![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Postul la catolici nu este obligatoriu. Adica nu este pacat sa nu posteasca omul. Este vinerea un fel de post optional (doar de la carne) si de ala esti scutit daca faci o fapta buna.
Eu am vorbit de postul alimentar. Este post la lactate? Daca nu a postit credinciosul catolic vinerea (adica a mancat carne, de lactate nu mai vorbesc) si a facut o fapta buna, nu este scutit de post? Este pacat a nu posti (alimentar) cele 40 de zile in postul mare la catolici? Este pacat a manca carne in zilele de marti sa zicem in cele 40 de zile ale postului mare? Ce aberatii am spus? |
|
|||
|
|||
![]()
Păi, următoarele:
Citat:
Citat:
Vă repet, dovediți ceea ce susțineți (deli nu veți putea) sau cereți-vă scuze. Ia uite ce scrie catehsmul romano catolic: 172. Care sunt cele mai însemnate porunci ale Bisericii? Cele mai însemnate porunci ale Bisericii sunt următoarele cinci: 1. Să asculți sfânta liturghie în toate duminicile și sărbătorile de poruncă. 2. Să ții posturile rânduite de sfânta Biserică și să nu mănânci care vinerea și în celelalte zile oprite. 3. Să-ți mărturisești păcatele cel puțin o dată pe an și să primești sfânta împărtășanie în timpul Paștilor. 4. Să nu faci nuntă în zilele oprite. 5. Să plătești Bisericii simbria și celelalte datorii către ea, după legi și obiceiuri. Last edited by MihaiG; 15.05.2013 at 08:21:30. |
|
|||
|
|||
![]()
"2. Să ții posturile rânduite de sfânta Biserică și să nu mănânci care vinerea și în celelalte zile oprite."
1. Deci este falsa ideea ca, daca catolicul face o fapta buna vinerea poate manca carne? Eu cunosc cazuri de catolici care mananca carne vinerea si fac "fapte bune" si prin asta sunt scutiti de abstinenta de la carne si se impartasesc. Si am auzit ca multe persoane procedeaza asa. 2. Post alimentar inseamna post si de lactate, exista asa ceva la catolici? 3. In postul Pastelui la catolici nu se mananca carne 40 de zile? 4. Exista la catolici cele 4 posturi de peste an care exista la ortodocsi? 5. Exista post miercurea? Ce dezinformare? Care din aceste lucruri le-am spus gresit? |
|
|||
|
|||
![]()
De sunat suna frumos "sa tii posturile randuite ....".
Dar in practica ce inseamna acel post, vorbind din punct de vedere alimentar. Postul ortodox este diferit de cel catolic. De aia am spus ca nu au catolicii post. Ca voi catolicii numiti post a te abtine vinerea de la carne inseamna cu totul altceva decat postul ortodox. Un ortodox care se abtine doar de la carne (nefiind bolnav sau alte neputinte) poate spune ca posteste? Sau care in postul mare se abtine doar de la carne si doar vinerea si miercurea se poate spune ca posteste? Asta nu e post in ortodoxie. In ortodoxie si in traditia Bisericii postul este si cel de la lactate. Ce post au catolicii la lactate? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ioan Paul Al II-lea | nsd | Biserica Romano-Catolica | 3 | 08.09.2015 20:01:17 |
Sa-l pomenim in rugaciuni pe Paul | cristiboss56 | Umanitare | 5 | 28.04.2010 21:45:03 |
Paul washer - sermon jam | cristian24 | Pocainta | 0 | 14.11.2009 11:39:14 |
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 22.06.2008 16:16:04 |
|