![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Din punctul meu de vedere, strict personal și lipsit de orice pretenție în public, zic cu voce tare ceea ce ar trebui poate să rămână în gândurile mele sau în jurnalul personal: halucinante interpretări nasc mințile oamenilor!
Interpretare și, nu mă pot abține, interpretativitate... Se încheie lungul delir anticatolic (așa consider eu că se numește ce am citit) cu afirmația că ne aflăm în fața unor evenimente decisive. Ce evenimente decisive pot exista în prezent și în viitor pentru Biserică? Ce poate fi decisiv și cu adevărat important pentru un creștin? Ce altceva decât tot ce e legat de mântuire? Și în ce constă asta? Ce ne spune Biserica? Pentru mine evenimentul decisiv al fiecărei zile este modul în care îmi lucrez pocăința. Așa, nenorocit, cum este... Acum, în Postul Mare, "evenimentul decisiv" este nimic altceva decât concentrarea la Post: participarea la slujbe, Spovedania, rugăciunea, toate cele ale Postului și nădejdea unei participări autentice la Înviere. Răspunsul meu la interpretarea pe care tocmai am citit-o aici pe thread este o altă interpretare: multe sunt ispitele care vin peste noi în Postul Mare! Să ne ajute Domnul Dumnezeul nostru Iisus Hristos și Prasfânta Născătoare de Dumnezeu dimpreună cu toți sfinții și toate puterile Cerești să avem un Post binecuvântat înaintea lui Dumnezeu în Biserica Lui! Last edited by cezar_ioan; 22.03.2013 at 01:35:05. |
|