Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2013, 00:31:28
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Putem sa ne bucuram, stiinta confirma Facerea si contrazice evolutionismul, in toate dovezile date pana acum de cand discutam.
frci firul logic: repet obsesiv despre niste hibe aparente din modelul evolutionismului, despre modelul adversarului meu e gresit, deci modelul meu e corect. Nu merge asa.
Daca ideea mea mea e gresita, nu inseamna nici pe departe ca a ta e corecta.

p.s.: daca tot iti plac asa mult cele cateva argumente luate cu copy paste din ''documentarele'' creationisme americane, te invit sa privesti acest filmulet, si cele din seria lui(mai ales de la jumatate incolo, ca prima jumatate a filmuletului e cam pe langa subiect cu ce discutam noi):
http://www.youtube.com/watch?v=uQcKlbCEAJ8

Last edited by Patrie si Credinta; 11.01.2013 at 00:37:54.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 14:25:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
frci firul logic:
ala era un deci, ca sa clarific.
Vechi 11.01.2013, 22:55:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
frci firul logic: repet obsesiv despre niste hibe aparente din modelul evolutionismului, despre modelul adversarului meu e gresit, deci modelul meu e corect. Nu merge asa.
Daca ideea mea mea e gresita, nu inseamna nici pe departe ca a ta e corecta.

p.s.: daca tot iti plac asa mult cele cateva argumente luate cu copy paste din ''documentarele'' creationisme americane, te invit sa privesti acest filmulet, si cele din seria lui(mai ales de la jumatate incolo, ca prima jumatate a filmuletului e cam pe langa subiect cu ce discutam noi):
http://www.youtube.com/watch?v=uQcKlbCEAJ8
Sicer sa fiu preferam sa discut cu userul baptist. Desi ramanea cu aceleasi conceptii oricat am fi discutat (la fel ca tine), macar nu era arogant si ironic. Inteleg ca esti tanar student, dar asta nu e o scuza, dimpotriva. M-ai mai atacat si in trecut pe baza conceptiilor tale.
Consider ca am dat argumentele, daca nu ai reusit sa le citesti le gasesti in ultimele pagini. Evident cine crede ceva n-o sa-i schimbe conceptiile nici o suta de argumente. Desi am repetat de cateva ori, se pare ca e nevoie sa repet de fiecare data, creationismul este in Facerea de 3500 de ani, argumentele stiintifice le luam de la oamenii de stiinta, printre care si creationisti. la fel cum evolutionistii iau arguementele de la oamenii de stiinta evolutionisti.
Daca te gandesti sa-ti reconsideri modul de adresare nu refuz un dialog, la fel cum am discutat si cu userul baptist.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 22:57:07
Senior Member

Implicit

Nu prea stiu de ce a fost banat userul baptist, data trecut cand s-a disuctat despre evolutionism au fost mesaje mult mai agresive ale unui user eterodox.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2013, 00:35:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Sicer sa fiu preferam sa discut cu userul baptist. Desi ramanea cu aceleasi conceptii oricat am fi discutat (la fel ca tine), macar nu era arogant si ironic. Inteleg ca esti tanar student, dar asta nu e o scuza, dimpotriva. M-ai mai atacat si in trecut pe baza conceptiilor tale.
Consider ca am dat argumentele, daca nu ai reusit sa le citesti le gasesti in ultimele pagini. Evident cine crede ceva n-o sa-i schimbe conceptiile nici o suta de argumente. Desi am repetat de cateva ori, se pare ca e nevoie sa repet de fiecare data, creationismul este in Facerea de 3500 de ani, argumentele stiintifice le luam de la oamenii de stiinta, printre care si creationisti. la fel cum evolutionistii iau arguementele de la oamenii de stiinta evolutionisti.
Daca te gandesti sa-ti reconsideri modul de adresare nu refuz un dialog, la fel cum am discutat si cu userul baptist.
ok, privind in retrospectiva, da am fost ironic(dar nu are legatura cu studentia)> pentru asta imi cer scuze. In al doilea rand, nu e vorba de cate pagini s-au scris, in mare parte s-au redus la 2 argumente simpliste(de fapt una combinata: fosile de specii intermediare). De asemenea, in opinia mea, ati tratat toata faza cam zeflemitor. Credeti-ma, cand o teorie o duce bine mersi de peste 150 de ani, nu e o fabulatie filozofica fara dovezi). Si din nou, ati enuntat simplist si prematur victoria creationismului. Din nou, x nu are dreptate=/= y are dreptate.

