivelul de la care eu ai început să lupte și să biruie lumea. Ore ce minte poate dea curs unor asemenea gânduri? |
|
|||
|
|||
![]()
In multe privinte, parerile sustinute de colegul LgMihail, indesobi privind "vechea stiinta" si cosmologia mistica, sunt corecte. (Cu toata fosta mea controversa aprinsa cu grupul sau, obiectivistul indarjit din mine castiga intotdeauna. :) In conscinta, trebuie sa recunosc adevarul).
De ce? Va invit la o explicatie foarte simpla, si al carui suport biblico-patristic, si mai mult, logic, sper sa va fie evident: omul era, in ansamblu, ca specie, desi cazut, inca o fiinta proaspata, cu simturile, mai ales cel duhovnicesc, relativ intacte. Ce se "vedea" (inclusiv in sensul acestui verb folosit de Carlos Castaneda) atunci era bine/corect vazut. Deci vechea stiinta/teorie, dar si practica mai ales in Extremul Orient, cu cele patru sau cinci "elemente"/stihii, era reala. De la unii din Sfintii Parinti, mai ales acela care i-a rusinat pe eretici cu minunea caramidei, pana la marii initiati din Tao si Shamanism, toti credeau in ele. Erau toti aceia nebuni? Mai degraba ideologii burghezi si occidentali ai teomahiei contemporane sunt nebuni. Cred ca unul din scopurile oculte ale rabufnelii infernale numita generic, "revolutii burgheze/comuniste", este exact ingroparea/ocultarea/restrangerea la "initiatii" lor blestemati a vechii cunoasteri, si impunerea prin persuasiune mediatica (si uneori prin razboi economic sau invatamant corupt) a uneia "de tip nou", false. (Si ma refer la acea parte care poate fi transformata in arma). Pe de alta parte, cea mai mare parte a stiintei contemeporane NU este o scorneala malefica, ci pur si simplu rezultatul speculatiiilor justificate si/sau impletite cu metoda trial&error. Asa ca, atat colegii DragosP, AlinB, Eugen7 dar si LgMihail, au, in anumite parti dreptate. Cred ca ambele tipuri de cunoastere merita sa mearga impreuna. Last edited by celestial_pottery; 10.12.2012 at 19:16:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Pisicuțule negru băgat sub stema regală și acum sub frățietatea comunicatorilor pe messenger, că parcă avatarul tău ar fi trei copii ce se țin de mână în cerc... vă dați voi între voi dreptate unii altora?
...Păi tu împreună cu ceilalți simpatici mă faceți mereu să zâmbesc când citesc și constat cum vă documentați voi pe la părinți monahi tineri și cum credeți apoi cu ardoare în teoriile venite din tot felul de scorneli satanice științifice absurde cum sunt teoriile geocentrismului sau ale heliocentrismului, și apoi văd cum nici mai mult nici mai puțin ci persistați în minciunile lor ca să susțineți și voi că sfinții părinți au susținut și ei așa ca voi vreuna din teorii sau unii din voi chiar dați și citate din scriptură în care pricepeți voi că prin rotocol e vorba de sfera pământului sau prin rotundul pământului credeți că gata ați găsit că au dreptate explicaționiștii gLumii și că e clar, rotund = sferă, și iată că ați reușit să împăcați capra cu varza, știința cu credința și cu scriptura. Nu vă mai munciți dejabba, ci căutați să pricepeți de ce e o prostie imensă și absurdă și heliocentrismul și geocentrismul și mai căutați să pricepeți despre ce pământ vorbesc sfinții că se află în centrul universului din moment ce în ceruri nu mai sunt pământuri? Vă spun eu ca să vă liniștiți, e vorba de pământul cel sfânt al făgăduinței, făgăduința Lui Dumnezeu făcută oamenilor credincioși. 'Pământ sunt și în pământ mă voi întoarece', căci satana se târăște pe pământ și mâncă pământ la fel ca la început, ca dovadă sunt ultimele alegeri. Last edited by vsovivivi; 10.12.2012 at 16:44:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica oameni dupa fire si animale dupa trup? Unde sunt pomeniti de Sf. Scriptura sau Sf. Parinti? Pe cand ne livrezi la pachet cu teoria geocentrica si teoria involutionista, bazata pe Hronografe, cum ca ai gasit dovada zdrobitoare impotriva evolutionismului, aratand ca de fapt maimuta a in-voluat din om, Dumnezeu putand si facand inversul Creatiei, transformand omul in animal si distrugandu-i sufletul nemuritor? Sau poate maimutele au totusi suflet nemuritor, caz in care trebuie sa incercam sa le trimitem misionari.