![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Fraza aceea e incorecta. In Biserica Catolica nu exista impartasanie fara spovada inainte, asta e o minciuna in care va tot place sa va afundati.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar problema care se discuta fara rost nu era aceasta, daca e bine sau nu, ci ca afirmatia ortodoxa e falsa, ceea ce nu e adevarat. Scrie: "permite Taina Euharistiei, Sfintele Trup și Sânge al Domnului Iisus Hristos (care oricum nu sunt valide în erezie), a fi luate fără nici un fel de spovedanie, de mărturisire a păcatelor." In ziua in care va impartasiti fara sa va spovediti luati im[partasania fara nicio spovedanie, ceea ce din punct de vedere ortodox e complet gresit. Despre asta era vorba. |
|
|||
|
|||
![]()
1.
Citat:
Citat:
Citat:
3.Norma este constiinta noastra: daca n-am pacate de moarte, ma pot impartasi. Daca insa, iainte de a merge la Sfanta Liturghie intru pe Crestin Ortodox Forum si ma enervez ca unii vorbesc urat despre catolici, ma pot impartasi linistita. Voi marturisi la urmatoarea spovada enervez la parerea proasta a altora despre mine. Last edited by nutucutu; 04.02.2013 at 10:46:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
În rest, înainte să vă ghidați după propriul nas, vedeți că a dat domnul Dragomir o referință ortodoxă despre practica bisericii vechi în materie. Nu "Jack Sparrow", ci Captain Jack Sparrow, te rog, puțin respect. Last edited by MihaiG; 07.02.2013 at 06:20:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e asa. A 3-a porunca a Bisericii ne spune ca avem obligatia de a ne spovedi si a primi Sfanta Impartasanie cel putin o data pe an, in perioada Pastelui.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Catolicii au datoria sa se spovedeasca cel putin o data pe an, oricat de sfinti ar crede ei ca sunt, altfel comit pacat de moarte. Unii preoti recomanda sa ne spovedim si sa ne impartasim o data pe luna, iar unii preoti recomanda sa ne spovedim saptamanal sau ori de cate ori credem ca am comis un pacat de moarte si sa ne impartasim zilnic. Aceste recomandari sunt in conforme cu practicile Sfintilor Parinti. Evident ca exista posibilitatea ca unii sa se impartaseasca cu pacate pe suflet. Aceasta posibilitate exista si la ortodocsi, chiar daca s-au spovedit numai cu 24 ore inainte. Nici macar limitarea la 24 ore nu asigura ca persoana care se va impartasi va fi fara nici un fel de pacat. Revenind la subiect, inca nu a demonstrat nimeni ca regula Bisericii Catolice ar insemna erezie. Puteti sa nu fiti de acord cu aceasta regula insa nu puteti arunca cu vorbe mincinoase, mai ales ca multi dintre useri si-ar "da viata pentru adevar". Si aici nu ma refer la dumneavoastra personal, ma refer la userii care au facut-o. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pruncul catolic are cunostinte minime la 40 de zile, stie ce se intampla acolo si de asta considerati ca este bine, insa pruncul catolic n-are cunostinte minime despre mirungere si de aceea se amana, ca nu e bine ca nu stie? Va intreb ca sa inteleg logica in gandire, pentru ca ati pus sub semnul intrebarii daca este bine ceea ce noi facem, care dealtfel s-a facut dintotdeauna. Last edited by ioanna; 07.02.2013 at 07:51:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta pe de o parte. Pe de alta parte, cercetati putin ce inseamna botezul si ce inseamna spovada. La botez actioneaza Duhul Sfant, nu eu; eu sunt incredintata Domnului de catre parintii si nasii mei. La spovada sunt eu insami, fata in fata cu Isus Hristos caruia-I marturisesc pacatele mele si ma caiesc pentru ele. Eu imi fac cercetarea cugetului, eu Il rog pe Duhul Sfant sa ma lumineze sa inteleg ce e pacat si ce nu, eu marturisesc pacatele etc. Spovada si Sfanta Impartasanie sunt sacramente in care mintea, cugetul, inima mea se indreapta catre Creator si Mantuitor; este un dialog pe care-l avem cu Domnul nostru. Botezul e un sacrament in care noi suntem incredintati Domnului, iar El ne primeste. Nasii si parintii se angajeaza sa-l invete pe noul membru al Bisericii viata de credinta. Deci, daca aveti argumente ca punctele insirate de initiatorul topicului sunt erezii am putea continua. Pana acum avem 2 minciuni: cea referitoare la Neprihanita Zamislire si cea referitoare "nici un fel de spovada". Last edited by nutucutu; 07.02.2013 at 08:18:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multi oameni si chiar unii credinciosi cred nu numai ca nu fac pacate multe, dar ca nu au pacate. Chiar preotul ne mai spune ca mai vin persoane la spovedanie care spun ca nu au pacate si el ii mustra. Asadar cineva poate sa se impartaseasca sa spuna ca nu are pacate prea mari, mai ales in zilele noastre unele pacate nici nu mai sunt vazute ca si pacate. In cateva ore credinciosul nu are timp efectiv sa faca pacate prea mari, in timp ce intr-o luna sau mai multe chiar si cele mici se tot aduna. De aceea niciun preot ortodox nu poate impartasi pe cineva care nu s-a spovedit daca are peste 7 ani. Cum vedeti limita de 7 ani e aceeasi si la catolici, pentru ca atunci se considera ca un copil are si discernamant. Citat:
Catolicii spun ca Sfanta Fecioara s-a nascut fara pacatul stramosesc, desi toti oamenii au urmarile acestui pacat. Singurul care S-a nascut fara acest pacat este Iisus, pentru ca S-a nascut din Duhului Sfant. Singura concluzie e ca si Fecioara S-ar fi nascut din Duhul Sfant, asa cum spune si paragraful referitor la Neprihanita Zamislire. Asadar nu sunt minciuni in acele puncte, iar despre impartasirea fara spovdanie vad ca dvs. continuati sa spuneti ca e o minciuna, desi incercati sa explicati chiar impartasirea fara spovedanie. In cazul in care cineva nu se spovedeste inainte de a primi Sfanta Impartasanie cel putin cu cateva ore inaitne se numeste impartasirea fara spovedanie. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|