Daca vreti o discutie interesanta, in primul rand vizionati filmuletul. In al doilea rand, aduceti alte argumente. Prefer sa vad altceva decat sa se discute a 14000 oara despre oase de soparlo-pasari si struto-camile.

Retineti, nu sunt rautacios de dragul de a fii rautacios. Pur si simplu argumentele creationistilor sunt in 95% cam stupide. Si apropo, nu sunt nici evolutionist. Am gasit cateva hibe in modelul acesta, deci nu ma incred in el. Dar si hibele si argumentele creationismului sunt MUUUUUULT mai proaste.
Vechi 12.01.2013, 02:16:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Credeti-ma, cand o teorie o duce bine mersi de peste 150 de ani, nu e o fabulatie filozofica fara dovezi. Pur si simplu argumentele creationistilor sunt in 95% cam stupide. Si apropo, nu sunt nici evolutionist. Am gasit cateva hibe in modelul acesta, deci nu ma incred in el. Dar si hibele si argumentele creationismului sunt MUUUUUULT mai proaste.
Spui ca teoria evolutionista are dovezi, doar cateva mici hibe, in schimb creationismul e mult mai rau si aproape in totalitate eronat. Apoi concluzionezi ca nu crezi in evolutionism. Din ce spui crezi in evolutionism doar ca ai unele indoieli ca e in totalitate adevarat. In momentul de fata exisat doar doua teorii, am intalnit o singura persoana care nu credea niciuna din cele doua, era ateu si credea in viata adusa de extraterestrii (desi e acelasi lucru, si extraterestrii ori au evoluat ori au fost creati).
Citat:
In al doilea rand, nu e vorba de cate pagini s-au scris, in mare parte s-au redus la 2 argumente simpliste(de fapt una combinata: fosile de specii intermediare).
Numai din aceasta afirmatie ar rezulta ca o discutie ar fi absolut inutila, nu ar avea importanta niciun argument, oricum nu or sa conteze, o sa vezi tot ce vrei sa vezi. Am mai scris asta si in discutia cu userul baptist, daca ar fi o suta de argumente pentru si niciunul impotriva tot teoria evolutionista ar fi cea buna. Practic am dat toate argumentele, le-am demontat pe cele date in favoarea evolutionismului, si n-a ramas niciun argument evolutionist in picioare. Tu spui doar de fosile, doar in ultimele mesaje s-a scris de mutatii. Discutia ponise de a toate arguemntele evolutioniste, enumerate intr-un articol despre evolutionism. Spune si tu, ar avea rost sa mai discutam? Oricum ai crede tot acelasi lucru si dupa zece pagini, n-ar avea nicio importanta ce scriu. Repet, creationismul este revelatia primita de Moise de la Domnul si scrisa in Facerea acum aproximativ 3500 de ani. Noi discutam despre dovezile stiintifice in favoarea lui si in defavoarea teoriei opuse.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 17:31:41
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
era ateu si credea in viata adusa de extraterestrii
Ateismul nu are nici o legătură cu Teoria Evoluției. Poți să fi ateu și să nu o accepți.

