Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2013, 17:35:06
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
"Nu exista mantuire in afara Bisericii" spune un sfant parinte (mi se pare, Ciprian al Cartaginei). "Nimeni nu poate sa-l aiba pe Domnul drept tata, daca nu are Biserica drept mama" adauga altul. Eu nu ii pot contrazice pe sfintii parinti .....
Ati spus clar ca nu ii puteti contrazice pe Sfintii Parinti: "Eu nu ii pot contrazice pe Sfintii Parinti" si eu va spun la fel de clar ca ii contraziceti. Cel mai evident ii contraziceti pe cei care spun clar si direct ca romano-catolicismul este erezie si nu se mantuiesc catolicii. Iar cat despre "Parintii Bisericii" si "Sfintii Parinti" toti invatza aceeasi invatzatura, nu exista diferente teologice in invatatura lor. Daca prin "Sfintii Parinti" intelegeti Tereza Avila sau Francisc sau Padre Pio spuneti asa, ca noi prin Sfintii Parinti intelegem pe cei ortodocsi de dinainte si de dupa schisma. Da, Sfantul Ciprian spunea "Casa lui Dumnezeu este una si in afara de Biserica nimeni nu poate sa aiba mantuirea. Indata ce nu se mai supun si nu mai vor sa asculte invataturile cele sanatoase cei nesupusi merg la pieire". Deci care credeti ca sunt invataturile cele sanatoase: este purgator sau nu este purgator?; este imaculata conceptie sau a murit Maica Domnului?; purcede Duhul si de la Fiul sau nu?; se poate impartasi cu azime sau nu?; este obligatoriu postul sau nu?; este pacat cel facut cu nestiintza sau nu? etc. etc. etc. Si o data ce invatatura catolica este opusa celei ortodoxe atunci nu se poate ca amandoua sa fie bune si sa fie aceleasi "invataturi sanatoase". Voi spuneti ca noi ortodocsii avem "comuniune incompleta" (ceea ce e hula impotriva Bisericii), si deci mai bine ziceti ca invataura catolica e buna si cea ortodoxa nu e buna (nu incompleta) cum au zis catolicii 700 de ani si stim de o treaba.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ioan Paul Al II-lea nsd Biserica Romano-Catolica 3 08.09.2015 20:01:17
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul cristiboss56 Umanitare 5 28.04.2010 21:45:03
Paul washer - sermon jam cristian24 Pocainta 0 14.11.2009 11:39:14
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 5 22.06.2008 16:16:04