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.12.2012 at 19:22:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când Ever (părintele limbii ebraice) a zis Never adică 'shoha m-oi duce să particip la zidirea Babilonului' și a plinit ceea ce a zis căci nu s-a dus atunci Domnul a auzit și apoi văzând ce fac oamenii a hotărât să se pogoare și să încurce limbile oamenilor ce zideau Babilonul. Satana și dracii și toți demonii și diavolii au zis atunci într-un gând că defapt limbă e absolut totul în om și animale așa că au amestecat speciile, adică 'limbile' după cum a voit Dumnezeu dar viceversa și așa au apărut tot felul de monștrii îngrozitori la vedere însă la fel de buni sau păcătoși ca și ceilalți oameni afară de fiii lui Dumnezeu care erau neam omenesc ales, neam de sfinți căci Domnul era sfințenia lor și-i călăuzește și-i alege. Deci nu vă temeți de tot felul de 'monștri' sau 'ciudați' sau 'handicapați' căci nu contează cât de alb ai părul important e cât de mult și de curat iubești, nu contează cât de mop ai părul importat e cât și cum gândești și nu contează cât de tuns sau chel ai părul important e cum și spre cine pășești. Și trebuie să te și păzești ca nu cumva satana să te 'ajute' să te încurci... la limbă!.. adică să nu care cumva să confunzi pe Domnul Iisus Hristos cu Babilonul că s-ar putea apoi să te corcească cu șobolanul sau cu porcul sau cu năpârca sau cu diavolul tazmanian sau mai rău să te corcească cu tine însuți ca mare știutor necredincios sau și mai rău cu propriul tău nărav: lenea, lăcomia, pisma, mândria deșartă și vanitatea desfrânării iar dacă tot nu ești cuminte atunci te corcește cu minciuna vicleană și necredința și răutatea care se răzbună pe Dumnezeu și pe aproape răzvrătindu-se cu fățărnicie ca să se înalțe pe sine prin jertfe deșarte cu care să se mituie la mulțumirea de faptele sale... rămânând închis în mulțumirea de mulțumirea de sine însuși la nesfârșit, de parcă ar fi un sfințișor vrednic și drept neștiind că slujește idolul încrederii în sine din viitor sau din trecut ca să fure funcția de Dumnezeu și să ia numele Lui spre a se lăuda cu necredința și cu știința... de a minți și viclenii auto-îndreptățindu-se în ascuns pentru plăcerile voirii lăudându-se de parcă ar avea știința din credință de parcă ar trăi ei dreptatea Lui Dumnezeu după Cuvântul 'drepții din credință vor trăi'. În final, dacă tot nu vei asculta ca să te pocăiești atunci te vei corci cu grozăvia, specia cea mai periculoasă a sfințișorilor răspopiți și ascunși sub haină de biserică. Last edited by vsovivivi; 11.12.2012 at 14:50:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Practic i-am explicat colegului depre corcelile și amestecările omului spurcat cu toate animalele spurcăcioase sau curate. Tu văd că ești corcit cu cenaclurile și cu dadaiștii sau repeți și tu ce au mai zis alții căci ți se pare văzând cândva circ că iată vezi tot circ în timp ce defapt nu e circ ci e altceva. Tu crezi că e circ fiindcă ai fost la circ, tu crezi că e cenaclu fiindcă ai fost la cenaclu, dar nu e circ și nu e cenaclu ci sunt fraze venite din Dumnezeu... căci mereu le citez cu sau fără ghilimele chiar dacă pare că sunt ale mele. Sunt și ale mele dar defapt mai mult sunt ale Lui. Last edited by vsovivivi; 11.12.2012 at 15:11:07. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Cele trei virtuti "pline de putere" | florin.oltean75 | Generalitati | 1 | 28.02.2012 21:18:14 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|