Citat:

daca ar fi o suta de argumente pentru si niciunul impotriva tot teoria evolutionista ar fi cea buna. Practic am dat toate argumentele, le-am demontat pe cele date in favoarea evolutionismului, si n-a ramas niciun argument evolutionist in picioare.
Să înțeleg că tu ai refutat toate dovezile științifice in favoarea evoluției adunate pe parcursul a două secole de biologi, antropologi, panteologi, geneticiști etc. „citing articole pe internet”?
Amuzant.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2013, 23:49:20
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Să înțeleg că tu ai refutat toate dovezile științifice in favoarea evoluției adunate pe parcursul a două secole de biologi, antropologi, panteologi, geneticiști etc. „citing articole pe internet”?
Amuzant.
Defapt, stiinta a cam aruncat evolutia la cosul de gunoi. S-a dovedit de multi cercetatori flasurile folosite de evolutionisti, s-au scris sute de carti si mii de articole stiintifice (se gasesc pe site-urile stiintifice, nu pe discovery), daca stai sa cercetezi vei vedea ca doctrina evolutiei nu este recenta, ci inca din antichitate (face parte din filosifie, nu stiinta), sunt peste 100 de metode de a calcula varsta pamantului, cea mai recenta estimand ca Pamantul nu poate fi mai vechi de 10.000 de ani si lista poate continua, daca chiar vrei sa aflii, cerceteaza riguros. Plus ca spun duhovnicii si sfinti ortodocsi, nici unul nu a aprobat evolutionismul. (de ex. Sf.Nectarie a combatut evolutionismul si asta era inainte de Darwin). Recomand cartea Pr.Serafim Rose "Cartea Facerii,Crearea Lumii Si Omul Inceputurilor" si Oana Eftimie (biolog) „Introducere în antievoluționismul științific” ed. Anastasia (eventual si cartile de apologetica ortodoxa). Ori crezi in Ortodoxie si in Biblie ori crezi in evolutionie, chiar daca acum incearca se le imbine, in asa zisul evolutionism teist, nu inseamna ca este adevarat.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 03:59:35
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Defapt, stiinta a cam aruncat evolutia la cosul de gunoi. S-a dovedit de multi cercetatori flasurile folosite de evolutionisti, s-au scris sute de carti si mii de articole stiintifice...
Nu știu în ce realitate trăiești tu dar „Teoria Evoluției” este încă în picoare. Acele cărți care refută Teoria sunt după cum le spune și numele doar niște cărți iar așa zisele articole științifice defapt nu sunt științifice.

Citat:
doctrina evolutiei
Nu cred că ai habar ce înseamnă „doctrină”. Folosing definiția ta înseamnă că și gravitația este tot o doctrină.

Citat:
nu este recenta, ci inca din antichitate
Nu prea cred că „antichitatea” este echivalent cu două secole.

Citat:
sunt peste 100 de metode de a calcula varsta pamantului, cea mai recenta estimand ca Pamantul nu poate fi mai vechi de 10.000 de ani
Bănuiesc că acel numar de „100” de metode l-ai scos din dos, cât despre Pământ având vechime de 10.000 de ani, iar, trăiești în altă realitate.

Citat:
Plus ca spun duhovnicii si sfinti ortodocsi nici unul nu a aprobat evolutionismul
Științei nu îi pasă de ce zice X sau Y. Doar pentru că o persoană nu acceptă un adevăr nu face ca acel adevăr să fie mai puțin adevărat.

Citat:
Recomand cartea Pr.Serafim Rose "Cartea Facerii,Crearea Lumii Si Omul Inceputurilor" ...
Din nou, o carte nu cântărește cu absolut nimic în știință, este doar o carte indiferent de cine este scrisă: însă citesc din biblie în fiecare zi dacă te încălzește cu ceva.

Citat:
Ori crezi in Ortodoxie si in Biblie ori crezi in evolutionie
Credința nu are nici o relevanță în știință.

Citat:
chiar daca acum incearca se le imbine, in asa zisul evolutionism teist, nu inseamna ca este adevarat.
Bineînțeles că încearcă să le unească pentru că dacă ar accepta „Teoria Evoluției” ar însemna că recunosc că geneza relatată în biblie e doar o poveste. Cum de altfel creștinii au făcut tot timpul cu fiecare descoperire ce le pune la îndoială credința.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2013, 23:07:56
Senior Member

Implicit

Citat:
de ex. Sf.Nectarie a combatut evolutionismul si asta era inainte de Darwin
deci a combatut o teorie stiintifica inainte sa apara.
tare

p.s.: am dat si eu cautare la "Sf.Nectarie evolutionism". nu am gasit absolut nimic.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43