Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2013, 20:06:53
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Cât timp îl primim în casă pe cel sărac? O zi, o săptămână, un an, toată viața? ("Un anotimp, un an, un timp"...?)

Părerea mea, păcătoasă de altfel, este că o perioadă prea lungă de astfel de într-ajutorare devine agasantă. Cel ajutat ar trebui și el, între timp, să se pună pe picioare și să găsească o soluție... Desigur, nu luăm pielea de pe om cu cruzime, dar nici noi nu putem trăi întreținând la nesfârșit pe cineva... Sfinții care și-au împărțit averea, au făcut-o o dată și apoi s-au retras la mănăstire sau în pustie. Sau au trăit foarte modest... Câți dintre noi putem face asta în zilele noastre? Concret, ca să-mi duc viața cu serviciul aferent, am nevoie de un anumit confort. Dacă renunț la confort/ la serviciu, nu mai am cu ce să ajut (după inima mea - în limite mai strâmte). Deci despre ce vorbim?
Să ne rugăm să ne îmblânzească Dumnezeu și să ne scoată în cale oameni care ne ajută la nevoie, sau/ și care nu profită de noi cu orice ocazie. Să ne curățească mintea și inima ca să putem judeca drept.
Annyta si eu mi-am pus intrebarile acestea.
Din nefericire,mi-a fost dat sa cunosc persoane apropiate mie care nu s-au ridicat niciodata din starea saracacioasa,pt ca nu au cu ce(cum se zice).Nu au vointa,nu isi doresc nimic de ele insasi,probabil ca in adancul persoanei lor se privesc ca nevolnice sau intotdeauna ii gasesc vinovati pe altii,niciodata nu recunosc ca sunt perfect vinovate pt starea in care se afla ci se plang pe unde apuca ca au ajuns acolo din cauza ca altii nu s-au ingrijit de ele.
Ba chiar si-au facut o anumita onorabilitate din statutul de cersetor fals.

Sunt atat de ocupate sa-si planga zilnic de mila,incat nu vad cat de aproape este iesirea din problema,pt ca au o anumita dependenta de vulnerabilitatea lor.

Iar oamenii astia se intind pe generatii intregi.
Stii care este senzatia?Ca ai de carat bolovani grei in spate,ani intregi-adica atatia ani cat traiesc pe acest pamant.Si este teribil de greu

Iar sansa acestor cazuri, sunt tocmai oamenii pragmatici,calculati care chibzuiesc sa aiba si pt ei cat si pt altii.

Milostenia se va intinde cat elasticul dar se va rupe sub oarece greutate.

Revenind la discutia si intrebarile tale,eu as fi tentata sa spun ca milostenia se distribuie sub forma temporara si nu a unei alocatii pe viata.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare