![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din nou,mituri despre lapte si absobtia calciului in oase,vezi Doamne... Daca ar fi fost asa,cei cu intoreranta la lactoza(printre care ma numar si eu)ar trebui sa aiba un nivel inferior de calciu -ceea ce nu se intampla. Am inteles ca laptele"contine"calciu si murim cu idea asta de gat fara a cunoaste ca si alte legume sau fructe ne pot procura cantitati substantiale de calciu.Stie cineva de broccoli,spanac,seminte de susan,migdale,portocale,boabe de soia sau bame? Au oamenii un dar anume de a completa golurile din informatiile lor cu pareri personale despre acel fapt,incat la final pare ca stiu totul despre acel subiect. Cati dintre cei care contesta stilul de viata sanatos al asiaticilor sau al mediteraneenilor au si fost printre ei,i-au cunoscut cat de cat,au mancat,le-au observat obiceiurile si au vorbit cu ei? Asiaticii,dintre care japonezii in mod anume,mananca foarte sanatos-carnea se foloseste ca si condiment(adica in cantitati MICI),legumele sunt servite crude sau gatite cam 3-5 minute,iar cantitatile de mancare SUNT MINUSCULE!Nu folosesc unt,branzeturi,smantana la gatit.Felurile de mancare sunt usoare,fara sosuri grase,gatite ore in sir pe foc,iar vedetele mesei sunt legumele si verdeturile,nu carnea. Ar fi penibil sa afirmam ca sunt obezi printre randurile acestora.Daca aveti dovezi in acest sens,aratati-mi si mie,ignoranta. Am cunoscut si comunitatea thailandezilor de aici,printr-o prietena.Veseli,optimisti,simpli ,supli si fara varsta;astia sunt thailandezii pe care I-am cunoscut.Ceea ce mie imi parea o fetiscana de vreo 18 ani,era de fapt o femeie de 30+ cu familie si copii.Nu reuseam sa fac conexiunea.Toti arata cu mult tineri fata de varsta lor biologica. Desigur ca nu mancarea este singurul factor in acest aspect,insa si aceasta are contributia ei pe langa factorul imbatranire/boala.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|