Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2013, 18:19:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Probabil Danion Vasile crede ca stilistii au si ei har.
Parerea mea e ca nu au , asa cum spun si sfintii, ruperea de Biserica inseamna si pierderea harului.
Si sa nu stie asta un asa mare aploget, antiecumenist, ca Danion?
Iti dai seama, macar acum, ca toate justificarile lui vizavi de propaganda stilistia care a facut-o, sunt apa de ploaie?

Danion Vasile recunoaste pe Sf Glicherie de la Slatioara!
(si "miracolele" BOSV -iste)
http://www.youtube.com/watch?v=cTo2JrNyLko

De ce BOR nu il considera pe Glicherie Tanase SFANT ?
http://www.youtube.com/watch?v=BpO-_drkW8k

Citat:
Deci e o greseala, dar chiar unii duhovnici au spus ca la catolici ar fi sfinti (de exemplu Parintele Arsenie Boca), catolicii fiind mult mai departati de ortodoxie, au si multe erezii. Ambele sunt greseli.
Diferenta majora este ca nu e nici o filmarea cu Par. Arsenie din care sa rezulte ca el intr-adevar a afirmat asta eventual a crezut-o pana la moarte.

Citat:
Nu de putine ori oamenii se inchinau la sfinte moaste fara sa fie acei sfinti canonizati inca. De exemplu oamenii se inchina la sfintele moaste ale Parintelui Ilie Lacatusu.
Nu e vorba de "oase anonime".

Citat:
Da, exista si sfinte moaste ale unor sfinti necunoscuti, care sunt cinstite, acesti sfinti sunt praznuiti in Duminica 1 dupa Pogorarea Duhului Sfant. Chiar la Manastirea Sihastria se afla particele din sfinti necunoscuti de la Lavra Pecerska: "Sfinti de la Pecerska - Damian, Ioan si Nicolae si alti Sfinti Necunoscuti (praznuiti in Duminica 1-a dupa Pogorarea Sf. Duh)."
Pai cum sunt necunoscuti daca au nume: Damian, Ioan, Nicolae?

In ceea ce ii priveste pe cei "necunoscuti" care sunt bazele praznuirii lor, cum au ajuns moastele lor sa fie cinstite?

Au fost luat-o dintr-o groapa comuna si cineva a zis: "astea sunt moaste"?

Au fost cu adevarat moaste a unor martiri cunoscuti, dar in cursul timpului s-au pierdut numele lor?

Citat:
Sfintele moaste sunt o dovada a sfinteniei, indiferent cui au apartinut, la fel si o icoana facatoare de minuni, e asa si daca nu se stie cine a pictat-o.
Singura conditie e sa se constate inainte daca sunt sfinte moaste, eu ma gandesc ca cei de la Manastirea Radu Voda au vazut asta, ca de acolo sunt.
Inca o data, lipsesc referinte din Sfanta Traditie la o astfel de practica.
Inca astept exemple.

Citat:
Si eu stiu asta, dar dupa ce se constata ca sunt sfinte moaste, nu se spala oasele cuiva oarecare. Am mai scris despre asta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=41
Se constata cum?
Se aduna cativa oameni oarecare, adhoc, si isi dau cu parerea dupa culoarea oaselor?
Episcopul locului nu are nici un cuvant de spus?

Citat:
Tu spui ca e inselaciune deliberata, eu pana acum nu am auzit sa faca asa ceva nici macar eterodocsii (doar la catolici nu stiu exact cum rezulta acele moaste). DE exemplu stilistii spun ca acel calugar de la ei ar fi sfant, dar ei asa cred, nu s-au gandit sa construiasca o minciuna, adica ceva dliberat.
"Reporter: Cum a fost pentru Sfinția Voastră ziua în care s-au descoperit moaștele Sfântului Glicherie?
Părintele Arhimandrit Nifon: Pentru mine?... Am fost alături de toată scena aceasta...Până în momentul în care a trebuit să i se facă toată rânduiala. Când l-au scos din groapă, l-au așezat pe masă... După ce i-au spălat osemintele, l-au pus într-un sicriu și l-au dus unde e veșmântăria. Acolo nu m-au primit, au rămas vreo doi-trei care au citit continuu Psaltirea la capul lui. Au avut ceară multă...I-au așezat oasele așa cum le are corpul. I le-au așezat în sicriu și toată ceara aceea multă și moale a îmbrăcat sfintele moaște...Și apoi, s-a făcut sfințirea cuvenită.
Suntem bucuroși că Sfântul Glicherie face minuni cu noi, unele au fost scrise și în această revistă. Era o femeie bolnavă, descurajată de viață. Și a auzit, din vorbe spuse de alții: ”Du-te la Slătioara. Acolo o să-ți găsești sănătatea...Și, cu adevărat, femeia s-a făcut sănătoasă."

http://www.traditia-ortodoxa.ro/interviu.htm

Si uite ca ai si cazul de care ziceai ca nu stiai, al falsificarii moastelor ("sfantul" Glicherie al BOSV) si de falsificare a miracolelor.

Si nu cred ca au nevoie sa le gasesti tu o scuza.
Eu nu cred in chestia asta cu "au falsificat moaste din inconstienta" "pentru ca asa cred ca e sfant", etc.

Combinatia de inconstienta (hai sa zicem ca ar fi o doza) si iresponsabilitate (perversitate?) se poate manifesta si in alte cazuri - doar procentele poate difera.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Miscarea Legionara o miscare cruciato-cavalereasca? mihailt Generalitati 6 03.11.2010 21:11:49
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13