![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
mesaj sters
Last edited by VladCat; 19.09.2013 at 21:11:13. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
si pt a tacea atunci cand doresti sa iti expui opinia e nevoie de curaj :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta cam așa e.
Înseamnă că de-o vreme ești tot mai curajos!...:) Exceptînd seriile lungi de lașitate cu Pelerinul..:))) (ce vrei, am acceptat sistemul de interpretare propus de tine, nu te supăra!) |
|
|||
|
|||
![]()
nu ma supar, sunt smerit :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Admitand faptul ca fata nu este troll, nu pot sa inteleg cum unii ii dau sfaturi - impotriva sfatului dat de duhovnic! - sa ramana cu un prieten - atentie, nu e sotul ei! - betiv si drogat.
Annonima, te-ai gandit sa iti castigi existenta singura si sa te muti cu o colega, doua? I-ai propus vreodata sa urmeze un tratament de specialitate pentru aceste doua patimi ale lui, alcoolismului si drogarea? Te-ai gandit ca acestea ii pot aduce chiar moartea? Este violent? Asta e cel mai bun lucru pe care l-ai pute face pentru el, sa il duci sa se trateze.
|
|||
|
|||
![]()
Dar de ce spui că e "bețiv" și "drogat"?
|
|
|||
|
|||
![]()
glykys,
Din cate spune ea ii e imposibil financiar sa stea altundeva, asa ca prefera sa stea cu el in casa, cu betivul si drogatul. Si desigur, nu toti putem iesi din zona noastra de confort si sa punem osul la munca sa ne intretinem, nu? Dar lasa, ca atunci cand ea scrie pe forum, el e betiv si drogat, dar cand el o tine in casa si o intretine si ea nu trebuie sa miste un deget, e bine! Eu ma intreb, betiv si drogat cum e, cum isi permite sa se intretina si sa o intretina si pe ea? Hmmm... Mie mi-ar crapa obrazul sa vorbesc asa de persoana care ma tine in casa si munceste sa am eu ce manca, cand eu nu fac nimic. Ma rog. Last edited by Lady Brightside; 21.09.2013 at 21:57:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Stiu oameni buni .. va tot spun ca viata mea duhovniceasca abia se naste si cer un pic de intelegere.
Nu m-am exprimat destul de deschis , omul bea aproape in fiecare zi 2,5-5 litri de bere si Domnul e sus si nu mint. Iar daca e marijuana ar cam consuma in fiecare zi. Isi injura tata zilnic si nu accepta sfaturi si mini sfaturi de la nimen, se supara cand e corectat. Nu mai pot lua seama la mine deloc, desi sunt mult mai pacatoasa decat el. Cand voi strange bani voi pleca de langa el. Problema mea cu el e ca nu realizeaza ca e bolnav cauta mereu sa se faca varza iar treaz e foarte irascibul. Cu mine nu e violent . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atitudinea asta nu se prea împacă cu duhovnicia, ba chiar o subminează. Citat:
Pe de altă parte, singur, fără ajutorul tău(dacă-l părăsești), el e ca și mort. Nimeni nu-l poate determina să nu mai bea decât Duhul Sfânt, adică să simtă el în sinea sa o dorință de a se schimba. Din cele ce le-ai scris până acum, văd clar că Duhul Sfânt ți S-a arătat limpede ca să-L urmezi. Dacă te vei ocupa numai de tine îți va fi foarte greu, dacă te vei ocupa și de el îți va fi inuman de greu, dar cu mai mare mulțumire, însă e mai ușor să te tragă el înapoi decât să-l tragi tu înainte.Oricum, pentru ambele variante(singură sau cu el) vei primi de Sus destulă putere ca să reușești, însă numai în curăție, căci fără curăție Duhul Sfânt nu vă poate ajuta pentru că sunteți închiși Lui în necurăția voastră. Mi-e greu să-ți dau alt sfat decât să cauți un duhovnic pe care să-l asculți. Poate că după o spovadă generală însoțită de încetarea totală a relațiilor trupești dintre voi, chiar dacă locuiți împreună, starea voastră s-ar putea să fie considerată drept curăție; dacă tu însă te cobori lângă el, el nu va căuta să urce pentru că tu nu ești sus. Duhovnicul îți va spune cum e cel mai bine. P.S. Spovada generală se face cu avizarea și programarea duhovnicului și este atât de puternică încât apoi ești de-a dreptul fericită. Last edited by Demetrius; 22.09.2013 at 02:24:32. |
|