Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2013, 19:06:26
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu oricine poate, fara sa se panicheze si sa reactioneze sa zicem..ciudat.

Si tu ai putut dar asta pentru ca ai avut un regim de activitate fizica cel putin f. scazut.
Daca ai fi pus intr-o situatie extrema, fara a fi bine hranit, forta fizica este redusa inclusiv reactiile de aparare.

Sa zicem ca trebuie sa pleci din oras, cati km poti face pe zi, pe jos carand dupa tine chiar strictul necesar, prin camp, ocolind drumurile principale, orasele..?

strict necesar = zeci de kg.
Ex. Apa: minim 2l/zi (nu vara, arsita), o saptamana - 14kg/persoana
etc.

In plus, ai avut mancarea langa tine si stiai ca oricand puteai sa maninci pe saturate, ce faci daca aceasa posibilitate nu se intrezarteste pentru luni intregi, ce sa mai zic de impactul acestei situatii asupra celora din jurul tau.
Am găsit acel exemplu al unuia care, slăbuț fiind (nu înalt, 60 de kg), a postit sub supraveghere 40 de zile cu apă. A pierdut 10 kg în primele 10 zile și apoi și-a menținut greutatea. Omul își căra singur apa de la o fîntînă departe de casă și folosea bidoane mari.

Am văzut că e epuizant (în ziua a opta am cărat o scară metalică lungă împreună cu cineva și m-am și urcat pe ea, nu a fost deloc ușor), dar nu am experiența unui post îndelung. Alții spun că de pe la ziua 15 încolo corpul se înzdăvenește cumva, dar rămîne de experimentat.

Oricum, în situații de supraviețuire cînd viața proprie și a familiei sînt amenințate, sînt sigur că organismul își activează resursele altfel, devenind mai puternic ca de obicei. Ca în cazurile de pe Discovery în care mamele ridică mașini pentru a scoate copilul prin dedesubt șamd. Dar sper să nu fim puți în situații-limită de genul război civil, WW3 sau lipsa mîncării din magazine.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 19.07.2013 at 19:09:31.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare