![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Sunt credinciosi care incearca sa ii copieze pe sfinti fara sa fi ajuns la nivelul lor de intelegere si de induhovnicire. Mai intai trebuie sa ai rugaciunea unui sfant, apoi sa te hranesti ca el. Altfel va avea probleme de sanatate. De aceea avem post in Biserica de maxim 40 de zile, cat sa fie normal pentru orice credincios. Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Cum să ai probleme de sănătate când mănânnci sănătos? (vorbind la modul general legat de alimentație). Noi știm care este cauza bolii, dar unul din factorii care ar putea influența sănătatea poate fi alimentația. Citat:
Citat:
Mi-a plăcut tare mult cuvântul despre post a Sfântului Ioan Gură de Aur: “Dacă postul a fost necesar în Rai, cu atât mai mult este necesar în afară de Rai. Dacă a fost un medicament util înainte de rană, cu atât mai mult este util după rană”. Acum vin cu o întrebare: cât postea Adam în Rai? |
|
|
|||
|
|||
|
Aproximativ cât Eva, dacă nu mă-nșel cumva...:)
(asta ca să nu fiu acuzat de discriminare, din nou) |
|
|
|||
|
|||
|
Sau pentru puțină destindere, oricum foarte bun răspunsul, neașteptat de bun.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu am scris in alt mesaj si ce ar trebui sa contina un regim vegetarian: pe langa fructe si legume si seminte, nuci, cereale, eventual soia, drojdie, etc. Un medic nutritionist poate da recomandari pertinente. |
|
|
|||
|
|||
|
Eva a rupt prima postul si l-a convins si pe Adam sa o faca.
Constatare, nu scuza :)
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
De meditat la ce fel de post s-a referit Sfîntul, ce însemna postul pentru creștinii dinainte de secolul al patrulea. Numai vegetale sau lipsa mîncării?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oare cum a evoluat(?) Postul de la inceputuri si pana acum?
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Înainte să bați ouăle, pune-ți niște întrebări cugetătoare, și anume: Oare provin de la un animal sănătos? Ce a mîncat animalul la viața lui? Ghici... Cît de vechi sînt ouăle, în ce condiții au fost transportate pînă la magazin? E bine să consumi ulei încins? Ai putea înlocui omleta cu altceva mai puțin dăunător? Cum se numește atunci cînd un animal elimină în mod natural un ou? Parcă avea o denumire științifică...