Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2013, 09:52:24
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Asa cred si eu, intrucat invatatura s-a facut noua izbavitoare prin Jertfa pe Cruce.

Si despre ce dragoste vorbeste Domnul catre ucenici si catre noi?
Cred ca despre dragostea incununata cu Jertfa.
Sunt foarte de acord ca Jerfa este desavarsirea Iubirii. Cine dintre noi, iubind in masura noastra omeneasca, nu ne jertfim pentru cei dragi noua sau nu iertam cu usurinta greseala copilului a sotului, a fratelui?... In limitele noastre omenesti.

Dar ma indoiesc ca intelegem prin Jerfa lui Hristos acelasi lucru. Unii, cu inclinatii idolatre predica faptul ca Iisus s-a pogorat in iad de unde l-a scos pe Avraam. Dar acelasi Avram, cu numai cateva luni inainte il avea in sanurile sale pe sarmanul Lazar din pilda rostita chiar de Mantuitorul. Deci cum putea Iisus sa-l mai scoata pe Avraam din Iad, cat timp el era deja in rai cu sarmanul Lazar si cu altii?

Pe de alta parte, asa cum Imparatia lui Dumnezeu nu este un loc, "de ici si pana mai incolo" ci se afla in inima noastra, la fel nici Iadul nu este. Deci unde s-a dus Hristos si l-a legat pe Satanael cat timp Iadul nu exista ca loc, nici vizibil nici invizibil?

Si atunci, care este de fapt rostul mortii Fiului si a jertfei Sale?
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare legata de botez George R. Botezul 41 24.04.2013 11:50:10
Genealogia lui Iisus diferita la Matei / Luca odin Din Noul Testament 19 01.08.2011 04:23:14
Genealogia Domnului nostru Iisus Hristos si vechimea lumii mihailt Generalitati 6 22.05.2011 17:58:03
Intrebare legata de biserica Panda701 Generalitati 12 24.03.2010 17:17:28
Intrebare legata de alcatuirea acatistelor sophia Rugaciuni 3 05.06.2009 19:27:51