Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2013, 19:07:12
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Dar cred ca Gafencu sau Vulcanescu sunt de asemenea mucenici, si nu conteaza pentru mine ce rang aveau.
Pentru mine a contat. Cand, la vremea respectiva, mi-am pus intrebarea "care este Biserica cea adevarata ?" am cercetat acest aspect, care mi-a aratat cine dintre Apostolii de azi sunt in toate asemenea apostolilor de ieri, urmandu-L, la nevoie, pe Domnul in mucenicie. Sunt cei care fiecarui Pontiu Pilat ii raspund la fel: "credinta noastra este viata noastra".

Citat:
Daca ar fi contat, atunci ar trebui sa facem diferenta intre un episcop martir si Sf. Maxim de exemplu care era doar calugar.
Sf Maxim a fost retinut ca marturisitor. De aceea ii spunem "marturisitorul" ("confesorul"). El a fost chinuit si, in final, omorat de ocupantii nevrednici ai scaunului din Constantinopol, intr-o perioada in care (istoria se repeta, iata), episcopii rasariteni o luasera pe aratura: isi spuneau, ieri ca si azi, "ortodocsi" cand, de fapt, erau in raspar cu Papa si heterodocsi. Daca vreti sa discutam mai in detaliu despre aceasta ratacire rasariteana, cu placere, dar pe alt fir. Deocamdata, sa retinem ca Sf Maxim a fost singurul sustinator al Papei si sustinut la randul lui de Papa in mijlocul unei multimi de episcopi care, ca si azi, uitasera cine este urmasul lui Petru.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare